Reklama

Reklama

Středoškolák White Mike (Chace Crawford) předčasně ukončil školu a dodává svým bývalým spolužákům, dětem z bohatých rodin marihuanu. Před rokem mu zemřela matka, její léčba spolkla celé rodinné jmění a z Mika zůstala emocionální ruina.. Nová droga Twelve, kterou prodává nebezpečný díler Lionel (Curtis Jackson / 50 Cent) způsobí vraždu Mikeova bratrance Charlieho a náhodného svědka, kterou v afektu spáchá Lionel. Policie však zatkne Mikeova nejlepšího přítele Huntera, který je obviněn z obou vražd. Další teenageři si v permanentním drogovém opojení ani nestihnou všimnout, že ztratily své kamarády. Život je jedna nekončící party. Něco je však přece jen probudí… (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (44)

genetique 

všechny recenze uživatele

Ach, Joel, toto bolo slabšie ako slabé. Rozštiepený dej, amatérski herci a triviálna réžia, z tohto naozaj nemohlo vzniknúť nič hodnotné. Aspoň thrillerové náznaky zachraňujú bezvýslednú snahu o dramatickú líniu. Rozprávačské zliepanie aspoň trošku ucelilo tento roztrieštený príbehový nepodarok a vhodnou hudbou tvorcovia miestami trafili do niektorých scén. Inak naozaj nič moc. Musel som to pozrieť na dvakrát. 35%. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Pár nudnejch postav (věčně sjetejch a vůbec mimo), kolem kterých si hlavní hrdina jenom tak proplouvá, aniž by ho někdo pořádně registroval. Nebýt proslovy věčně vedoucího vypravěče, z jehož úst zazní White Mike pomalu každou druhou minutu, nezmerčil by ho snad ani divák. Já si White Mikea teda fakt skoro nevšimla, nevšimla jsem si ani děje a vůbec jsem usoudila, že na tomhle filmu nestojí za povšimnutí vůbec nic, nó jo, vždyť to taky natočil Joel "hity prokládám odpadem" Schumacher. Tenhle kousek mezi jeho hity opravdu nepatří, dlouho jsem neviděla film, u jehož sledování bych měla takový pocit odcizení. Ikdyž... ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Schumacher už pěkných pár let nějaký slušný film nenatočil, takže mě "kvalita" Twelve nijak nepřekvapila. Povrchní film plný nesympatických postav, jejichž největším problémem je, že mají za rodiče milionáře. K tomu si připočtěte postavu deprimovaného dealera s jedno-výrazovým projevem Chace Crawforda a o propadák je postaráno. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Neupírám Joelu Schumacherovi velmi dobré řemeslné zpracování, problémem je u mě jeho téma. To totiž nemá divákovi co říct, ani jedinkrát nejde blíž do hloubky postavy a pokud se jedná o pravdivou reflexi části americké teen společnosti, pak potěš koště za takovou společnost. Dobrá hudba, střih, kamera, moc pěkný holky, jenom to téma, to téma. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Už ani nevěřím, že Schumacher natočí aspoň průměrný film. Twelve je film ve kterém se budete asi ztrácet a nepochopíte některé nelogické střihy a budete se smát amaterským hercům, které casting našel asi někde na ulici. Tady se nepovedlo takřka nic. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Zaměřením příběhu na pozdně středoškolskou komunitu film skýtal naději, že Schumacher si rozpomene na svůj první zásadní režijní zářez a to bravurní frat-packovku St. Elmo's Fire. Bohužel však už sedmdesátiletý režisér za tvůrčím zenitem v sobě tu energii nenašel, nemluvě o tom, že už zřejmě nebyl schopen se navázat na proměnu středoškolských komunit a jejich problémů. Koneckonců od Elma uběhlo již čtvrtstoletí. Twelve obsahuje prakticky všechny chyby a berličky ve vyprávění: vševědoucí overvoice, flashbacky, obrovské množství postav, které nejsou dostatečně charakterizovány, vztahy mezi nimi, které mají vyplynout z jedné charakterizující scény, do konce není jasné o čem film vlastně vypráví a jakýkoli výchozí bod si navzdory tomu zvolíte, tak vám vyjde jako strašlivě banální. Smutný fail. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Dvanáctku jsem si pořídil výhradně díky účasti nejtalentovanější a nejkrásnější teenegerské hollywoodské hvězdičky současnosti Emmy Roberts a i přes poměrně nevýrazný štěk, povětšinou se její postava objevovala v záběrech díky telefonickým rozhovorům s hlavní postavou, její přirozené herectví potěšilo. Což se rozhodně nedá říct o zbytku "mladších herců" především k uzoufání nezvládnuté kreace 50 Centa a Esti Ginzburgové. Největším zoufalstvím snímku ovšem je slaboduchý nesmyslně překombinovaný scénář ve kterém se zcela ledabyle vyskutují desítky postav, ale žádná nedokáže výrazněji upoutat divákovu pozornost. A přitom tématicky v rukou jistějšího režiséra, ne zcela z formy točícího matlala Schumachera z toho mohlo být velmi solidní sugestivní sociální drama z prostředí životem zhýčkaných a přesto zcela prázdných amerických elitních teenegerů. Škoda, nezdařilo se. A flashbacky směřující k hlavní postavě a jeho mrtvé matce jsou vyloženě na ránu. 50% ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Zajímavá událost známých tváří a nové drogy ale co s toho když jsem jen furt vypráví kecá a moc zajímavého neděje no až na šílený konec ale ten už to nezachránil. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Asi najhorší film môjho obľúbenca Schumachera. Akoby nevedel, čo chce točiť, drogová zápletka je slabá a ten záverečný masaker divný. A ešte debilný voiceover, ktorý tu fakt nemusel byť (síce v origináli Sutherland mohol znieť dobre, ale dabing bol príšerný). ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Twelve je slušné drama ze života několika teenagerů a jejich problémy s drogami. Solidně natočeno i zahráno, s pěknou hudbou, ale nejsem si zcela jist, co tím chtěl režisér říci. Některé postavy jsou sympatické, některé vyloženě nesympatické. Spíš to na mě působilo, jak nějaký výtažek z většího celku a zejména postavy Mika a Molly bych rád viděl více. Zbytek postav mě víceméně moc nezajímal. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film mi nic moc nedal. Příběh takovej o ničem, herecky mě to taky nenadchlo. Jediný, co bylo pěkný na tomhle filmu, to byly slečny na párty ale to je na celý film dost slabota. Za mě 10% :) ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Snad jen pár pěkných kluků. 1)  24letý Chase Crawford (dealer White Mike), 24letý Philip Ettinger (rváč Hunter), 20letý Jeremy Allen White (Charlie), 24letý Billy Magnussen (Claude, co střílí), 20letý Rory Culkin (Chris s dlouhými vlasy)._____ 2)  Věk protagonistů se vztahuje k roku natáčení, tj. 2009. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

Mně se ten styl vyprávění tohoto příběhu náhodou moc líbil, ten vypravěč tomu dal úplně jiný rozměr ... ... PS.: pokaždé, když vidím ve filmu, jak nějaký sympatický drogový dealer afroamerického původu má pod sebou úplně sjetou hezkou bílou holku a dělá na ni takový ty směšný pohyby .. zavzpomínám vždy zcela konsternován, zda-li ten KKK neměl v některých částech svého programu přeci jen něco do sebe … holky, a teď úplně vážně - drogy jsou fakt fuj !!! ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Prvoplánový a jednoduchý počin. Přesto jsem se ale celkem bavila. Je pravda, že na začátku to trvá, než se něco začne dít, pak se toho moc neděje a téměř celý "děj" filmu se odehraje v jeho poslední (přibližně) čtvrtině. Škoda, že nebyl děj trochu rozvinutý a stejně tak i postavy. Ty tam byla jen dalo by se říct jako loutky a člověk se o nich moc nedozví- což mi přišla škoda. To co se mi hodně líbilo- byly výstupy vypravěče v ději- který to tam- alespoň pro mě- zachraňoval. Dával tomu jednoduchému filmu hloubku a vytvořil ho mnohem zajímavějším než by byl bez něj.( Musím říct, že mi vypravěč trochu připomněl Amelii z Montmartru- alespoň tím stylem a obsahem proslovu.) Zajímavá je i kamera a rozhodně střih. Moje hodnocení je někde mezi dvěma a třemi hvězdičkami. ----"Ten nejlepší život, který můžeš.----Když teď umřeš,nikdo si tě nebude pamatovat. Pohřbí tě a jen pár lidí projeví smutek. Co víc by sis mohl přát? Svět se stále bude točit. Ať jsi chytrý nebo hloupý ..."---- ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Klasická atmosféra na způsob Schumachera. Na tenhle nový snímek jsem se těšil díky třem atributům - Schumacher v režii, a Kiefer Sutherland s Emmou Roberts v hlavních rolích. Já osobně jsem spokojený, ačkoliv mi filmy o drogách celkově nic neříkaj. Kiefer je stejně geniální jako v telefonní budce, a z Emmy jednou bude skvělá herečka. ()

Abes 

všechny recenze uživatele

Film se snaží podat hlubší myšlenku, ale je to nějaké ploché, bez jakýchkoli emocí, důvtipu nebo nápadu. Například závěrečný vypravěčův epilog, jakýsi apel, motivační sdělení. Závěr kdy by se mi měly postavit chlupy na krku i přesto jak kýčovitě to zní. Tady se dostavilo akorát očekávání, u jiných slabých filmů alespoň tohle funguje. ()

Reklama

Reklama