Reklama

Reklama

O sexu

všechny plakáty
Krátkometrážní / Animovaný
Česko, 2008, 10 min

Obsahy(1)

Známá režisérka a výtvarnice Barbora Dlouhá přijala výzvu natočit obdobu školní sexuální výchovy pro mentálně postižené. S hlasy Pavla Lišky a Ani Geislerové se jí podařilo zrealizovat vtipný snímek, u kterého se i přes intimnost tématu není třeba červenat. (oficiální text distributora)

Recenze (37)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Základní otázkou, kterou si při sledování tohoto počinu pokládá nejspíš skoro každý, je:"Jak se nato tváří/reaguje cílová skupina?". Mně se O sexu docela líbilo, přišlo mi to svěží a vtipné (několik hlášek, zvláště těch pronášených Petrem Liškou, fakt stálo zato), svým způsobem i poučné (samozřemě se dá polemizovat o tom, co by tomu řekly normální děti, jejichž sexuální osvěta je v dnešní době "krapet" dál). Jen přemýšlím, jestli je ta debata "Mají/měli by se mentálně postižení lidé vůbec (právo) rozmnožovat?" tady a na youtube, opravdu nezbytná. Příjemné překvapení, lepší 3*. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Tak to je moc. Spíš jsem se smál, protože Liška má skvělý hlas, ale jinak docela slušná pohádka pro dospělé (postížené).. 6/10 = 60% ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Nevím, jakým způsobem myslí průměrný retard, ale vždy jsem si myslel, že přibližně tak jako malé dítě. Když si zkusím vybavit sebe v útlém věku, tak bych to nejspíš nepobral. Zpracování mi přijde mnohem komplikovanější, než jak to kdysi někdo vysvětlil mně, či dalším zdravím jedincům. Naprosto šílené mi přijde, že byla vůbec mentálně indisponovaným představena ta možnost, že by mohli mít dítě, pokud chtějí. Jak může někdo, kdo nedovede normálně myslet vůbec něco chtít. Takový člověk může pouze nesmět nebo muset. To je absolutní zvrácenost. Dále. Hormonální antikoncepce. Totální hovadina. Už vidím, jak si retardátorka vezme KAŽDÝ den tabletku. To je těžké si pamatovat, i když retard nejste. Já osobně bych to rozhodně řešil budíkem. Pro ženu se tedy za použitelnou variantu nabízí pouze tělísko. My muži to naštěstí, jako ostatně skoro všechno, máme mnohem jednodušší. Jedinou variantou je latexová gumička. Na to člověk jen tak nezapomene, ale retard by opět klidně mohl. Jinak se tu retard dozví plno báječných rad do života. Třeba když má chuť si zašukat, tak má zavolat do práce a lhát o nemoci. Když dostane na koupališti erekci, tak se má posadit a čumět na své nohy. Rozhodně není vhodné ukazovat na koupališti nikomu péro. Osahávat smí jen toho, kdo mu to dovolí. A konečně, nikoho by neměl znásilnit, nebo půjde do vězení. Animace je extrémně hnusná. Dlouho jsem nic tak hnusného neviděl. Jediným pozitivním bodem celého snímku shledávám doprovodný komentář Pavla Lišky, kterému by tu retardaci nejeden člověk uvěřil. Smutné je, že tak mluví běžně. Vlastně je to veselé a mám ho proto rád. Musím se uchýlit k odpadu. Je to zřejmě vhodné jen pro velmi úzkou skupinu retardovaných. Rozhodně se to nedá použít globálněji. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Docela pěkný, pro mentálně postižené děti a mládež má tento kraťas asi větší význam, než třeba pro mě, ale vydržel jsem to až do konce, takže 3 hvězdičky. :-) ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Toto je animák roku:-) Liškův hlas přímo excelentní. Doporučuji všem ke zhlédnutí. Takto má vypadat sex:-) Stručně a jasně. Jo a nezapomeňte. Kondom nikdy nezkoušejte navlékat na rohlík!:-) ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Pokud je to pro mentálně postižené, tak podle mě je to vcelku málo vysvětlené. Ano, je k tomu sice obraz, ale bez mluveného popisu mentálně postižení lidé asi těžko pochopí, co se stalo, že najednou Evě roste bříško a narodilo se jim dítě apod. Celkem mě štve, že nebylo zmíněno riziko pro ženu při používání antikoncepce, ale ok, o tomhle se moc nemluví. Nebylo to špatné, animace přiměřená tématu, jen pro mě tam byla cca polovina toho, co bych si od takového dokumentu, ještě pro mentálně postižené, představoval. Výběr Lišky a Geislerové ale skvělý. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Celkom veľa vecí tam rozobrali a ako tak dobre. Je však sranda, že som sa dostal k filmu určenému pre mentálne postihnuté deti. Keďže som veriaci, zabudli tam pár dôležitých vecí, najmä ohľadom svadby, ale chápem je to pre sekulárnu spoločnosť a som rád, že to nie je príliš trápne, ale je to poňaté skôr humorne. Z pohľadu animácie je to však zlé. ()

Rosana 

všechny recenze uživatele

Pěkný filmeček hezky zpracovaný. Spíš než po základky je to skutečně pro postižené lidi. Jen se obávám, jeslti nebudou mít guláš v tolika postavách - ačkoliv videopořadem provází Petr a Eva, tak se tam objevuje Evin bratr s jeho ženou a ti nemají jména, zato Káča a Filip, coby komparzisti, jména mají, upoutají pozornost a dále čekáte, jak bude pokračovat jejich příběh. Některé linie jsou nedotažené. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem přemýšlela jaké dát hodnocení. Rozhodovala jsem se i pro odpad. Takže zůstanu radši neutrální, i když to je pro mě velice těžké. Nicméně, mentálně postižení lidé jsou taky lidé a mají právo vézt plnohodnotný život. Zajímalo by mě jaká by byla jejich rekace na tento kousek, který by měl sloužit k jejich informovanosti. Aby z toho všeho nebyli příliš zmatení a popletení. Jestli tenhle snímek bude někdo pouštět dětem na základce, tak se stoprocentně budou válet smíchy po lavicemi. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Na to, že je to pro mentálně postižené se na to dá dívat i pro normálního člověka. Sice mu to přijde trošku divné až trapné, ale jak jinak to zase té menšině vysvětlit že? Takže myslím, že vcelku poučné by se jim to mohlo zdát a já se zase párkrát usmála nad hláškami Lišky. Jen bych řekla, jak jsem tu myslím někde četla, že těch postav je tam až zbytečně moc a akorát by to MP mohlo trochu všechno poplantat. ()

Morloth 

všechny recenze uživatele

To honajz: Domnívám se, že vzdělanost přináší vždy plusové body. Pokud zde někdo vychází z premisy, že nevzdělanost v sexu = žádný sex, jde asi stejně s dobou jako katolická církev a její láska k antikoncepci. Jinak snímek je ukázkou toho, že animaci prostě umíme. Sakum prdum teda. ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Animačně horší než začátky z Básníků, scénáristicky práce na 10 minut pro průměrně inteligentního středoškoláka. Vím, že to bylo určené pro mentálně postižené, ale už proto bych čekal více originality a ne promítání pro mateřskou školku. Hlasy Lišky a Geislerové bych tam však s klidem nechal. ()

T-pack 

všechny recenze uživatele

Předpokládám, že jde o docela důležitý dokument. Osvěta mi nikdy nevadila a nikdy jsem si také neuvědomil, že by byl potřeba snímek o sexu zaměřený na postižené. V tomto ohledu hodnotím jednoznačně kladně. Na druhou stranu jsem nepochopil jednoduchost celého projektu. Totiž, teď nemyslím srozumitelnost, protože ta je důležitá, to ano. Ale musí být u takového snímku i tak jednoduchá animace? Ondřeje Mohylu omlouvá jen, jestli je to dítě. Vím, o nic nejde, zvlášť u snímku s úplně jiným záměrem než uměleckým. Ale tak se snad snažím, ať dělám cokoli, aby to mělo nějakou mou vizitku. Pavel Liška je skvělý co se týče mentálně retardovaného herectví, sem to dost sedí. Dokonce i Gaislerová zněla duševně prostěji, pořád ale byla zřejmě ta bystřejší. Hudba byla podivná. Za nápad, za myšlenku a hlavně za cíl hvězdičky. Za provedení hvězdičky nedám. Tak. ()

Reklama

Reklama