Reklama

Reklama

O sexu

všechny plakáty
Krátkometrážní / Animovaný
Česko, 2008, 10 min

Obsahy(1)

Známá režisérka a výtvarnice Barbora Dlouhá přijala výzvu natočit obdobu školní sexuální výchovy pro mentálně postižené. S hlasy Pavla Lišky a Ani Geislerové se jí podařilo zrealizovat vtipný snímek, u kterého se i přes intimnost tématu není třeba červenat. (oficiální text distributora)

Recenze (37)

Rousse 

všechny recenze uživatele

Jako učitelka biologie hodnotím jedničkou s hvězdičkou a jako speciální pedagog také tak. O to víc mě zaráží reakce některých lidí, zda by to měli MP vůbec vidět apod.! Prosímv ás - jsou to také lidi, kteří mají základní biologické potřeby! A názor, že tohle MP nepoberou.... No - je více než jasné, že lidem s těžším stupněm MR tohle ani nemá význam pouštět.... ale pro lehčí formy si myslím, že určitě jo. Jinak na UPOLu se za nás i vyučoval předmět s názvem "sexualita mentálně postižených" a myslím, že tohle by se přednášejícím určitě líbilo. ()

Stružák 

všechny recenze uživatele

Překvapivě docela vtipný počin, kterému jednoznačně dodává grády dabing Pavla Lišky. A přesto, že podobné grafické zpracování nemám v lásce, k podobnému tématu je více než vhodné. Taky jste si vzpomněli na ty kreslené pasáže z Básníků? ()

sedlo03 

všechny recenze uživatele

Lidé s postižením jsou také jenom lidé! Mají své základní biologické potřeby a tento krátkometrážní film to docela dost dobře vysvětluje. Dokážu si představit, že to pečovatelům ušetří spousty práce. Podle mě to mělo všechno a je jen dobře, že se snažíme lidi s MR zařadit do společnosti, ale chce to hodně trpělivosti. 80% ()

Rehooo 

všechny recenze uživatele

Zábavný, informativní filmek. Teď už jen zjistit, jestli má opravdu vliv na tíženou cílovou skupinu nebo ne. Chtělo by to vyzkoušet v praxi a pak až objektivně zhodnotit. ()

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Loleq7 mi to doslova vyfoukl z huby. Nemám problém s čímkoliv " naučným " ale musí to mít aspoň trochu normálnosti a ne to prezentovat opravdu jak pro retardy ( a Liška to tím debilbingem totálně pohřbil ) ()

hyena1 

všechny recenze uživatele

Lepší animace by rozhodně neškodila. Nedokážu plnohodnotně docenit, jaký přínos to má pro mentálně postižené, ale mě to rozhodně pobavilo. Výběr Lišky a Geislerová byla rozhodně správná volba... "Prsa jsou hlavně pro děti." "No a taky pro mě." "Ale hlavně pro děti!" "Jo." ()

maruli 

všechny recenze uživatele

Je to milé, je to poučné, dospělí se podívají se zálibou a dětem to řekne to, v čem jsou dospělí nesví. Můj čtyřletý synovec mi dnes několik minut zíral na prsa a pak řekl: 'Nó, někdo má malý prsa a někdo velký, nó.' Asi mu to brzy pustím. :-)) ()

yaqwsx 

všechny recenze uživatele

Mě se tento kraťas celkem líbil - občas nějaký dobrý vtípek, celkem to mělo hlavu i patu. Co bych vytknul, tak moc rozliniovaný děj - tady něco, tam něco a člověk se v tom ztrácí. Navíc by mě i celkem zajímalo, jak tento film vnímá cílové skupina - dle mě má teda v hlavě pěknej guláš. ()

MutantMarana odpad!

všechny recenze uživatele

Ten Liska pokazdy hraje debily a retardy. Jen ho clovek slysi uz vidi priblblyho curaka, nejinak tomu je i zde. Peklo. Von to ani nemusi hrat, von to je chudak mental njn. Nejhorsi porno, co jsem videl. ()

Ukrizku 

všechny recenze uživatele

Myšlenka výborná, animace i komentáře vkusné, ale najednou je toho pro lidi se sníženou schopností orientace dost. Představuji si, jak se u filmu stydí, až vlezou pod stůl a pak jim v hlavě šrotují nevysvětlené momenty (těhotenství, tělísko, plánování mateřství). Konzumaci bych rozhodně doporučovala rozfázovat a také bych pouštěla individuálně, nikoli jako součást rodinné výchovy ve škole. Nadsázka je zbytečná, lidé s omezenou kognitivní výbavou jí neporozumí. ()

montel 

všechny recenze uživatele

Krátký animovaný filmeček o sexu namluvený dvojicí Geislerová-Liška určený spíše pro děti. Jinak ale docela vtipný. 60% ()

Reklama

Reklama