Reklama

Reklama

Umlčeni

Trailer

Obsahy(1)

Mladá dvojice – Zakes (William Ash – Nicholas Nickleby, Mambo) a Beth (Christine Bottomly - Čekárna, Venuše) – se za deštivé noci dostane na dálnici do kolize s maniakálním řidičem kamiónu. Stahovací dveře náklaďáku se na malý okamžik pootevřou a Zakes zahlédne cosi, co vypadá jako poloobnažená spoutaná žena. Přestože Zacke si není úplně tím co viděl, informuje policii a pokouší se na incident zapomenout. Beth ovšem lhostejnost jejího přítele velmi rozruší a když dvojice zastaví u pumpy, ve vzteku odejde. Zacke zoufale prohledává okolí, ale po Beth není ani stopy. Když náhle zahlédne odjíždět od pumpy povědomý náklaďák….. Co když řidič jeho přítelkyni unesl? Vydává se za ním a na noční, deštěm zaplavené dálnici začíná riskantní hra na kočku a myš. Vykřičte to do světa – Hush je nejlepší britský horor posledních let. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (177)

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Velmi nenápadný, nízkorozpočotvý, avšak velmi zajímavý,ale hlavně napínavý thriller, který nasadil poměrně vysokou latku a kupodivu jí udržuje po celou dobu až do závěrečných titulků.William Ash rozhodně v jedné ze svých lepších rolí. Chvílemi se film sice trochu odklání ke klasickým "Seagalovkám kočka vs myš" po chvíli se ale opět vrací do svých výborných kolejí. Film rozhodně stojí za skouknutí a také si myslím zaslouží vyšší hodnocení za svůj jednoznačný a přímý děj, avšak se spousto zajímavých zvratů, které vás udrží v pozoru celých 91 minut. Souhlasím s Arkosem a troufnu si říct, že se skutečně jedná o jeden z nejlepších thrillerů, které vytvořila Velká Británie, ne-li i celý svět. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Pokud bych jen na minutu připustil, že se jedná o horror, možná bych i pochopil takřka mystickou pomalost záporné postavy. Toto byl ale jasný thriller (a v tomto žánru se postavy hýbou spíše realističtěji), takže rychlost pohybujícího se záporáka byla tak neskutečně pomalá, že se to - dejme tomu obchodníkovi s bílým masem - nedá prostě uvěřit. Jeho zakrývání hlavy kapucí bylo po několikerém opakování teatrální až trapné namísto toho, aby dokázalo vyvolat byť jen zárodek napětí. Napínavá scéna tam určitě jedna byla, a to když v závěru hledal hlavní hrdina ten správný klíč. Jinak fakt bída, ale za to chmurné počasí dávám dvě hvězdy. Ne, kašlu na to, dám jen jednu. Tato hovadina si to zaslouží. PS: Kdybych byl cynik, řekl bych, že si to ta děvka zasloužila, když mu zahýbala. ()

Reklama

Joll 

všechny recenze uživatele

Výbornej Horror, určitě jeden z lepších a hlavně není americkej, takže zde není nutný hned ze startu pozabíbet pár blbejch blondýn a svalovců. Jedinou výtku bych měl snad k filtrům na kamerách, to neustálý střídání hlavně ze začátku filmu, je dost nepříjemný a myslím, že i zbytečný. Jinak fandy žánru určitě neurazí a dle mýho názoru spíš nadchne. ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Na ostrov sa mi podarilo vylodiť celkom dva krát a na ten prvý raz, keď ma v meste Southend on Sea oslovil akýsi murko s tou ich hatlaninou, som ostal na pochybách, či som správne v Anglicku. Huhňal si nejakým mŕtvym jazykom, zrejme keltského dávno vyhynutého a ešte dávnejšie zabudnutého kmeňa. Skoro tak isto, ako v tomto filme huhne hlavný hrdina, ktorého tiež nie a nie umlčať. Ale ináč radosť žiť, až na niektoré nevysvetlené scénky, ktoré zostali na DoDo (dorob si doma), je to v rámci žánru slušný počin. ()

Matthew01 

všechny recenze uživatele

Film nic moc, herci slaboučký, příběh absolutně předvídatelnej.Že bude Zakesova (nesympatická) přítelkyně unesena je snad jasný už od 5. minuty filmu. Dialogy na úrovni mateřské školky. Jednu hvězdu dávám, za vcelku povedenou hudbu a druhou za pokus Britů napodobit Amíky - povedlo se pouze v kameře, ale aspoň se snažili. Možná nás časem překvapí, jako tomu bylo v žánru sci-fi u Sunshine. Celkem 40%. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Film měl rozpočet 1 milion liber. (ČSFD)
  • V závěrečných titulcích je ještě jedna scéna. (slovan1)

Reklama

Reklama