Reklama

Reklama

David Norris je stoupající politická hvězda. Nejmladší senátor v historii má reálné šance dostat se do kongresu. Vše však zhatí aféra z jeho studentských let, která se záhadně provalí těsně před volbami. Jde na pánské toalety, kde si chce připravit proslov poraženého. Potká zde krásnou ženu Elise, do které se na první pohled zamiluje. Věří, že to je láska na celý život. Z tohoto omylu ho však vyvedou podivní pánové, kteří se mu představí jako správci jeho osudu a sdělí mu, že s ním mají úplně jiné plány a že jeho vztah s Elise mezi ně rozhodně nepatří. Tato organizace řídí život každého z nás a pro Davida naplánovala kariéru, která končí možná až v Oválné pracovně Bílého domu. Jenže to by musel nechat Elise na pokoji, což se Davidovi nechce. Pokud se David rozhodne odchýlit se od jejich plánů, budou se správci osudu velice zlobit a udělají všechno pro to, aby se David do jimi nalinkovaných kolejí okamžitě vrátil. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (1 433)

castor 

všechny recenze uživatele

Pohádka, která (ač je to neuvěřitelné) si prakticky po celou svou délku zachovává pevnou půdu pod nohama. Nevím, čím to, protože v jinou dobu, s jinými herci, jinými tvůrci, by asi bylo zaděláno na pořádný průšvih, ale dvojici Damon-Blunt prostě věříme doslova všechno. Mimochodem, takovouhle chemii mezi ústředním duem jsem ve filmu dobrých pár měsíců neviděl.. Debutující režisér George Nolfi pak z banální romance vytěžil maximum možného, vsadil na výtečný vizuál a celému svému dítku dodal takovou zvláštní atmosféru. Jinak se to vysvětlit nedá, protože to, co si na plátně (scénáristicky) dovoluje, vážně nemá obdoby.. Chápu ale, že kukuč tanečnice Elise dokáže neuvěřitelné věci.. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

NEZÁLEŽÍ NA TOM CO CÍTÍTE, ALE NA TOM, CO JE PSÁNO..... /// M. Damon neví proti čemu stojí, ale je mu to (zdá se) jedno. Bodejť by ne, když viděl Emilku v krátký sukýnce. A možná i díky tý sukýnce scénář odsejpá a (minimálně) úvodní půlhoďka je neskutečně zajímavá. Ti dva jsou sympatická dvojka, snažící se vyvrátit keci, že LIDSTVO NENÍ DOSTATEČNĚ VYZRÁLÉ, ABY KONTROLOVALO DŮLEŽITÉ VĚCI! Příběh drží solidní tempo, ale už nemá čím překvapit. ONI jsou nezajímavý, o něm víme všechno a k rozuzlení se dopracujeme triviálně jednoduchým řešením, aby to všechno a všem sedlo. Romantická sci-fi o LÁSCE, KTERÁ PORAZÍ OSUD. (A co je teda ten osud? Ty vole, já to furt opakovat nebudu! Očekávejte intervenční tým. A reset.) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nemám strach z lidí v klobouku (třeba z pana Tau…?). 2.) Nechápu, proč se tak často polejvám kávou. 3.) Zjistím, jakej je opravdovej plán. 4.) Věřím tomu, že o osudu rozhoduje jenom tkalcovskej stav. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Sorry, ale keď je niekto predurčený pre niečo velké, nemá sa zdržovať láskou, určenou na utešenie tápajúcich smrtelníkov! :-) Každopádne sympatický žánrový crossover, ktorý ohranú romantickú zápletku umiestňuje do originálneho prostredia a zaujímavým spôsobom ju rozširuje o pútavé úvahy o osude. Týždeň po zhliadnutí zdvíham na 4* kvôli originalite. Byť iného, smutného konca, dal by som ich hneď. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí...tedy co to říkám, ne teď vážně, překvapivě hodně mě to bavilo, Emily Blunt mi nikdy nepřišla tak hezká a Matt Damon mě stále utvrzuje v tom, že si vybírá filmy, které mě budou bavit (asi má podobný vkus). Mělo to pěkný a originální námět, jen ten konec mi malinko připomněl Harryho Pottera mixnutého Hancockem. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Ty vole, masakr! A konečně mi po několika měsících zase film sednul a já si ho skvěle užil. Neskutečně příjemně na mě působily oba ústřední reaktanty David a Elise, bouchalo to mezi nimi třeskutě. Svižné, romantické, osudové, příjemné, co víc si přát?? Jen houšť a víc takových kousků, protože třeba rok 2012 stál filmově (jak říká Les Grossman) za velký hovno s majonézou... 50 miliónů dolarů(rozpočet)/128 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Galerie (61)

Zajímavosti (28)

  • Mená troch zástupcov úradu sú Thompson, Richardson a Harry; je to slovná hračka na mená Tom, Dick a Harry, ktoré sa bežne používajú na označenie anonymných ľudí. (Arsenal83)
  • Po setkání v autobuse volá David (Matt Damon) Charliemu (Michael Kelly) ze šedého osobního telefonu. O několik chvil později má však u ucha černý služební telefon, který mu Elise (Emily Blunt) utopila v kávě. (Ficik)
  • Film vyvolal mnoho otázek, zejména pak otázku teologickou o všemocnosti a vševědoucnosti Boha a otázky o svobodné vůli a předurčení. Režisér George Nolfi následně prohlásil, že cílem filmu bylo vyvolat takové otázky. (Terva)

Související novinky

Greengrass kašle na Bournea

Greengrass kašle na Bournea

03.12.2009

Nejdřív se říkalo, že Paul Greengass a Matt Damon jsou plní entusiasmu, pokud jde o čtvrtou akci „agenta bez minulosti“. Pak ale šly dobré vztahy Greengrasse a studia Universal do kompostu. Důvod?… (více)

Hvězdné nábory i útěky

Hvězdné nábory i útěky

19.07.2009

Máme pro vás spoustu castingových novinek, tak se nezdržujme úvodními řečmi a přejděme rovnou k věci. Robert De Niro si prý zahraje v Rodriguezově krváku Machete, jehož natáčení startuje už 29.… (více)

Reklama

Reklama