Reklama

Reklama

David Norris je stoupající politická hvězda. Nejmladší senátor v historii má reálné šance dostat se do kongresu. Vše však zhatí aféra z jeho studentských let, která se záhadně provalí těsně před volbami. Jde na pánské toalety, kde si chce připravit proslov poraženého. Potká zde krásnou ženu Elise, do které se na první pohled zamiluje. Věří, že to je láska na celý život. Z tohoto omylu ho však vyvedou podivní pánové, kteří se mu představí jako správci jeho osudu a sdělí mu, že s ním mají úplně jiné plány a že jeho vztah s Elise mezi ně rozhodně nepatří. Tato organizace řídí život každého z nás a pro Davida naplánovala kariéru, která končí možná až v Oválné pracovně Bílého domu. Jenže to by musel nechat Elise na pokoji, což se Davidovi nechce. Pokud se David rozhodne odchýlit se od jejich plánů, budou se správci osudu velice zlobit a udělají všechno pro to, aby se David do jimi nalinkovaných kolejí okamžitě vrátil. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (1 433)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

V mnoha směrech vykradená a ve spoustě dalších zcela originální love story říznutá oldschoolovou thrillerovou školou a skvěle funkčním mysteriózním prvkem. Chemicky dokonale sladěné ústřední duo a ve své odtažitosti naprosto profesionální režie si říkají o pět hvězd, nedosáhnou na ně ale především kvůli uspěchanému konci a banální pointě. Ten film měl mít o dvacet minut víc, potom by i stávající konec fungoval na výbornou. Takhle je pocit Deus ex Machina až příliš neodbytný. Přesto jedno z překvapení roku a mimořádně intenzivní divácký zážitek... P.S.: Miluju Emily Blunt!! ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Upravená povídka podle sci-fi spisovatele Philipa K. Dicka se prezentuje jako thriller, ale ve skutečnosti je to překvapivě romantický film. A to je největší kámen úrazu. I přes veškeré to hvězdné obsazení a filmový štáb (Oscarový kameraman John Toll a hudební skladatel Thomas Newman) se jedná o průměrný film, který mě neuchvátí a zároveň neurazí. To, že polibek může ovlivnit běh našeho osudu a že si pravá láska najde vždy cestu k sobě, tu byla mnohokrát. A radši dám přednost klasickému fantasy příběhu s romantikou ve filmu Otázka života a smrti od režisérské dvojice Emeric Pressburger a Michael Powell než tomuhle pokusu o něco nového. ()

Reklama

Jossie 

všechny recenze uživatele

Pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí...tedy co to říkám, ne teď vážně, překvapivě hodně mě to bavilo, Emily Blunt mi nikdy nepřišla tak hezká a Matt Damon mě stále utvrzuje v tom, že si vybírá filmy, které mě budou bavit (asi má podobný vkus). Mělo to pěkný a originální námět, jen ten konec mi malinko připomněl Harryho Pottera mixnutého Hancockem. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Většina lidí mluví o milém překvapení, já ale na The Adjustment Bureau sázel jako na černého koně začátku roku, takže výsledný 70% dojem zůstal mírně za mým očekáváním. Každopádně je to film ve všech směrech příjemný, úsměvný a hravý. Nastíněná mytologie pánů v klobouku působí zajímavě, býval bych se rád podíval trochu víc do hloubky - třeba na úkor té retro zamilované linie o muži v problémech a ženě, která neví. Ale to jen tak zbytečně kriticky plkám - The Adjustment Bureau funguje jako romantická sci-fi / fantasy jednohubka bezvadně, tak proč něco namítat. Škoda jen toho závěru, kde se to všechno vyřeší až příliš hladce. Na debut bez debat povedené. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

SF, který se hodí spíš pro romantickej večer než pro nastolování otázek o životě, vesmíru a vůbec. Pokud se to umí, proč něco namítat a George Nolfi svůj debut rozhodně zvládl. Málokdy postavám tu lásku a přitažlivost věřim tak moc jako tady. Emily Blunt je ve filmu naprosto křehce krásná, což jen přispívá k uvěřitelnosti romantického nádechu příběhu. Díky kontrole osudu, retro nádechu, kloboukům a romantický lince se člověk nemůže ubránit určitýmu srovnání s filmem Dark City, ale jde vlastně o takovej protipól, protože tam je důraz kladenej přesně opačně hlavně na SF stránku a romantika je jen doplněk. Vážně taková příjemná SF pohádka. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (28)

  • Emily Blunt (Elise Sellas) začala trénovat tanec měsíc před natáčením 4 hodiny denně a v průběhu natáčení v tréninku pokračovala. Ve filmu má tři taneční vystoupení - sólo, duet a výstup se skupinou. (movieband)
  • Film vyvolal mnoho otázek, zejména pak otázku teologickou o všemocnosti a vševědoucnosti Boha a otázky o svobodné vůli a předurčení. Režisér George Nolfi následně prohlásil, že cílem filmu bylo vyvolat takové otázky. (Terva)
  • Prezident Barack Obama vo svojom prejave na večeri korešpondentov Bieleho domu v roku 2011 reagoval na kritiku hviezdneho Matta Damona slovami: "Matt Damon povedal, že bol sklamaný z môjho výkonu (v úrade). Nuž, Matt, práve som videl Správcov osudu." (Arsenal83)

Související novinky

Greengrass kašle na Bournea

Greengrass kašle na Bournea

03.12.2009

Nejdřív se říkalo, že Paul Greengass a Matt Damon jsou plní entusiasmu, pokud jde o čtvrtou akci „agenta bez minulosti“. Pak ale šly dobré vztahy Greengrasse a studia Universal do kompostu. Důvod?… (více)

Hvězdné nábory i útěky

Hvězdné nábory i útěky

19.07.2009

Máme pro vás spoustu castingových novinek, tak se nezdržujme úvodními řečmi a přejděme rovnou k věci. Robert De Niro si prý zahraje v Rodriguezově krváku Machete, jehož natáčení startuje už 29.… (více)

Reklama

Reklama