Reklama

Reklama

David Norris je stoupající politická hvězda. Nejmladší senátor v historii má reálné šance dostat se do kongresu. Vše však zhatí aféra z jeho studentských let, která se záhadně provalí těsně před volbami. Jde na pánské toalety, kde si chce připravit proslov poraženého. Potká zde krásnou ženu Elise, do které se na první pohled zamiluje. Věří, že to je láska na celý život. Z tohoto omylu ho však vyvedou podivní pánové, kteří se mu představí jako správci jeho osudu a sdělí mu, že s ním mají úplně jiné plány a že jeho vztah s Elise mezi ně rozhodně nepatří. Tato organizace řídí život každého z nás a pro Davida naplánovala kariéru, která končí možná až v Oválné pracovně Bílého domu. Jenže to by musel nechat Elise na pokoji, což se Davidovi nechce. Pokud se David rozhodne odchýlit se od jejich plánů, budou se správci osudu velice zlobit a udělají všechno pro to, aby se David do jimi nalinkovaných kolejí okamžitě vrátil. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (1 432)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Slušná inteligentní romance okořeněná zajimavým nápadem podle mého oblíbence a jmenovce K. Dicka. Pět nemůžu dát, protože k takovému hodnocení chyběl výraznější logičtější příběh a méně příliš obyčejných motivů, a i několika snad až příliš nudných pasáží. A docela divného skoku v čase, i když přiznávám se, tohle mi zas tak nevadilo. Nicméně herecké výkony jsou výborné, Damonovi zamilovanost plně uvěřena a Blunt zase hrála takovou tu samostatnou ženu, ale bez jakéhokoliv faktoru otravnosti a s vysokým faktorem přitažlivosti a sympatičnosti. Samotní správci s buřinkami taky fajn, technická stránka slušná, hudba v pohodě a jakákoliv akce díky dveřím velmi zajimavá. Mohlo to být využito lépe a mohlo to taky skončit lépe, ale jinak v rámci smíšeniny žánru určitě dobrý film. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Věčný svit neposkvrněné mysli pod Nebem nad New Yorkem. Nápad okořenit celkem banální romanci sci-fi přísadami je celkem málo vídaný a režisér George Nolfi ho ve svém celovečerním debutu pojal nadmíru seriózně a vytěžil tak z dané scenáristické látky maximum možného. Je to banální, ale je to milé a celkem i dojemné. Hodně také zachraňují herci, neboť když už dojde na nějakou tu banálnější repliku, Matt Damon ji pronese tak, že scénáristovi je hned víceméně odpuštěno. Vůbec nejzajímavější je pak postupné zjištění, že mimo oslavy síly lásky se ve výsledném vyznění najde ještě dosti podstatný segment oslavující křesťanství a jeho věrouku, což je v ranku sci-fi věc velmi zřídka vídaná. Předseda a jeho plán nenuceně odkazuje k základním euroatlantickým hodnotám. Opravdu překvapující blockbuster, který sice nemá sílu a fenomenalitu v úvodu komentáře zmiňovaných filmových opusů, ovšem prezentuje sám sebe a své poselství důstojně a s vkusem... ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Upřímně se mi moc nezdá spojení nesympatického Damona( dle mě ho parádně vystihli v Teamu America, dementík metdejmn)a úžasné a krásné Emily Blunt, ale nakonec to nevyšlo tak špatně. Jen jsem nějak nevěřila tomu, že by v nich jeden polibek na záchodcích vyvolal takovou lásku, nu což, asi nakonec nebudu takový romantik, jak jsem si myslela. Atmosféra byla fajnová, napětí od začátku do konce, pánové v klobouku až na sympaťáka Harryho mě srali jak nejspíš měli, zkrátka slušná romantika říznutá trochou sci-fi. Je to milé vybočení ze stereotypního žánru předvídatelných romanťáren a když se k tomu příběhu přidá již zmíněná Emily a New York, vyjde z toho příjemná pohodová (ke konci až skoro dojemná)podívaná. Pro milovníky happy endů jako dělaná. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

70%. Az prilis som sa tesil na tento film, mozno aj vdaka traileru, v ktorom hrala moja oblubena melodia z filmov SUNSHINE (2007) alebo KICK-ASS (2010), pretoze tieto temy ma moc bavia, avsak mozno som ocakaval viac napätia, alebo akcie. Nesplnilo to sice moje ocakavania, ale niekedy dam tomuto filmu v buducnosti este jednu sancu, ked ho budu vysielat na HBO a mozno pridam aj tu stvrtu hviezdicku. ________ Matt Damon - (David Norris) +++ Emily Blunt - (Elise Sellas) +++ Jon Stewart - (Hrá samého seba - moderátor diskusie) +++ Anthony Mackie - (Harry Mitchell) +++ Terence Stamp - (Thompson) +++ (Videl v kine 15.03.2011) ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Žádná světoborná romantika, ale ono sci-fi "big brother is watching you" ozvláštnění s určitým retro nádechem mi přišlo celkem originální a inspirativní, škoda jen toho závěru. Nicméně zpracování bezchybné a dvojka Damon/Blunt dostatečně uvěřitelná, proto za 4*. P.S. Film si zaslouží porovnání s Chyť mě, když to dokážeš (retro s honičkami), poté např. s Okem dravce (thriller ve stylu "velký bratr tě sleduje"), ale zejména se sci-fi s podobným námětem či jen určitým aspektem (Box, Déjà Vu, Matrix). ()

Galerie (61)

Zajímavosti (28)

  • Pri nakrúcaní prepašovali Matta Damona v prestrojení za Davida Norrisa na neziskovú akciu Billa Clintona Global Initiative. Kameraman ho sledoval a producenti zatiaľ presviedčali ďalších svetových lídrov, aby sa tiež objavili vo filme. (krasomama)
  • Několik měsíců po poslední klapce byl natočen nový závěr filmu. (Coldrex)
  • Film vyvolal mnoho otázek, zejména pak otázku teologickou o všemocnosti a vševědoucnosti Boha a otázky o svobodné vůli a předurčení. Režisér George Nolfi následně prohlásil, že cílem filmu bylo vyvolat takové otázky. (Terva)

Související novinky

Greengrass kašle na Bournea

Greengrass kašle na Bournea

03.12.2009

Nejdřív se říkalo, že Paul Greengass a Matt Damon jsou plní entusiasmu, pokud jde o čtvrtou akci „agenta bez minulosti“. Pak ale šly dobré vztahy Greengrasse a studia Universal do kompostu. Důvod?… (více)

Hvězdné nábory i útěky

Hvězdné nábory i útěky

19.07.2009

Máme pro vás spoustu castingových novinek, tak se nezdržujme úvodními řečmi a přejděme rovnou k věci. Robert De Niro si prý zahraje v Rodriguezově krváku Machete, jehož natáčení startuje už 29.… (více)

Reklama

Reklama