Reklama

Reklama

David Norris je stoupající politická hvězda. Nejmladší senátor v historii má reálné šance dostat se do kongresu. Vše však zhatí aféra z jeho studentských let, která se záhadně provalí těsně před volbami. Jde na pánské toalety, kde si chce připravit proslov poraženého. Potká zde krásnou ženu Elise, do které se na první pohled zamiluje. Věří, že to je láska na celý život. Z tohoto omylu ho však vyvedou podivní pánové, kteří se mu představí jako správci jeho osudu a sdělí mu, že s ním mají úplně jiné plány a že jeho vztah s Elise mezi ně rozhodně nepatří. Tato organizace řídí život každého z nás a pro Davida naplánovala kariéru, která končí možná až v Oválné pracovně Bílého domu. Jenže to by musel nechat Elise na pokoji, což se Davidovi nechce. Pokud se David rozhodne odchýlit se od jejich plánů, budou se správci osudu velice zlobit a udělají všechno pro to, aby se David do jimi nalinkovaných kolejí okamžitě vrátil. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (1 433)

ORIN 

všechny recenze uživatele

Žádná světoborná romantika, ale ono sci-fi "big brother is watching you" ozvláštnění s určitým retro nádechem mi přišlo celkem originální a inspirativní, škoda jen toho závěru. Nicméně zpracování bezchybné a dvojka Damon/Blunt dostatečně uvěřitelná, proto za 4*. P.S. Film si zaslouží porovnání s Chyť mě, když to dokážeš (retro s honičkami), poté např. s Okem dravce (thriller ve stylu "velký bratr tě sleduje"), ale zejména se sci-fi s podobným námětem či jen určitým aspektem (Box, Déjà Vu, Matrix). ()

castor 

všechny recenze uživatele

Pohádka, která (ač je to neuvěřitelné) si prakticky po celou svou délku zachovává pevnou půdu pod nohama. Nevím, čím to, protože v jinou dobu, s jinými herci, jinými tvůrci, by asi bylo zaděláno na pořádný průšvih, ale dvojici Damon-Blunt prostě věříme doslova všechno. Mimochodem, takovouhle chemii mezi ústředním duem jsem ve filmu dobrých pár měsíců neviděl.. Debutující režisér George Nolfi pak z banální romance vytěžil maximum možného, vsadil na výtečný vizuál a celému svému dítku dodal takovou zvláštní atmosféru. Jinak se to vysvětlit nedá, protože to, co si na plátně (scénáristicky) dovoluje, vážně nemá obdoby.. Chápu ale, že kukuč tanečnice Elise dokáže neuvěřitelné věci.. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Říkám to pořád: Chcete originální sci-fi nápad? Zavřete oči, zalovte rukou v hromadě zatím nezfilmovaných myšlenek Phillipa K. Dicka, nijak zvlášť to nepokažte a úspěch je zaručen. Jako třeba u Správců osudu. Z kratičké a nenápadné povídky Úpraváři (začínající dialogem dvou úředníků, z nichž jeden je člověk a druhý pes, přičemž ten pes je velký a černý a já vsadím boty, že ve filmové adaptaci se z něj stal onen správce-černoch, neboť oba udělají prakticky tutéž chybu - zaspí) se stala originální sci-fi "andělsko-božská" pohádka bez zbytečných akčních scén, bez násilí a bez veledrahých speciálních efektů, na kterou se velice příjemně dívá. Debutující režisér si s ní poradil dobře, Správci osudu působí od začátku do konce mile magicky, herci si taky odehráli co měli... Ano, jsem spokojený.__P.S. Kdo by toužil po přečtení předlohy, najde ji ve druhém svazku sbírky Planeta, která neexistovala.__P.P.S. Tak, Hollywoode, a teď mi už prosím konečně zfilmuj tu náramně černohumornou knihu Když mrtví mládnou. Díky. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Dynamická a přímočará romance dvou duší, které se náhodou potkaly na pánských záchodcích, ale již se nikdy neměly potkat. Téma souboje lásky s osudem, hromadou nástrah a konspirací v pozadí lidského světa, funguje dobře, stejně jako využití některých "nadpřirozených motivů". Příběh je pochopitelně jednoduchý, ale chemie mezi hlavními postavami (Damon-Blunt) funguje neuvěřitelně a stejně tak dialogy neztrácejí ani na okamžik půdu pod nohama. Především scénárista George Nolfi si svůj debut vyloženě užívá, vytknout mu jde minimum a diváka baví po celých 106 minut. Krom toho si vybral i dobrý vizuál (město,future/retro styl) a hodně často fascinuje procházením "dveřmi"(škoda, že si tolik lidí vybaví Keymastera...). PS: podobnost s Observerem z Fringe bude dále prozkoumána, jen co seženu povídku;-) ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Po sci-fi stránce film funguje dobře, navíc mu nechybí napětí, ale horší je to s poselstvím snímku, které se má divákovi zarýt pod kůži a jde hlavně o něj, ne ty serepetičky co ho mají dělat zajímavým (což teda dělají poutavým způsobem, abych zase snímku nekřivdil). Avšak právě s tím co Správci osudu vlastně tvrdí vůbec nesouhlasím a považuju to za výsostný projev sobectví. Ztotožňuju se s pohledem, který publiku předkládá třeba takový Osudový dotek (tedy takřka pravý opak). A když k tomu připočtu nepříliš vynalézavou romantickou šablonu a nevýrazné herecké výkony (potěšil mě jenom Terence Stamp), končím pouze na lepším průměru. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (28)

  • Matt Damon (David Norris) na útěkové scény trénoval pilně. V běhu dokonce pravidelně porážel svého dubléra. (movieband)

Související novinky

Greengrass kašle na Bournea

Greengrass kašle na Bournea

03.12.2009

Nejdřív se říkalo, že Paul Greengass a Matt Damon jsou plní entusiasmu, pokud jde o čtvrtou akci „agenta bez minulosti“. Pak ale šly dobré vztahy Greengrasse a studia Universal do kompostu. Důvod?… (více)

Hvězdné nábory i útěky

Hvězdné nábory i útěky

19.07.2009

Máme pro vás spoustu castingových novinek, tak se nezdržujme úvodními řečmi a přejděme rovnou k věci. Robert De Niro si prý zahraje v Rodriguezově krváku Machete, jehož natáčení startuje už 29.… (více)

Reklama

Reklama