Reklama

Reklama

The Blob

  • USA The Glob (pracovní název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jednoho večera pozorují teenageři Steve (Steve McQueen) a Jane (Aneta Corseaut) pád meteoritu. Ze spadnuvšího tělesa se zanedlouho vyklube podivná, slizká forma života, která je očividně lidem nepřátelská, ba dokonce je na potkání absorbuje... (Pohrobek)

Videa (1)

Trailer

Recenze (53)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Priznávam, že to asi o jednu hviezdičku nadhodnocujem, ale The Blob je jedným z tých filmov, ktoré človek videl stokrát a ani si to neuvedomoval. The Blob totižto zásadne definuje klišé žánru vrátane konkrétnych scén (napr. úvod v aute a sledovanie padajúcich hviezd), že boli nespočetne kopírované. Nehovoriac o tom, že 50te roky vytvorili "tínedžerov", masovú popkultúru (reflexia samotného filmu cez pozeranie hororu v kine) či zasadenie príbehov do predmestia. A pravdaže tá atmosféra 50tych rokov v nádherných farbách dobovej kamery! Toto je základný kameň toho, čo si predstavíme v hlave, keď sa povie sci-fi hororové béčko. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Film ktorý má perfektný ( v preklade chytľavý) nápad ale vôbec ho nerozvíja, nepracuje s ním, iba sa točí dokolečka a je tááááááááááááákto rozťahaný, "myšlienka" a druhý plán sú od 5 minúty jasné, je tam jeden superherec ( veľmi zle obsadený), vystkytuje sa vo veľa encyklopédiách a výročných zostrihoch , ja som sa totálne nudil a každú druhú scénu som v duchu kričal nech už sa niečo stane. Keď si to všetko spočítam vychádza mi jediné -The Blob je Artfilm !!! 3/10 ()

Reklama

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Jako obvykle v padesátých a šedesátých (a vlastně i předtím a potom) mi nejvíc kazí možnost uvěřit ději ani ne tak hloupá zápletka, ale nesoulad herců a rolí teenagerů. Zase si tu na ně hrají příliš dospělí lidé, životem lehce strhaní, kolem třiceti. Steve McQueen vypadá na podstatně víc než svých 28. Takovýchhle středoškoláků bych se bál, vypadají podezřele. Na druhou stranu, kouzlo film má – přes slaboduchost zápletky a mimózně obsazené role se herci poctivě a nepatřičně snaží o charakterní herectví, a docela se jim to daří. To už je pěst na druhé oko. Půlmetrové malinové žužu útočí rychlostí 3 centimetry za vteřinu, město je tedy ztraceno. Z padesátkových sci-fi čistý průměr. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Plakátové.info: NEPOPSATELNÝ! NEZNIČITELNÝ! NIC HO NEMůŽE ZASTAVIT!____Zábavný sci-fi horůrek, jehož největší předností je fakt, že byl natočený v takové té odlehčené rovině, která vyvažuje rádoby děsivé momenty, kdy se mimozemský sliz nalepuje na pokožku nebohých lidských obětí a postupně je konzumuje. Dále pro film hraje skutečnost, že dialogy jsou docela vtipné a vkusné, herci v čele se začínajícím charismatikem Steve McQueenem (ve svých téměř 29-ti hraje mladistvého delikventa) také nejsou k zahození a barva v té době také nebyla přímo standartem. Útok rudého slizu na kino, nebo hospodu, snese na tu dobu přísnější triková měřítka (samozřejmě v rámci nízkorozpočtové tvorby té doby), zkrátka a dobře, tenhle i v dnešní době v zámořských TV stanicích reprízovaný kousek je dodnes celkem svěží. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

V první chvíli mě dost zarazila titulková sekvence s písničkou "Beware of the Blob" v rytmu ča-ča, která spíš patří k francouzským komediím té doby s Brigitte Bardotovou třeba, až jsem se musel podívat, jestli jsem si opravdu pustil správnej film. A ono jo. No fajn, říkám si, je to sci-fi horor o mladých a zřejmě pro mladý, asi to k tomu patří, a jedu dál. Film to není vůbec špatný, je sice tradičně pitomoučký (až hrůzná klišé, jako je chápavý policista a závěr, kdy všechno vyřeší mládež), ale příjemně se na něj kouká, mladej McQueen možná jako puberťák moc nevypadá, ale je to sympaťák, potěší odkazy na existující i neexistující sci-fi hoorory a i triky jsou na svou dobu fajn. Možná až na jeden, kdy trochu slizu útočí na evidentní fotku baráčku, ale to je detail. Škoda jen zdržujících pasáží, jako je mládežnickej automobilovej souboj a vůbec všechny nesmysly s puberťákama na začátku (ale jak jinak by je potom zapojili do děje, já vím), chvilky, kdy mladej Steve pořád pochybuje, co vlastně viděl, a podobně. Ale dohromady musím vyjádřit spokojenost, bavil jsem se dobře. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (30)

  • Aby si divák urobil prehľad o cenách tovaru v čase natáčania, je nutné pripočítať infláciu. Keďže tá činí 934% (Westegg's Inflation Calendar), musíme cenu vynásobiť číslom 9.34. A tak napríklad lístok do kina v hodnote 80 centov by dnes stal 7.46. (beso74)
  • U vstupu do kina je vylepen plakát, který láka na neexistující film The Vampire and the Robot. Ve skutečnosti se jedná o plakát k filmu Zakázaná planeta s robotem Robby s dívkou v náručí. (Braddy)
  • Film sa mal pôvodne uvádzať do kín ako "The Glob". Keď sa však prišlo nato, že takýto titul už použil pre svoje dielo karikaturista a animátor Walt Kelly, došlo k jeho zmene na The Blob. (beso74)

Související novinky

Remake hororu Sliz má režiséra

Remake hororu Sliz má režiséra

09.01.2024

O předělávce kultovního hororového snímku The Blob z roku 1958 se mluví už nějaký ten pátek, ale i když s ní v minulosti byla spojována jména režisérů jako Rob Zombie nebo Simon West, dosud se tento… (více)

Rob Zombie a mimozemský sliz

Rob Zombie a mimozemský sliz

31.08.2009

Jeho Halloweenu 2 se sice o víkendu nedařilo podle očekávání (hororoví fanoušci dali přednost Nezvratnému osudu 4 ve 3-D), ale 17 milionů je solidní start a film se nakonec určitě zaplatí. A tak si… (více)

Reklama

Reklama