Reklama

Reklama

Měsíc 44

  • Západní Německo Moon 44 (více)
Trailer

Obsahy(1)

V roce 2038 jsou přírodní zdroje na Zemi vyčerpány a nadnárodní korporace provádějící těžbu na vzdálených planetách spolu vedou nevybíravou konkurenční válku. Agent Felix Stone (Paré) je vedením jedné ze společností vyslán na strategicky důležitý Měsíc 44, aby ve zdejší napjaté atmosféře mezi drsnými piloty z řad vězňů a jejich mladými navigátory, vypátral její záhadně zmizelé těžební lodi. Napětí houstne a to ještě nikdo netuší, že se k Měsíci blíží plavidlo konkurenční firmy, která jej má v úmyslu zabrat... (choze)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

Tarhiel 

všechny recenze uživatele

Tučné guily pleasure. Tento film si pamätám v telelvíznych programoch v 90. rokoch, nikdy som ho nevidlel, aj keď som vždy chcel. Viem, že keby som ho bol býval videl v puberte, miloval by som ho. Triky, ktoré kričia 80. roky, prepoužité rekvizity z Blade Runnera (steny v Deckardovom byte) a možno aj Votrelca (chodby základne), s celkovou industriálnou atmosférou, aká sa už dnes nerobí, ale v rannej Emmerichovej réžií a s klišé prvkami - cool hlavný hrdina-samotár, geeky teenage-sideckick hacker, očividní zlodusi, predstavení už v prvej tretine a ambivalentný, nakoniec napravený väzeň. Priemerné hodnotenia sú zaslúžení, ale ja som si to užíval. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jednoduchoučké sci-fi, které je viditelně uděláno "na koleni" za pár drobných. Roland Emmerich jako budoucí největší ničitel planety Země předvádí svůj potenciál. Něco málo lze odpozorovat, ale dost to ruší převlečené vrtulníky za super future stíhačky:). Herci jsou, jak je u podobných filmů zvykem, průměrní a podprůměrní a nejznámější je z nich jistě Malcolm McDowell a Michael Paré. Měsíc 44 patří mezi filmy z konce 80 let a začátku 90 let, které se snažili využitý sci-fi "v tom dobrém" a ignorovali své možnosti. Na jednu stranu je to dobře, že takové filmy vznikaly, protože ukazovaly skutečné možnosti a nepřeberné nápady žánru, ale na druhou stranu jejich rozpočty neměly šanci dostat je dále než na vhsky.... Škoda, dobrých sci-fi je málo a každý pokus by měl být aspoň trochu oceňován. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Na tehdejší dobu výjimečný sci-fi počin, s malým rozpočtem velké kulisy, ale už tenkrát bez příběhu a se zmateným scénářem, což Emmericha neopustilo dodnes. Nebo snad někdo pochopil, kdo vlastně kradl ty lodě a proč a kdo všechno nakonec do toho byl zapleten? Nebo proč si organizace ten poslední měsíc chce jen tak nechat vzít a nebránit se? ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Jedno z prvních sci-fi, co jsem viděl, pročež se nemůžu ubránit kladnému hodnocení, i když je to jen z nostalgie. Na druhou stranu Michael Paré jako charismatický agent a Malcolm McDowell jako neméně charismatický záporák, k tomu podivná klaustrofobní atmosféra, všudypřítomné vedro a zvláštní koexistence oněch navigátorů a samotných letců. K výčtu herců bych určitě doplnil Deana Devlina v roli jednoho z navigátorů. Dlouhodobý spolupracovník Emmericha - producent a scénárista (scénář např. Hvězdná brána, Den nezávislosti, Univerzální voják, Godzilla aj.). ()

matrosh 

všechny recenze uživatele

nadsazené nostalgické hodnocení. pro někoho kdo už videl snad 1000krat všechny díly vetřelců, terminátorů, predátorů, robocopů atd. je to velice přijemná retropodíváná za pár kaček, která připomene, že sci-fi béčka dnes nejsou to co byli sci-fi béčka tehdy (80. léta až začátek 90. let). a jsem sci-fi fanda :) ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama