Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Brazilská romantická komedie inspirovaná již podle názvu příběhem věčných milenců ze Shakespearovy tragédie, se neodehrává ve Veroně, ale v moderním velkoměstě Sao Paolo. A ti dva nejsou potomci znepřátelených rodů, ale každý z nich fandí jinému fotbalovému týmu. Julie (Luana Piovaniová) dostala jméno po Julinhovi a Echevariettovi, což jsou dva nejslavnější hráči týmu Palmeiras. Dívčin otec, úspěšný právník a mecenáš tohoto mužstva, by rozhodně nestrpěl, aby se jeho dcera stýkala s mužem, který dává přednost soupeřům Corinthians. Jenže lékař Romeo (Marco Ricca) chce získat Juliino srdce a kvůli tomu je ochoten předstírat cokoliv - třeba i to, že je vášnivým fanouškem Palmeiras. A zmatky i nedorozumění na sebe nenechají dlouho čekat… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

freddy 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodná variace na Shakespearovu klasiku, tentokrát se však děj odehrává v současnosti v brazilském městě Sao Paulo a milencům brání ve štěstí to, že jejich rodiny fandí každá jinému fotbalovému týmu. Otec Juliety by nesnesl zetě fandícího týmu Corinthians a Romeova babička by zase nesnesla snachu fandící týmu Palmeiras. Ale bohužel právě toto se stává realitou. O ničem jiném tato romantická komedie skutečně nepojednává, ale nápad je to sám o sobě velice zajímavý a originální, něco takového jsem totiž skutečně ještě v žádném filmu neviděl. Ale Brazílie je fotbalovou zemí, a tak lze snadno přistoupit na nápad tvůrců filmu. A pokud to uděláte, tak se budete královsky bavit. A například taková scéna, kdy se Romeo v letadle plném fanoušků Palmeiras přizná tchánovi, že fandí Corinthians, a musí tak čelit rozzuřenému davu lidí v letadle, odkud není kam utéct, a tak se schová do pilotní kabiny, je opravdu neskutečně vtipná. Ale vtipných a zajímavých scén je zde samozřejmě vícero, například stará babička hlavního hrdiny patřící mezi nejfanatičtrější jádro fotbalového kotle aktivně odpalující rachejtle je taktéž úžasná. Zkrátka tvůrci si s tím tématem vyhráli a dovedli ho až do absurdna. Já jsem se tedy královsky bavil a za sebe uděluji čtyři hvězdičky. ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele

Shakespearovské téma alá Brazil. A když jde o Brazílii, musí být v hlavní roli fotbal. Pro úspěšného právníka a především oddaného fanouška klubu by byla smrt, kdyby srdce jeho dcery Julie kromě Palmeiras, bilo také pro milovníka nenáviděných Corinthians. A tak Romeovy nezbývá nic jiného než s největším sebezapřením předstírat lásku ke konkurenčnímu klubu. ()

Chlo0opek 

všechny recenze uživatele

Už jen při představě, že by Vás potkalo něco takového, jako se děje v tomto filmu, maličko zamrazí.. Romantická komedie s fotbalovým tématem taky není zrovna obvyklý námět. Až je člověku Romea líto, když musí fandit nenáviděnému týmu.. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama