Reklama

Reklama

Malé dějiny jedné rodiny

(seriál)
Československo, (1988–1989)

Režie:

Ivo Paukert

Hrají:

Milena Dvorská, Alois Švehlík, Pavlína Mourková, Jakub Wehrenberg, Jan Kanyza, Václav Mareš, Rudolf Hrušínský, Ota Sklenčka, Josef Langmiler, Jan Čenský, Gabriela Vránová, Dagmar Havlová (více)
(další profese)

Epizody(47)

Obsahy(1)

Seriál ze současnosti, který odrážel dobu nástupu perestrojky i se satirou na současnou dobu. Do jednotlivých dílů byly vloženy aktuální události dne i týdne, třeba že na Vinohradech spadlo v noci lešení nebo že Gorbačov odpoledne odletěl na návštěvu Gruzie. Na příkaz ÚV byl seriál ukončen 19. října 1989. (oficiální text distributora)

Diskuze

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Tvl klokan přeskočil plot přímo na rudou škodověnku..... Dávám jednu jedinou hvězdu za výbornýho Švehlíka, kterej upletl bič z hovna. Ostatní jsou tam zoufalí až trapní (Dvořák - Paulová, to je mazec!), mejdan "odvázaný" mládeže za zvuků normalizačního popíku s Karlem Zichem - to jako kurva fakt? Já v tý době mejdány dělal a fakt jsme tam hráli něco jinýho než Míšu Davida a podobný sračky... Scény z podnikovejch schůzí to posílaj přímo do odpadu, takže fakt jen ten Švehlík. A jsem teda rád, že existuje autentický svědectví (zvláště pro ty idioty, co chtěj návrat před Listopad), jak hovadná doba to byla. Protože z pláče novinkářů by mladej nezkušenej mohl dojít k závěru, že jsme tu tehdá vybudovali ráj na zemi a zlej Havel s prohnilým Gorbačovem placená přímo síajéj nám tu rozkopali bábovičky. :-D :-D

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Nemůžu přijít na to, v čem je tohle lepší než Ulice. Snad v počtu dílů? Nebo proto, že tam hraje nejtalentovanější z klanu Hrušínskejch? Jinak je to úplně stejná hovadina.

waxtrax

waxtrax (hodnocení, recenze)

Mezi jednotlivými díly je dost výrazný rozdíl v kvalitě - lépe řečeno v potenci pobavit diváka. Od vyloženě trapných prokomunistických dílů až po díly které mají docela slušnou vypovídací schopnost o době socialismu těsně před listopadovou revolucí. Každopádně je zde znát obrovský rozdíl v hereckém výkonu mezi "manželi" Milenou Dvorskou která přehrává a pitvoří se až do trapnosti (to stejné i dcera Pavlína Mourková) a jako vždy skvělým úsporným herectvím Aloise Švehlíka. Tohle vše ale nic nemění na faktu, že v době vzniku byl tenhle socialistický sitcom, vysoce sledovaný a úspěšný.

Laliss

Laliss (hodnocení, recenze)

Ty násilný konce těch epizod mě doslova uvrhaj v hluboká traumata. A vždycky někdo něco plácne jakoby duchaplnýho a už zní závěrečná znělka, to je masakr. Mě ten seriál příjde spíš strašnej Některý epizody hraný normálníma hercema jsou docela dobrý, al e některý jdou uplně mrazivý. A některý zas nudný a ubíjející. Celkově dvě hvězdy za ty traumatický useklý konce. Důkaz, že i za socíku se točily řemeslně naprosto nezvládnuté seriály. Už měli slušně nakročeno do devadesátých let.

offlineman

offlineman (hodnocení, recenze)

Včera sem, po více jak 20 letech, viděl ten díl o MDŽ! Andrea Čunderlíková tam byla, s prominutím, megamr.datelná!!!!!!!!!! Nedivím se už vůbec dr. Blažejovi!!! :-)

wayne99

wayne99 (hodnocení, recenze)

Na seriál se pamutuju (a sledoval jsem ho) hlavně kvůli Pavlíně Mourkové, jaká to byla tehdy kočka.

Reklama

Reklama