Reklama

Reklama

Dokument Flight 666 zachycuje heavy metalovou legendu IRON MAIDEN na první části jejího turné "Somewhere Back in Time World Tour" z počátku roku 2008. Speciálně upravený Boeing 757, nazvaný "Ed Force One", který převážel kapelu, realizační tým a 12 tun produkčního materiálu v rámci 23 koncertů na pěti kontinentech během 45 dní, pilotoval všestranně nadaný zpěvák kapely Bruce Dickinson. Dokument diváky zavede do zákulisí tohoto zcela výjimečného turné a mimo jiné také ukáže několik unikátních záběrů živých nahrávek kapely. (blitzer)

(více)

Recenze (101)

Fr 

všechny recenze uživatele

Je 28.ledna 2008 a Iron Maiden vyráží na turné ,,SOMEWHERE BACK IN TIME“. Přestože doma mají problém, aby je hráli v rádiu, po celém světě plní stadiony..... Hrají písničky, které nehráli přes 20 let, ale co je nejdůležitější: HRAJÍ PRO DIVÁKY! Dokument je pro mě vzpomínkou jednak na 80tý léta, na časy, kdy B.Dickinson měl ještě vlasy, ale hlavně připomínkou koncertu, na kterým jsem si mohl zazpívat všechny písně. Pokud tahle kapela někdy zestárne, tak jejich hudba ne! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Jaké je zákulisí turné? 2.) Kdo hraje tenis s Patem Cashem? 3.) Zjistím, co si myslí o I.M. Lars Ulrich. 4.) Iron Maiden – kdo je víc? Vzpomenete si? Třeba na to, jak vypadali Iron Maiden bez Bruce Dikinsona? ()

Marty20 

všechny recenze uživatele

Oficiální text: "Film byl natočen digitální technologií a mohl se promítat pouze ve speciálních kinosálech. Zčásti mapuje loňské veleúspěšné turné Iron Maiden nazvané Somewhere Back In Time a zčásti je dokumentem o korunovaci kapely jako nejlepší britské koncertní skupiny na Brit Awards 2009. Na filmovém festivalu SXSW v Austinu byl oceněn jako nejlepší hudební dokument a obdržel cenu 24 Beats Per Second. Režiséři Sam Dunn a Scot McFadyen byli u všeho podstatného - 50.000 mil, 23 koncertů na 5 kontinentech v průběhu 45 dnů. Jednou z "hvězd" filmu je i Boeing 757 pojmenovaný Ed Force One. Stroj, který převážel 12 tun materiálu a kompletní tým lidí podílející se na produkci koncertů, pilotoval sám zpěvák Bruce Dickinson, jinak též aktivní kapitán Astraeus Airlines. Diváci se prostřednictvím filmu dostanou do míst, kam skupina dosud nikoho nepustila. Unikátní dokument je považován za jeden z nejúžasnějších hudebních snímků historie." Co dodat? Když je miluješ není co řešit! :-)) ()

Reklama

Mahalik 

všechny recenze uživatele

"Chci bejt dcerou Steva Harisse!" Iron Maiden neposlouchám s takovou vervou jako jiné kapely, ale jelikož hráli u nás doma celé mé dětství, nemůžu je překračovat jakoby nic. Navíc elán Bruce Dickinsona je pořád nevyčerpatelnej, takže má můj neutuchající obdiv. Flight 666 mapuje celou jejich koncertní šňůru po Matičce Zemi (Česko je vynecháno). Je to taková cestovní příručka pro lenochy, lidi, kteří chtějí vidět svět, ale nechtějí vstát z gauče. A pokud jim mají dělat průvodce členové kapely- o to líp (jejich humor je na úrovni). Byť jsou to chlapi, kteří už by mohli jít do důchodu (hrát golf, tenis, potápět se), tak oni mají tu tendenci jít dál a být lepší. Což se nedá říct o metalových skupinách z dnešní doby. Rocks! ()

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Pro fandy Iron Maiden - JE TOHLE NAPROSTÁ BOMBA!!!! Musí bejt!!! Tohle je naprostá šílenost, ty lidi, ty davy tisíců lidí, desetitisíců lidí.. Kdo nikdy nezažil podobný koncerty (nebo alespoň jeden takovej), měl by to kurva rychle dohnat!!! Konkrétně Iron Maiden sem neviděl, takže jestli ještě někdy zavítaj do Prahy, TAK JEDU!!! Tenhle napůl dokument, napůl živák, je perfektní nahlídnutí i do zákulisí se spoustou rozhovorů jak se členy kapely, tak s těmi v pozadí toho všeho, a i s fanoušky - v různých koutech naší planety... Prostě pro fandy povinnost!!! -- PS: Tak už sem byl!!! Byl sem u toho!!! V Praze 11.6.2011!!! Spatřil sem legendu! ()

I.AM.NOT 

všechny recenze uživatele

Sam Dunn je režisérem jednoho žánru, ale ne ledajakého, není to drama, krimi, komedie, akční.....je to METAL a to jak vzdává čest své oblíbené hudbě a oblíbeným kapelám zaslouží obdiv. Nyní si vzal na mušku svou nejoblíbenější kapelu a neudělal (!) fan film, ale plnohodnotný dokument o jejich největším turné vracející se ke kořenům jejich tvorby. Tempo je neuvěřitelné, osoby ze štábu též a I.M. skvěle charakterizují sami sebe. Při všech písních (při Run to the Hills nejvíc) mi naskakovala husí kůže- a já se ptám, umí tohle Gaga a podobné MTV hvězdičky?. Sam Dunn mě prostě opět uchvátil a to opět, už potřetí, píšu, že nejsem fanoušek metalu. Tímto filmem mě Sam Dunn příiměl, abych si ho přidal do svých oblíbených režisérů. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (6)

  • Filmový dokument získal prestižní cenu 24 Beats Per Second pro nejlepší hudební dokument na festivalu SXSW v Austinu v Texasu. (MIchael90)
  • Po shlédnutí hrubého materiálu filmu požádala kapela o změnu, když se mluví o nalétaných kilometrech. Britové totiž měří v mílích. (MIchael90)
  • Letadlo, které kapela na cestu používá, je Boeing 757-200 zvaný Ed force one. (Bicman)

Reklama

Reklama