Reklama

Reklama

Zakázaná říše

  • Česko Zapovězená říše (více)
Trailer 2

Fantastická cesta do srdce temnoty. Pravda je v tobě… Počátkem 18. století kartograf Jonathan Green podniká vědeckou výpravu z Evropy na Východ. Když prošel Sedmihradskem a překročil Karpaty, ocitl se v malé vesnici ztracené v neprůchodných lesích. Na toto prokleté místo ho nemohlo přivést nic než náhoda a hustá mlha. Lidé, kteří zde žijí, se nepodobají ostatním lidem, které cestovatel dříve potkával. Vesničané si vykopali hluboký příkop, aby se obrnili před světem. Sdílejí naivní víru, že se mohou uchránit před zlem, které ztělesňuje Vij, monstrum žijící v bažinách. Nechápou, že zlo se už uhnízdilo v jejich duších a čeká na příležitost, aby vyrazilo do světa... Předlohou filmu se stala stejnojmenná hororová povídka Nikolaje Vasiljeviče Gogola. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (86)

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

Lidská představit zná hranic: Totálně zmagořenej VanHelsing... přecházející do Ospálé díry.. totálně zabitý Bratrstvem Vlků... Hold Rusko.. Po vizuální stránce nemám výhrad.. třeba scéna v Krčmě... kdyby to nebyli takové halušky, mohl z toho být celí film... Bohužel, scénárista měl z tím trochu jiné plány, takže dobré horové pohádky se nakonec stává uvěřitelná fraška... která sice neurazí... ale pěkně naštve. V podstatě sleduje tři příběhy které na sebe vzájemně nenavazují, nebo navazovat měli, bohužel tvůrcům se až křečovitým způsobem nedaří to dát dohromady. Výsledkem je nakonec jen vizuálně dobře odvedený maglajz, ve kterém se snoubí snad všechny legendární filmy minulé doby... Což mě teda spíše rozesmálo než nadchlo.. Za mě 45% Taak a teď to jdu porovnat z těmi 3 zbývajícími. 8) ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Filmová častuška. Děj uhání vpřed jako splašené stádo koní a zadupává veškerou možnou poetiku, která by mohla tu a tam vyrašit. Nedokázal jsem držet krok a tak jsem jen tak znuděně kráčel po stopách v blátě. Teprve když jsem po hodině dorazil do chýše démonů a pohlédl do očí Vije, na chvíli jsem pocítil i lehké vzrušení. Bohužel velmi rychle opadlo a já se zase šoural dál. Konec téhlé bláznivé show už byl naštěstí na dohled. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Možné SPOILERY. Tady někdo viděl Kletbu bratří Grimmů a Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic, a rozhodl se, že využije taky nějakou legendu nebo pohádku, dá jí moderní kabátek, naveze se co to půjde do církve a náboženství, přidá pár triků, akčních scén a hotovo. Jenže z toho vznikl neuvěřitelný mišmaš - film nepůsobí konzistentně, jako by ani sami tvůrci nevěděli, jestli točí komedii, horor, milostný příběh nebo oslavu vědy, a podle toho vypadají i jednotlivé scény, které navíc pro větší srandu přeházeli, aby nešly chronologicky za sebou. Jo, příběh hloupého Chomy tady je, ale tak nějak na přeskáčku, přičemž poslední, třetí noc, v jakémsi deliriu prožije kdoví proč kartograf Jonathan. Ten stíhá milión věcí - píše psaníčka své milované a posílá je po holubech (jen tedy netuším, kdy si k tomu našel čas), odhaluje spiknutí, tajemnou postavu, vraždu, zkoumá starý kostel, tvoří mapy, pere se, utíká, je uvězněn... Fakt macho. A i když tvůrci nakonec chtějí vše logicky vysvětlit, stejně jim tam pár věcí nevysvětlených hapruje (jako třeba ti vlci, co se měnili v dým, a co jim koukaly ven holé kosti žeber) nebo jim tam chybí jakási souslednost děje (kam se třeba tak rychle vypařili studenti, s nimiž vyprávěl ve voze?). Jo, barevně, výtvarně je to pojaté zajímavě, některé triky i jsou povedené, ale nemá to logiku, jednoduchý příběh si sami tvůrci tak zamotali, že se v něm ztratili, a už vůbec neodhadli žánr. Ale ono možná vážně šlo jen o tu kritiku náboženství. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Cestovateľ a kartograf počas svojich svetových potuliek zakotví v malej ukrajinskej dedinke, kde sa ľudia obávajú tajomného zla. Rozhodne sa na to teda pozrieť svojim vedeckým okom a ocitne sa vo víre bizarných a fantazmagorických udalostí. Ruská hororová rozprávka na motívy príbehu Nikolaia Gogolu a rovnomenného staršieho snímku je vcelku príjemným počinom. Až na tú prestrelenú stopáž ide o zaujímavý, dobre natočený a vizuálne pohlcujúci počin pre (takmer) všetky vekové kategórie. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

V popisku chybí HOROR to je jasné, ale jen tak okrajovej. Občas podle mého až moc spletené a člověk neví, jestli to co vidí opravdu je nebo má někdo haluz jelikož měl mnogo vodky, ale ty dvě a čtvrt hodiny docela utekly a vím, že si to pustím jednou znova....obludy se mi líbily a scéna kdy se změní spolustolovníci nemá nejmenší chybu stejně tak nahánění kočáru smečkou napůl sežralých vlků. Milé překvapení z ruska, ale na čtvrtou hvězdu bych do sebe musel naklopit hodně vodky. ()

Galerie (269)

Zajímavosti (11)

  • Nejmladšímu herci v projektu na place bylo 8 měsícu, nejstrašímu 71. (Dlee)
  • Film kvůli 3D rozměru celý přetočen. V souvislosti s použitím nové technologie byl vytvořen nově i propagační trailer. (Dlee)
  • Jedná se o první ruský film, který byl kompletně natočen ve 3D formátu. (Dlee)

Související novinky

Megahity z Moskvy

Megahity z Moskvy

19.04.2009

Co takhle na chvilku odvrátit zrak od Hollywoodu? A když už, proč se nemrknout rovnou pod Ural. Rusové zase jednou stojí v dlouhých frontách před pokladnami kin. Důvod? Historický velkofilm Taras… (více)

Reklama

Reklama