Reklama

Reklama

Ghostkeeper

Kanada, 1981, 89 min

Režie:

Jim Makichuk

Scénář:

Jim Makichuk

Hudba:

Paul Zaza
(další profese)

Obsahy(1)

Trojice přátel se na výletě na sněžných skútrech v kanadských skalách na Nový rok ztratí poté, co se během sněhové bouře vydají na cestu. Narazí na zdánlivě opuštěnou hotelovou chatu a rozhodnou se zde strávit noc, aniž by tušili, do jakého nebezpečí se dostali. (JasonCZ)

Recenze (7)

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Nenápadný horor o výletníkoch, ktorí uviaznu v horách, kde objavia starý hotel s podivnou ženou. Po tom, ako sa tu rozhodnú ostať, však zisťujú, že na nich niečo číha a onedlho im pôjde o životy. Filmík mi zo začiatku trochu pripomenul "Fritt Vilt" či "Shining", no keďže sa už v úvodnom podtitulku spomenulo "Wendigo", je jasné, že v tomto prípade ide o niečo iné. A zlé to nebolo; pekné zasnežené prostredie, izolovaný opustený hotel a všeobecná neistota vytvárali napätú, mysterióznu atmosféru, ktorú sa však tvorcom nepodarilo lepšie rozbehnúť. Objavilo sa zopár napínavých, hororových a zaujímavých scén, no často je to aj dosť nuda a v druhej polovici navyše zmätená. Čo je pravdepodobne dôsledkom toho, že aj ten malý rozpočet, ktorý tento nezávislák mal, sa tvorcom v polovici natáčania minul a namiesto opustenia od filmu, sa rozhodli improvizovať a dokončiť ho za pochodu, pričom vypustili väčšinu scenára a tak to aj dopadlo... Nevadí, pre mňa je to aspoň sympatický malý bizár, ako stvorený na tichý zimný večer. Ani som nečakal, že si ho ešte niekedy zopakujem a nakoniec v januári 2024 a v blu ray kvalite sa mi páčil ešte viac, takže dvíham aj hodnotenie. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Zasněžené prostředí je parádní, a atmosféra filmu je chvilkama kulervoucí ale celkově je film děsně roztahanej a těch 80 minut je děsně dlouhých. Celej film sráží to že je to slasher který nemá co nabídnout, strach tu není a krve či gore tu není žádný. Je to škoda protože ten dům měl na to aby dokázal vystrašit, a je tu i zmiňovaná atmosféra která by mohla udělat své, hlavně kdyby se jednalo o duchařinu(což jsem si původně díky názvu a coveru myslel)ale bohužel film zklamal. Hodně tvrdě. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Hľadal som, hľadal som myslím že dosť, ale hľadal som márne. Po strachu a napätí, kto vie, bolo tam nejaké? Má to atmošku a má to svoju víziu, ale niekto si zrejme pomýlil pojmi z dojmami. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Kanadský hororový snímek „Ghostkeeper“ je spíše takovou zajímavostí, než aby se jednalo o skutečně dobrý film, protože z jeho průběhu budete spíše rozpačití. Je to škoda, protože prostor pro dobrou atmosféru zde byl a rozhodně bylo možné na diváka působit i trochu děsivě. Nakonec z toho ale vyšlo něco, co pořádně nevědělo, o co tomu šlo. Trochu promarněných 89 minut. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Vcelku solídny triler, ktorý sa odohráva v atraktívnom zasneženom prostredí niekde na pomedzí samoty. Tajomno a dobrá atmosféra je to, čo drží tento triler vysoko nad vodou. Dobre sa díva aj na peknú hlavnú predstaviteľku. Len škoda, že ono tajomstvo nie je v podstate vysvetlené. Síce sú spomenuté akési staré indiánske legendy, ale nič pšecifickejšie, ani to, prečo ''domorodé'' postavy konajú, ako konajú. Rozpačitý záver je tiež jeden zo záporov. ()

Teardown 

všechny recenze uživatele

Skupince přátel se při expedici po zasněžených horách porouchá skůtr a jsou nuceni vyhledat pomoc. Náhoda jim přeje a objeví zapadlý a na první pohled opuštěný hotel. Záchraný bod se však brzy mění ve smrtelně nebezpečné místo, jelikož je tu něco, co jim začne usilovat o život. Úvodní minuty mě ujištovaly, že mě čeká naprostá oldschoolová hororová pecka s nepřekonatelnou atmosférou izolovaného hotelového komplexu kdesi v kanadských horách, ale bohužel, opak byl pravdou. Co měli tvůrci jako na dlani, nepochopitelně promrhali dlouhými temnými záběry, kde by ztěží pomohl i orlí zrak a člověk místy tápal, co že to vlastně sleduje. Tohle zcela otupilo ono prvotní nadšení a dále jsem byl svědkem už jen zcela obyčejného a laciného béčka bez síly, stylu a atrakce. Velké zklamání. ()

Reklama

Reklama