Reklama

Reklama

Potraviny, a.s.

  • USA Food, Inc.
Trailer 2

Přesvědčivý depresivní pohled na velkopodnikání ve výrobě potravin nejen popisuje jejich nechutnou cestu z polí a stájí ke spotřebiteli, ale zároveň zkoumá ekonomický řetězec, v němž následky zdánlivě levného jídla, kdy hamburger stojí méně než brokolice, nese celý zdravotní a sociální systém. [MFDF Jihlava 2009] (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (133)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Příjemná výprava za původem pochoutek, které většina z nás zbožňuje, a na které téměř nedá dopustit. Dokument se mi docela líbil. Není nijak závratně extrémisticky zaměřen. Ať už ze strachu před soudními tahanicemi s nadnárodními korporacemi, či ze snahy o trošku té objektivity. Nezmění však ve způsobu stravování vůbec nic. Sice se více a více rozmáhá ten životní trend stravování se "zdravě", ale myslím si, že většina populace stále stejně raději sáhne po tom chemicky ošetřeném kousku masa, protože je zkrátka výrazně levnější a jeho opatření mnohem snazší. Já dokument vnímám jako ryze informativní záležitost. Snad kromě té aférky, kdy dítě zabil jeden hamburger, dokument v tomto směru netlačí na pilu prakticky vůbec, což osobně vítám. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Dokument o masové výrobě potravin. Jaké důsledky moderní potraviny přináší a proč jsou nezdravé potraviny levnější než bio? Protože nezdravé se produkují v tak masovém měřítku, že i stát podporuje jejich prodej pod cenou. Další kategorie je maso u kterého vidíte, čím zvířata krmíme a jak žijí v koncentrácích ve vlastních hovnech (ne výkalech)! Sice je dokument trochu uhlazený, ale ukazuje některá fakta, které nemůžeme tolerovat. Jenže kdo z nás se chytí za nos a přestane jíst jídlo ze supermarketu? Já maso už skoro nejím a po tomhle dokumentu ho jíst už vůbec nebudu. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Je sice fajn, že film netlačí na pilu ale zároveň je dost plochý. Nastíní základ problému amerického potravinářství a dále se zabývá několika konkrétnímy neduhy, které jsou sice až děsivé ale film tak postrádá jakýkoliv promyšlenější koncept či poselství. Na konci nechává diváka stát zděšeného poznáním-že jakákoliv potravina(nejen ta masitá) pochází z procesu, který vždy někoho bezohledně vykořisťuje a ničí-bez toho aby třeba jen nastínil(byť jen utopicky teoretické)řešení. A teď kudy dál, když i ty BIOpotraviny často vlastní giganty jako Pepsi a výdělek z nich jim jen pomáhá v další expanzi bezohlednosti? ()

LordSnape 

všechny recenze uživatele

Celý mi to přišlo přitažený za koule, ale je to tím, že se to týká hlavně USA. Tady si nedokážu představit, že by ministerstvo nemělo páky na zavření nějakého provozu anebo aby mi někdo zakazoval skladovat semena na příští rok. Amerika je země dementů a tenhle dokument to dokazuje. Třeba mexická rodina co volí mezi lékama pro taťku a zdravou stravou. Wtf? Co třeba najít si jinou práci? Vrcholem byla bojovnice za zákon vyšší kontroly kvality masa, které umřel syn poté, co jej nacpávala ve fast foodu. Fakt nechápu. To dítě sotva mluvilo a ona jej vzala, aby dobrovolně žral ty sračky, když je ještě tělo ve vývinu??? Vrcholem byly levičácký kecy, že za zničenou planetu může jen podnikání a zpodobnění Wall Martu jak začal prodávat organic potraviny. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Dokument, ktorý nás nabáda na to, aby sme sa sami rozhodovali, čo budme spotrebovávať. Nanešťastie sa obracia len na nás a to, že chudobní si môžu dovoliť len nezdravé a škodlivé odbavuje, že bude treba meniť systém, ale na ten aj tak koniec koncov budeme mať dosah my, nové generácie, treba zmeniť myslenie aj bežných ľudí a aj tých, ktorí o tom rozhodujú. Pre stále sa preľudňujúcu planétu sú tieto postupy pochopiteľné, ale treba riešiť aj preľudnenosť. Jedno s druhým súvisí, to však neznamená, že od týchto ekologických aktivít by sme mali ustúpiť. Veľmi sa mi páčili vykreslenia situácií a skutočného diania a problémov, nebolo to naivné, len tomu chýbali niektoré iné poukázania, snahy, ale inak veľmi kvalitné a poučné. Síce idealistické, ale v určitom zmysle to stojí všetko na nás a aj keď to možno nepôjde rýchlo, treba robiť systémové kroky a aj kroky malé. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Vo filme God Bless America (2011) je možné v jednej zo scén, ktoré sa odohrávajú v kine, vidieť plagát odkazujúci na tento snímok. (MikaelSVK)
  • Filmári pracovali predovšetkým v 3 štátoch USA, a to Kentucky, Severná Karolína a Nebraska. Rovnako aj v hlavnom meste Washington D.C. (MikaelSVK)

Související novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama