Reklama

Reklama

Potraviny, a.s.

  • USA Food, Inc.
Trailer 2

Přesvědčivý depresivní pohled na velkopodnikání ve výrobě potravin nejen popisuje jejich nechutnou cestu z polí a stájí ke spotřebiteli, ale zároveň zkoumá ekonomický řetězec, v němž následky zdánlivě levného jídla, kdy hamburger stojí méně než brokolice, nese celý zdravotní a sociální systém. [MFDF Jihlava 2009] (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (133)

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Systém má nepochybně vadu, za vším hledej kukuřici - to jediné jsem se v podstatě dozvěděl. Potenciál tématu byl daleko větší a není vytěžen naplno. Nic co by mě smetlo a donutilo více přemýšlet (mimo uvědomění si zrádných licenčních práv na GMO). Vidíme zástupce pouze jedné strany a názory jenom strany proti velkovýrobě s jednoduchým schématem "fandíme tomu, kdo má vtipný jižanský přízvuk". Nenabízí nám nikdo uceleně promyšlené řešení (nebo snad žádné není?) - a to mi dost chybí. 65 % ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Problém, kdy potraviny ztrácejí svou kvalitu a polovina jejich obsahu jsou nejrůznější přídavné látky a chemikálie určitě není pouze problém Ameriky, takže nejenom jejich obyvatelé by se měli dívat na to, co jí. Tenhle dokument z části nepřináší nic nového, způsob zacházení se zvířaty je zřejmý snad každému. Více mě zajímaly segmenty o pěstování plodin a cenzura, jakou závadějí velké společnosti a jejich přátelé ve vládě. Škoda, že celkově dokument občas nudí a zas se na odiv dávají americké rodinné hodnoty. Obsah je každopádně hodně bohatý na informace. 3,5* ()

Reklama

Smok 

všechny recenze uživatele

Amícky dokument, ktorý sa bohužiaľ netýka len amerického diváka a konzumenta. Je smutné, že drvivá väčšina ľudí neprikladá dostatočnú váhu tomu, čo si vkladá do huby (nemyslím zubnú protézu) a čo je najhoršie, nemá ani záujem vidieť, v akých podmienkach sa ich jedlo pripravuje, čo je jeho súčasťou a pred drsnou realitou len strká hlavu do piesku . Je len logické, že spoločnosti, ktoré jedlo do supermarketov dodávajú len veľmi nerady poodhalia svoje smradľavé metódy - veď predsa, keby ste vedeli, čo jete, asi by ste to ani nejedli. To vám povie každý, kto mal dočinenia pracovať v hociktorom mäsokombináte, alebo hydinárni. Je smutné, že už aj v našich spoločnostiach sa nájdu jedinci, ktorí považujú fast foody za "cool" a "in" a stali sa symbolom ich zvrátene urýchleného životného štýlu. Nehovorím, že vegetariánstvo a priama akcia je jediná cesta (sám tak už bohužial nežijem), ale skúsiť sa správať aspoň trochu ľudsky vo výbere potravín by hádam nikoho nezabilo. Jednu hviezdu ale musím tvorcom ubrať za to, že nepriniesli pohľad a názor aj druhej strany, prinieslo by to určite väčšiu objektivitu a mňa by veľmi zaujímal aj názor veľkých spoločností z druhej strany barikády. Takto len za najzaujímavejšie považujem názory obyčajného farmára z juhu USA a ostávam s pozdravom - Support your local butcher :) ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Aktivistický pamflet proti >kukuřičné< mafii? . . . Jojo, lidské stádo zhovadělo, ale dlužno se zamyslet, jakým >elitám< tohle všechno slouží! A komu čemu má sloužit tahle srdceryvná masáž? . . . Takže filmek nosný, jojo, takový ale poněkud sám fastfoodový - ale pět hvězd mu zde dám, protože je dobře, že byl vyroben - stádo potřebuje takové kopance do myslidel (a masáže bachorů - když knihy už jsou demode, že... ;o) - byť se tím nic neovlivní a nevyřeší a kdoví, kdo za tím stojí a komu to slouží a která bije a vocas de... Že... °-] . . . Tak dobrou chuť a hodně štěstí... °-| - - - P.S. A pozor na >sojovou< mafii, o >konopné< či >řepkové< ...atd...etc... raděj ani nemluvě! - - - P.P.S. K "pastorálnímu" namlsání akokotuálně zde: http://www.youtube.com/watch?v=s01ubofkG8s&feature=player_embedded - - - - - (Poprvé viděno kdysi neaktivisticky na jakémsi komerčním televizním kanále, hodnocení po repete 8.3.2012 na YouTube 768., komentář zde s nadhledem jako čtyřiaosmdesátý - 8.3.2012) ()

Arach.No 

všechny recenze uživatele

Podepsal bych se pod Dadelův komentář. Jenom bych dodal že nejsympatičtější postavou mi byl jižanský farmář, který chová zvířata starou dobrou metodou - pastva, ruční zabíjení atp. I jeho názory jsou celkem rozumné. Souhlasím s ním že maso "pěstované" tímto způsobem je kvalitnější a čím víc se bude kupovat, tím lépe. Jak bylo ale ve filmu řečeno, ne každý na to má, takže ať se ekoaktivisté bouří jak chtějí, levné maso na trhu být musí, jinak by chudí (v USA např. maxičtí imigranti) neměli co jíst. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Filmári pracovali predovšetkým v 3 štátoch USA, a to Kentucky, Severná Karolína a Nebraska. Rovnako aj v hlavnom meste Washington D.C. (MikaelSVK)
  • Vo filme God Bless America (2011) je možné v jednej zo scén, ktoré sa odohrávajú v kine, vidieť plagát odkazujúci na tento snímok. (MikaelSVK)

Související novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama