Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Moravským venkovem, vínem a láskou napravený pražský podvodníček Honza žije s přítelkyní Klárkou v chalupě po dědovi, a snaží se proniknout do tajů vinařství. Dům se sice rozpadá, vinaření se příliš nedaří, ale Honza se s Klářinou pomocí nevzdává. Jeho poklidný život však nečekaně skončí, když se objeví kamarád Jirka, který utekl z Prahy. Bohatý podnikatel Kocúrik ho přistihl se svou dcerou Marií, a protože pro někoho takového ji nevychovával, najal si na Jirkovu likvidaci nájemného vraha Tichého. Ten se vydá na Pálavu a ubytuje se u souseda Kozderky. První pokus o Jirkovu likvidaci nevyjde, protože i když Tichý poškodí brzdy Honzova starého auta, dvojice dojede v pořádku a zpátky ji kvůli podnapilosti přivezou policisté. Do Višňové dorazí manželé Kocúrikovi, kteří se kvůli těhotné dceři vydali za nic netušícím Jirkou. Naštvaný je na něj i Honza, protože rušivě zasahuje do jeho vztahu s Klárou. Jirka se ho snaží usmířit, a tak se pustí do práce, oba však propadnou do tajného sklepa, kde objeví nejen archívní víno, ale také díru vedoucí do Kozderkova sklepa. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (657)

BoPo odpad!

všechny recenze uživatele

Jednotka bola príjemná, dvojka je miestami dosť trápna. Zmenil sa režisér, obsadili sa borci typu Krampol, Korn a vznikol tento paskvil. Ústredná trojica prvého filmu zostala, ale akosi sa z nich stali špatne hrajúci a nič podstatné hovoriaci milovníci vína. Radšej si znova pozriem Bobule, aby sa stratila tá pachuť na jazyku od patoku made in 2Bobule. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Opajšovaný pseudoburčák pro Pražáky. 1)  První díl, jakkoli se mi nezamlouval, měl alespoň pěknou kameru a jistou atmosféru._____ 2)  Zde jsem se zase několikrát pousmál. Takže nula od nuly (v našem případě jeden bod od jednoho bodu) pojde._____ 3)  6.10.2021 - A vida, po opakovaném zhlédnutí opět musím konstatovat, že podobně jako v prvního dílu, se mi i tento docela zalíbil. Zvyšuji hodnocení na tři hvězdičky. ()

Reklama

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

2Bobule sice nedosahly kvalit sveho predchudce, nicmene nemaji se za co stydet, porci legrace servirovali tak akorat, aby to kazdou chvili vyvazily skvelou jihomoravskou scenerii...urcite doporucuji vsem, kterym se prvni dil libil...je to film, pri kterem si odpocinete, zarelaxujete... Normalne mistni uzivatele nehodnotim, ale opravdu nechapu, jak muze dat nekdo tomtuto filmu hodnoceni Odpad!. Do totalniho zablaceneho skvaru maji 2Bobule hodne daleko... ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

První díl mám rád, i když to byla nenáročná podívaná. Ale tohle… Napadá mě jediná věc - pokračování, které nebylo nutné. Takhle by se daly 2Bobule charakterizovat. Některé scény (a není jich zrovna málo) hraničí až s parodií, Langmajer, který byl v prvním díle sympaťák a (pro mě) zastínil i Hádka v hlavní roli, se zde chová jako debil (scénáristé si zřejmě řekli, proč jeho charakter nějak vyvíjet, ať se raději pořád chová jako blbec a ještě 10krát více). Naopak Hádek je zde zklidněnější, stejně jako Terka. Krampol mi zde absolutně neseděl a jediné scény, u kterých jsem se fakt smál, byly ty s Kornem. Shrnuto podtrženo - tenhle film nemusel (a neměl) vzniknout, ale vznikl. A stejně jako v literatuře se používá výraz "zbytečný člověk" (zrovna jsem odmaturoval, proto ta "chytrá" poznámka :-)), tak tohle je zbytečný film. 40 % a to jsem ještě v hodně dobré náladě. ()

Bluntman odpad!

všechny recenze uživatele

O 2BOBULÍCH nelze uvažovat jako o filmu, nýbrž komerčním kalkulu a product placementu, u kterého jde o co největší návštěvnost bez ohledu na kvality výsledného díla a následné zakoupení výrobků viděných na plátně. Z tohoto hlediska, vzhledem k návštěvnosti překonávající jedničku a komentářům na různých databázích a sociálních sítích, 2BOBULE plní svůj účel; jako film ovšem selhávají ve všech ohledech, protože na nich nefunguje vůbec nic. Vlastně jde o dokonalý produkt, ve kterém je poklidnost letní atmosféry vyjádřena absencí příběhu, elementární logiky v rámci fikčního světa i jednání postav a mrtvolným tempem, zábavnost prázdninových časů přetavena do kameňákovské nenáročnosti (scény nemají rytmus, vtipy načasování, hlášky jsou vytržené z kontextu, pro jistotu hraje kolovrátková hudba nahrazující sitcomový smích). Z nejhorších letošních pokusů o film - KLÍČEK, ULOVIT MILIARDÁŘE a KNĚŽNA LIBUŠE - jsou 2BOBULE zdaleka tím nejotravnějším. Nejsou tak špatné, až jsou nechtěně zábavné (KLÍČEK, KNĚŽNA LIBUŠE), a nemají žádnou ambici (KNĚŽNA LIBUŠE, ULOVIT MILIARDÁŘE), jen vytahat peníze. A to z papučového diváka bez schopnosti kritického myšlení a nároků alespoň řemeslné zdatnosti ("akční" scény režírované jako novácká silvestrovská estráda) a naplnění konvencí (uspávající crazy komedie bez humoru a zmrtvený slapstick) spojených s komerční kinematografií. Střední generace má LÍBÁŠ JAKO BŮH, ta mladá zase 2BOBULE. U obojího jsem krvácel z očí, uší i ostatních tělních otvorů. 0/10 ()

Galerie (59)

Zajímavosti (25)

  • V roce 2009 se v českých kinech stal 2. nejnavštěvovanějším českým filmem, zhlédlo ho přes 357 tisíc diváků. (Cheeker)
  • Na začátku filmu, kdy se ochranka snaží na oslavě chytit Jirku (Lukás Langmajer), začnou členové ochranky hořet a poté skáčou do bazénu. V dalším záběru, kdy si Pavel (Jiří Krampol) najímá telefonicky zabijáka, jsou však muži z ochranky suší a na jejich oblečení není po ohni ani památky. (Marrty3)

Reklama

Reklama