Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Moravským venkovem, vínem a láskou napravený pražský podvodníček Honza žije s přítelkyní Klárkou v chalupě po dědovi, a snaží se proniknout do tajů vinařství. Dům se sice rozpadá, vinaření se příliš nedaří, ale Honza se s Klářinou pomocí nevzdává. Jeho poklidný život však nečekaně skončí, když se objeví kamarád Jirka, který utekl z Prahy. Bohatý podnikatel Kocúrik ho přistihl se svou dcerou Marií, a protože pro někoho takového ji nevychovával, najal si na Jirkovu likvidaci nájemného vraha Tichého. Ten se vydá na Pálavu a ubytuje se u souseda Kozderky. První pokus o Jirkovu likvidaci nevyjde, protože i když Tichý poškodí brzdy Honzova starého auta, dvojice dojede v pořádku a zpátky ji kvůli podnapilosti přivezou policisté. Do Višňové dorazí manželé Kocúrikovi, kteří se kvůli těhotné dceři vydali za nic netušícím Jirkou. Naštvaný je na něj i Honza, protože rušivě zasahuje do jeho vztahu s Klárou. Jirka se ho snaží usmířit, a tak se pustí do práce, oba však propadnou do tajného sklepa, kde objeví nejen archívní víno, ale také díru vedoucí do Kozderkova sklepa. (TV Nova)

(více)

Recenze (657)

Tetsuo odpad!

všechny recenze uživatele

Film trpící únavovým syndromem. Nejzbytečnější hodina a půl, kterou jsem letos strávil v kinech. Jestli jednička bylo "navoněné nic", které v hodně vstřícných divácích navodí nějakou letní pohodu, tak dvojka je absolutní nic umocněno na druhou (a la "Vědomosti vaší dcery se rovnají nule. Pro postup do dalšího ročníku je třeba, aby je minimálně zdvojnásobila".). Nepředpokládám, že libovolný ze zúčastněných tvůrců mohl mít dojem, že dělá dobrý film. Nad scénářem muselo být každému jasné, že jde jen o rozředění původního konceptu "uděláme český Dobrý ročník, víc pro teenagery". A naředěno je to tak, že už tam nezbylo cokoli atraktivního. Jestli letošním nejhorším filmům - Operaci Dunaj a Ulovit miliardáře - aspoň šlo o to něco sdělit, tak u 2slow 2tedious 2Bobulí šlo všem akorát o to shrábnout honorář a potlačit stud, že v tom účinkují. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Zase se bojím, aby se z pojmu "český zbytečný film" nestal terminus technicus. Na holky se dobře dívalo a občas jsem se i zasmál...dřv mi tohle psát přišlo srandovní, dnes, po mnoha omíláních, to vše ztrácí na půvabu. 30%. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ten akční začátek mě vystrašil jak malýho ratlíka. To se vůbec do podobnýho filmu proboha nehodí. Naštěstí pak dal asi někdo režisérovi bylinný čaj a to mu zklidnilo rozbouřené hormonky. Ke zbytku filmu nemám výtku. Dobře jsem se pobavil, musím říct, že až nečekaně dobře, protože jména jako Krampol nebo Korn nebudí moc důvěry. Hodnotit jejich herecké výkony nemá v podobném druhu filmu asi smysl. Možná je potřeba pochválit Terezku Voříškovou, že se rozešla v reálném životě s K. Hádkem a tím se uvolnila pro mě. Protože K. Hádek je možná lepší herec než já, ale jinak jsem všeobecně lepší já a Terezka si to konečně uvědomila. Jenom a teď apeluju zejména na neuživetele CSFD, nenechte se zvyklat zdejším hodnocením. Přečtěte si třeba komentáře uživatele STA a bude Vám hned jasný, co za lidi tomuhle filmu dají odpad. Do toho je třeba připočíst výroky na zdejších diskuzí typu "současný český komedie se líbí jen lidem co koukají na TV Nova a nemají žádný vkus" a rázem máme na světě samozvaný elitářství jakých - si náctiletých artových pseudointelektuálů, co se snaží být arbitrem divákova vkusu a tak zapůsobit jeden před druhým. 2Bobule je komedie, která vyvolá i v podzimních dnech vzpomínky na to vrcholně sexy období zvané léto a určitě pobaví , někdy víc, někdy míň a to mě u podobnýho filmu bohatě stačí. Film je spíše na tři hvězdy, ale v rámci vyvažování přidávám na plynu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jak jsem zdejší komentáře pročítal, a že mě dost zaujali, nedokázal jsem vesměs pochopit, proč tomu zdejší uživatelé napálili tak negativní hodnocení. Mrzí mě, že právě tito uživatelé tuhle databázi neskutečně shazují protože právě kvůli těmto idiotům český film v jistých ohledech chátrá. Jim vadí to, že se filmu chopil někdo jinej, že v něm hraje, jindy neoblíbenej Jirka Krampol nebo Jirka Korn, ale také především to, že je to druhý díl, který už předem měl ohlášeno od těchto rádoby chytráků, že jej po premiéře schodí pod úroveň. Tihle ubožáci si pak chodí na novinářské projekce s tím, že jsou zvědaví, jak se s tím tvůrci vypořádali a nakonec tomu napálí odpad nebo jemu podobné hodnocení a vůbec nehledí na to, že obyčejný diváky ten film opět bude bavit. Tak jsem vesměs hrozně rád, že na tuhle stránku plno lidí nechodí, aby si nemuseli zkazit dojem o kdejakých českých patriotech, kteří to s českým filmem "myslí dobře" a jdou do kina na film podle svého uvážení. 2Bobule jsou totiž ve skutečnosti opravdu slabší než první díl, ale pořád se na ně hrozně hezky kouká. Jde z nich pohoda moravské krásy a také opilá nálada, se kterou se táhne celý film. Já jsem se bavil, plno lidí kolem mě se mnou a to zdejším samozvaným hlupákům nikdo nerozmluví. Kecat si můžou co chtěj. Sice tu opět srazili jeden milej českej film, ale ti normální se jim na to vyserou, protože kdo by měl poslouchat člověka, který nikdy s ničím nebude spokojený a pořád jenom bude kritizovat? Já teda rozhodně ne. Taky právě proto jsem se na 2Bobule hrozně těšil, protože jsem věděl, že samotní herci nedokážou zklamat. Dokonce i jindy protivnej Jirka Krampol mě v tomhle případě příjemně překvapil. A nejen on...Jenže to tihle nedodělci nikdy nepochopí. Ještě že statistiky vypadají jinak a tvůrci si můžou mnout kapsi. Zaslouží si to...Do českých a moravských luhů a hájů totiž přivedli, v obou dílech, příjemný vinařský příběh s fantastickými herci, který se tu vyjímá a vyjímat ještě dlouho bude. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Jan Holeček .. Necelé dva roky starší Bobule považuji kvalitativně za, vinařským žargonem řečeno, "pozdní sběr s osobitým buketem" ovšem 2Bobule jsou spíše "stolním, jakostním až nevýrazným samotokem." Degustace byla tím pádem velice povrchní a ex post vypláchnutí čistou vodou není od věci. ___ Rozjetí příběhu povážlivě drhne. Nová zápletka je strohá, aranžmá připomíná to horší z naší kinematografie (kostlivci Kameňáku lezou ze skříní) a do toho ubíjející "akční" práce s obrazem, jeho rychlostí a střihem. Naštěstí, to nejslabší je odbyto hned v začátcích a přesun do Moravských reálií, kde jsem jako doma, postupně zvyšuje úroveň do snesitelného průměru, který tak neuráží. Sice se nedaří tvořit tak pohodovou atmosféru, jako v předchozím filmu, ani příběh není tahounem, naštěstí vtipy se občas nejen daří, ale vybudí i lehký ovšem zasloužený smích. Hluchým míst se ani v tuto chvíli nejde ubránit, ale do finále už se snímek dohrká bez nějakých záseků. Přínos změny režiséra však nevidím žádný, nové postavy jsou obsazeny tzv. divácky vděčně, naštěstí původní trojice si drží svůj standard. _ 2Bobule jsou zkrátka přesněji ½ Bobule. ___ Víno se bez lásky dělat nedá - filmy o nich jakbysmet a láska k snadnému výdělku na tom nic nezmění. Nepochybuji totiž, že půjde opět o divácký hit, ale střízlivění dá tentokrát všem více zabrat. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Producenti nyní už ságy o jihomoravských bobulích potřebovali ještě drobet vydělat, tak trochu naředili a upravili první nálev a vytvořili 2 Bobule (ta technologie je vlastně zcela přesně popsána přímo ve filmu, když se z bílého vína dělá červené). Film bez chuti a buketu pak natočili podle vypravování, pardon, vlastně scénáře, kterým ve škole normálně dávám 4 minus za závažné slohové nedostatky, nedůvěryhodnost dějových linií a malou nosnost děje. Tvůrcům 2 Bobulí to ale zjevně nevadilo. Inu, letní komedie... ()

Bluntman odpad!

všechny recenze uživatele

O 2BOBULÍCH nelze uvažovat jako o filmu, nýbrž komerčním kalkulu a product placementu, u kterého jde o co největší návštěvnost bez ohledu na kvality výsledného díla a následné zakoupení výrobků viděných na plátně. Z tohoto hlediska, vzhledem k návštěvnosti překonávající jedničku a komentářům na různých databázích a sociálních sítích, 2BOBULE plní svůj účel; jako film ovšem selhávají ve všech ohledech, protože na nich nefunguje vůbec nic. Vlastně jde o dokonalý produkt, ve kterém je poklidnost letní atmosféry vyjádřena absencí příběhu, elementární logiky v rámci fikčního světa i jednání postav a mrtvolným tempem, zábavnost prázdninových časů přetavena do kameňákovské nenáročnosti (scény nemají rytmus, vtipy načasování, hlášky jsou vytržené z kontextu, pro jistotu hraje kolovrátková hudba nahrazující sitcomový smích). Z nejhorších letošních pokusů o film - KLÍČEK, ULOVIT MILIARDÁŘE a KNĚŽNA LIBUŠE - jsou 2BOBULE zdaleka tím nejotravnějším. Nejsou tak špatné, až jsou nechtěně zábavné (KLÍČEK, KNĚŽNA LIBUŠE), a nemají žádnou ambici (KNĚŽNA LIBUŠE, ULOVIT MILIARDÁŘE), jen vytahat peníze. A to z papučového diváka bez schopnosti kritického myšlení a nároků alespoň řemeslné zdatnosti ("akční" scény režírované jako novácká silvestrovská estráda) a naplnění konvencí (uspávající crazy komedie bez humoru a zmrtvený slapstick) spojených s komerční kinematografií. Střední generace má LÍBÁŠ JAKO BŮH, ta mladá zase 2BOBULE. U obojího jsem krvácel z očí, uší i ostatních tělních otvorů. 0/10 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Žádnej učenej z nebe nespad..... Tereza se k vínu hodí víc jak na zámek a K. Hádek vytváří na vinici křehkou rovnováhu mezi přírodou a člověkem. Bohužel mezi filmem a divákem nikdo nic nevytváří. Teda nic dobrého. Krampol říká ,,kurva“ a spolu s ostatními se snaží vypadat vtipně. Ach ty český scénáře.... VINNÝ SKLÍPEK S T.VOŘÍŠKOVOU ZA POŘÁDNEJ SCÉNÁŘ!!!! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Nevím, jak má vypadat sušárna na ,,slámovku“. 2.) Jsem blázen do pytvořících se českých herců.. 3.) J.Korna jsem neviděl od duetů s Vondráčkovou. 4.) Jsem alkoholik a potřebuju si zošklivit víno. PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Lepší je si to posrat podle svýho, než podle toho, co ti raděj ty druhý." Na Pálavu jsem se vrátil rád. Mně totiž baví udobřovat se s Klárkou, hledat bankomat s mafiánem Pavlíkem, nelhat policistům i snažit se zabít nadrženýho Jirku. Je tam i pár věcí, co mě moc nebaví, ale není nad to, dát si v poklidu sklenku slámovky při západu slunce nad vinohradem. Škoda, že jsem abstinent. Po pár demižonech vínka bych možná viděl film aspirující na Oscara. Takhle jsem viděl jen takový obyčejný pokračování zábavnýho filmu. A neměl bych zapomínat na poučení, že škvarky jsou moravský müsli. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Zapomeňte však na zasněnou režii Tomáše Bařiny a obrazotvornou kameru Martina Preisse. Druhé Bobule se musely obejít bez nich a ve výsledku je to citelně znát. Avšak srovnání s předešlým dílem, kterému se bohužel nedá vyhnout, odbuďme konstatováním, že druhý díl není lepší ani horší, ale docela jiný. Dvojka na předešlý díl navazuje jen volně, což potěší zejména ty, kteří s Bobulemi dosud neměli tu čest. K původnímu hereckému ansámblu přibyly osvědčené tváře ze sobotních estrád a je docela zábavné sledovat, jak se mísí mladí neokoukaní herci s generací televizních bavičů, kterou reprezentují zejména Jiří Korn a Jiří „Nikdo není dokonalý“ Krampol. Zápletka o tom, jak mafiánský bos chce zabít svého zetě, není žádnou erupcí originality. Ostatně celý příběh až nápadně připomíná celovečerní díl Bakalářů, na kterém se patřičně vyřádil neukojený dramaturg. Tvůrci sice rezignují na jakékoliv intelektuální či umělecké ambice, ale i tak druhý díl působí až neuvěřitelně decentně. Jejich jediným cílem je pobavit své publikum. Trailer sice nabádal k ostražitosti a lákal na estrádní humor, ale - světe div se - v samotném filmu funguje na výbornou. V čemž mu vydatně pomáhá nejen samotný kontext, ale i promyšlený timing. Svůj účel tak 2Bobule plní do puntíku a nabízejí oddechovou zábavu, která sem tam pokukuje po tom nejlepším z žánru crazy komedie. Druhé Bobule se výrazně emancipovali od svého mladšího bratříčka, což není vůbec na škodu. A co na tom, že právě 2Bobule budou diváckým hitem podzimu? Vždyť před pár měsíci americkým kinům kralovala morčata, co potírají světový terorismus, a nikdo z toho nedělal vědu. ()

ORIN odpad!

všechny recenze uživatele

Vidět 2Bobule a zemřít. Pokud byly Bobule film bez kvalitní zápletky a děj téměř absentoval, protože vlastně nebylo, o čem vyprávět, tak o druhém dílu to platí dvojnásob. 2Bobule trpí především tím, že jako celek nedrží vůbec pohromadě. Tristně jednoduchá zápletka, tedy, že se Jirka (Lukáš Langmajer) rozhodne ukrýt před rodiči Marie na statku kamaráda Honzy (Kryštof Hádek), kde se také odehrává většina filmu. Rodiče po zjištění, že dcera je těhotná, začínají Jirku hledat. Mezitím sledujeme počínání Honzy, jenž se pokouší o výrobu speciálního druhu vína. Do tohoto základního dějového a lokačního rámce, ze kterého snímek vychází, jsou uměle (bez hlubšího kauzálního vztahu) zakomponovány mnohé další, více či méně podstatné epizodky; otcem (Jiří Krampol) najatý vrah (Jiří Korn) se pokouší zneškodnit mladého záletníka Jirku, manželka snažící se to Jirkovi-otcovi na společné cestě za Jirkou-záletníkem rozmluvit, rozličné výjezdy Honzy a Jirky (nedobrovolně strávená noc ve sklípku a následné setkání s policisty), různé rozpravy a eskapády se závistivým sousedem (Miroslav Táborský), setkání všech účastníků na Honzově statku korunované závěrečnou honičkou a happy endem, to vše doplněno leteckými záběry moravských kopců a svahů. [==] 2Bobule nejsou (dobrým) filmem, je nám podáno cosi s velmi chabým situačním humorem blízkým Troškově Kameňáku. Lze vůbec 2Bobule považovat za film jako takový? Nepřipomíná spíše reklamní filmový produkt ne nepodobný komerčním hrám na PC, jež se snaží propagovat např. různé automobilky? Nicméně k dobru lze filmu přičítat fakt, že ho po druhém týdnu od premiéry zhlédlo téměř dvě stě tisíc diváků. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ze snahy vymačkat z Bobulí co nejvíc šťávy vznikl filmový burčák pro Pražáky. Trestuhodně nevyužitý CyRano, nezištný product placement s 2CVéčkem proskakujícím billboardem (ještěže měl jen dvě reklamní plochy) a ryze "kameňácký" rozměr přinášející kreace pánů Krampola a Korna. To aby bylo hned jasné, že veškeré zbytky vtipnosti utonuly v Nových Mlýnech a že během natáčení režisér, ač to není v sekci zajímavostí uvedeno, míchal víno s vodkou. Když pominu bobule slečny Voříškové, vskutku Špatný ročník… ()

Psema odpad!

všechny recenze uživatele

Na zakázku natočená zvrácenost, v níž chybí téměř vše, co dělalo první Bobule výjimečnými. Chybí poetika, příběh i osobitá režie. Zbyla jen marnost, křeč a Voříšková s Postráneckým, kteří se během subjektivních pěti hodin (nekecám, ten film je nekonečnej!) stávají záchranným kruhem ve stoce plné scenáristického slizu a nesvéprávných hereckých (mnohdy až ochotnických) výkonů. Ale ožíračka to musela být pěkná. To jo. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Písnička Atentát, která se objevovala v původních Bobulích, možná nebyla dokonalá, ale bylo na ní něco zvláštně podmanivého. CyRáno z dvojky, zdá se, není o nic horší, ale kouzlo jí chybí. To samé u mě platí i pro srovnání prvních a druhých Bobulí. Ne, není to taková tragédie, jak se tu tvrdí, a už vůbec to není film pro teenagery; naopak očekávám, že se film nejvíc bude líbit věkové skupině 40-55 let . Bohužel mi chyběl nějaký sjednocovací prvek, přece jen děj o tom, jak se dva kamarádi na útěku před policií starají o dědečkovo víno, je pro mě ve spojení s Moravou mnohem lukrativnější než pohádka o tom, jak se mafián rozhodne na vinici odpravit chlapa, který jeho dceru přivedl do druhého stavu. Tři hvězdičky nemají značit úplný propadák, ale čtyři by bylo moc. Tak snad jen postačí tvrzení, že jsem ráda, že tento film vůbec vznikl. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Stejné jako první film: tzn o ničem. Přesto se na to docela dobře dívá, nemusel jsem se tomu pořád smát jako Libuši, nebo se studem schovávat za sedačky jako u Miliardáře. Děj je naprosto mimo realitu, sled absurdních situací, které ve mě ale občas vyvolaly úsměv. Režie je pohodová, Lanného styl není výrazně odlišný od Bařinova. Jde jen o ten scénář, který je u 2Bobulí fakt na pěst. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Je mi líto, z dvojky se stala parodie na jedničku. Je to sice roztomilé, jak se do celé trilogie Bobulí promítají ty vzájemné kamarádšofty z pražské FAMU a KFS, ale divák by takových omylů měl být skutečně ušetřen. Tady je špatně úplně všechno, linka s Krampolem a Švandovou připomíná, že i Waterloo po česku byl lepší film, než tento opus Lanného. Navíc je vysloveně trapné lákat na plakát s Voříškovou v popředí, vhledem k tomu, že její postava je v celku absolutně upozaděna a to, co zbylo, je vysloveně nezajímavé. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

První díl mám rád, i když to byla nenáročná podívaná. Ale tohle… Napadá mě jediná věc - pokračování, které nebylo nutné. Takhle by se daly 2Bobule charakterizovat. Některé scény (a není jich zrovna málo) hraničí až s parodií, Langmajer, který byl v prvním díle sympaťák a (pro mě) zastínil i Hádka v hlavní roli, se zde chová jako debil (scénáristé si zřejmě řekli, proč jeho charakter nějak vyvíjet, ať se raději pořád chová jako blbec a ještě 10krát více). Naopak Hádek je zde zklidněnější, stejně jako Terka. Krampol mi zde absolutně neseděl a jediné scény, u kterých jsem se fakt smál, byly ty s Kornem. Shrnuto podtrženo - tenhle film nemusel (a neměl) vzniknout, ale vznikl. A stejně jako v literatuře se používá výraz "zbytečný člověk" (zrovna jsem odmaturoval, proto ta "chytrá" poznámka :-)), tak tohle je zbytečný film. 40 % a to jsem ještě v hodně dobré náladě. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Hodně rozpačitých výrazů jsem během projekce zřejmě vystřídal. Vždyť i ta Krajčova ústřední píseň je složitější, než celý tenhle pokus o situační komedii. První minuty jsem si navíc myslel, že jsem si omylem pustil čtvrtý díl Kameňáku. Řemeslně slušná a atmosférou dokonce velmi příjemná jednička mile překvapila. Dvojka nicméně sklouzla k tak lacinému nevkusu, až je mi za tvůrce hanba. Tomáš Bařina, režisér jedničky, nepovažoval diváky za úplné idioty, nenutil je rudnout hanbou v sedačkách, držel si relativní nadhled a tu a tam bavil. Přiživení na prvním díle je evidentní, každopádně jakým způsobem, tak to je mi záhadou. Na scénu se totiž vrací nejen ústřední trio, ale přichází také (bohužel) Jiří Krampol, Jana Švandová nebo nájemný vrah Jiří Korn. A scénář, který je tak prázdný, až z toho bolí břicho. A z výše zmíněné trojice naskakuje kopřivka. Jen málokdo je přirozený (snad jen Václav Postránecký nebo upozaděná Tereza Voříšková), se zbytkem je to hodně trpké setkání. Nefunguje snad ani jedna linie (snaha zabijáka Tichého, trhliny ve vztahu Honzy a Kláry, otravné mentorování pana Lipského, rádoby situační humor se sousedem, nahánění budoucího zetě). Nestínám hlavu téhle krabicové rychlokvašce jen třeba proto, že je to snazší než chválit, nebo že jde o český film. To vůbec ne. 2Bobule jsou jednoduše dějově mizerné, odfláknuté a absolutně nemyslící na diváka, což mrzí dvojnásob!! ()

Reklama

Reklama