Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pět let od premiéry kultovní dokumentární hyperkomedie ČESKÝ SEN přicházejí její autoři do kin s novým filmem. Po dvou letech natáčení a roce ve střižně představí svůj nový – neméně kontroverzní – film o české, občanské, mediální a politické válce, v níž se svedla bitva o americký radar v Brdech. Autoři film ČESKÝ MÍR ambiciózně nazývají „portrétem české společnosti 20 let od sametové revoluce“. Žánrově ho opět charakterizují jako dokumentární komedii a dodávají, že tentokrát bude navíc napínavá. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (202)

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Ať už je pravda kdekoliv, obdivuji všechny, kteří si úsudek udělali po důkladném zhodnocení mnoha informací. Většina tohoto národa není totiž této samozřejmosti schopna. Jako dokument dobře čitelné, forma průhledných paradoxů často vyznívá lehce manipulativně. Velké minus je, že se tvůrci schovali za kameru a nebyli vůbec vidět, vše podali jakoby z dálky - bližší, "mooreovský" přístup k divákovi by pravděpodobně oslovil více. Technicky i myšlenkově se však Český mír jako celek nachází o řád jinde než Český sen. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Idioti jsou na obou stranách. Nejvýstižnější věta jednoho z místních uživatelů. A Klusák s Remundou si ty idioty našli a poskládali ze střípků krásnou mozaiku, jehož ústředním bodem mohla klidně být výroba sandálů a nikoliv radar. O ten až tak nejde. Pro ty, kteří se v kauze postavit / nepostavit neangažovali (já, dobrý den), či ji úplně nepochopili (dobrý den) je to perfektní. Minimálně uvidíte, že jste dobře udělali a poděkujete autorům, že vám téma tak krásně přinesli na talíři až pod nos. Je to chytré a křupavé. Čekám na další snímky obou velmi netrpělivě. Jirous je Jirous, žeru ho. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

"Ami go home!" Navzdory mezinárodnímu rozsahu problému stoprocentně česká, pod povrchem dosti trpká komedie, nikoli (jen) o radaru. Hlavně mít svou pravdu a nenechat si ji vzít. Oceňuji zejména, že Klusák s Remundou oproti drtivé většině zpravodajských médií dokázali na celou kauzu nahlédnout se zdravým odstupem, aniž by agresivně stranili jedné či druhé straně. (Hodnocení hodinové televizní verze.) 80% Zajímavé komentáře: FlyBoy, Arbiter, mortak, PAVEK ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu jsem byl ideálním divákem filmu. Celá kauza šla dokonale mimo mě a neměl jsem na ni předem žádný názor. Na druhou stranu se mnou tvůrci nepočítali, protože předpokládali, že každý ví, kdo je nějaký Bursík, případně další politici. Což já nevím a chvíli mi trvalo, než jsem se v tom zorientoval. Sympatické je, že se autoři poctivě snažili dávat prostor oběma stranám. Že z toho jedni vyšli jako blbci, už není jejich chyba. Někteří aktéři vypadali inteligentně, jiní působili směšně a Ivan Martin Jirous předvedl čirou idiocii. Ale film je to zajímavý a kupodivu i zábavný. ()

Enšpígl

všechny recenze uživatele

Mě je z nás Čechů celkem smutno, tohle je jen další důkaz. Hodnotit nemá cenu, protože naprosto převládají pocity z těch idiotů co v tom filmu byli a to bych musel dát odpad. Současně si myslím že tvůrci dokumentu se nějak nenadřeli, stačilo zapnout kameru a kréteni obstarali zbytek. Nejhorší je, že tohle přesně jsme my, nulová schopnost věcně argumentovat, mínusová schopnost naslouchat nazorům druhých. Český mír, tahle databáze, naše politika, je to jedno, všude je to stejný. Nejlepší byla ta vlaštovka, chvíli poslouchala ty ubožáky, pak se na ně vysrala a odletěla. Škoda že nejsem vlaštovka, protože to byla jediná rozumná reakce v celým dokumentu. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (8)

  • Hudbu k filmu vytvořila kapela Midi Lidi. (POMO)
  • Natáčení dokumentu začalo již 1. 7. 2007. Premiéra byla původně plánována na podzim 2008, avšak protáhla se až do roku 2010. (ČSFD)
  • Americká docu-pop-star, Michael Moore, který v New Yorku v roce 2005 uváděl premiéru Českého snu, přislíbil, že pakliže s propagací svého nového filmu dorazí i do České republiky, tak film Český mír mediálně podpoří. Zároveň hodlá filmu pomoci s distribucí v USA. [zdroj: Arts Marketing] (POMO)

Související novinky

Festival Finále v Plzni zahájí Český mír

Festival Finále v Plzni zahájí Český mír

18.04.2010

Festival českých filmů Finále 2010 se letos uskuteční od 18. do 24. dubna. Zahajovacím filmem bude v předpremiéře uvedený dokument Český mír režisérů Víta Klusáka a Filipa Remundy. Festival v… (více)

Reklama

Reklama