Reklama

Reklama

Hvězdná brána

  • USA Stargate (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vědecká expedice objevila poblíž pyramid zvláštní objekt pokrytý neznámými symboly. V přísném utajení ho začala zkoumat armáda, uběhla však dlouhá řada desetiletí, než se našel člověk, který by nápis rozluštil. Egyptolog Daniel Jackson zjistil, že znaky představují souřadnice pro cestu vesmírem na jakousi vzdálenou planetu. Padlo rozhodnutí vyslat tam průzkumnou jednotku pod velením plukovníka O'Neila. Symbol umožňující návrat na Zem ovšem na hvězdné bráně chybí, bude zřejmě teprve na místě určení. Expedice nutně potřebuje Danielovy znalosti, mladý vědec se tedy volky nevolky stává jejím členem. Nepraktický intelektuál se ocitá v prapodivném světě na úrovni staroegyptské civilizace, kde všichni lidé ve strachu otročí božskému vládci a nebezpečí číhá na každém kroku... (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

ivan.perry.5

ivan.perry.5 (hodnocení, recenze)

Akorát jsem nepochopil proč hledali vědce na takovou cipovinu. Brutal force by to vyřešil za minutu :-)

na příspěvěk reagoval Joners

Joners

Joners (hodnocení, recenze)

Doplh29

Dobrý večer, nejspíš jde o chybu, podíval jsem se i do jiných zdrojů a Garwin Sanford v tomto filmu nehrál.

Doplh29

Doplh29 (hodnocení, recenze)

Dobrý večer všem fanouškům Stargate. Mám otázku ohledně obsazení a ta zní: Nevíte proč je u herců v obsazení herec Garwin Sanford ???. Vždyť jsi ho každý pamatuje jako Naríma ze Stargate - SG-1 nebo taky manžela dr. Wierové ze Stargate: Atlantis. Já jsem ho nikde v tom to filmu nikde neviděl ani nepoznal a ani neviděl v obsazení. Děkuji pokud se najde odpověď.

na příspěvěk reagoval Joners

Shakaar

Shakaar (hodnocení, recenze)

Emmerichovo asi nejlepší dílo a rozhodl se ho asi taky zmrvit. Osobně je to podle mě an popud MGM, protože ta společnost musí být v pěkné pr*eli, že dělá jednu recyklaci za druhou...

Uživatel JohnnyBane smazal svůj příspěvek.

Lumicko

Lumicko (hodnocení, recenze)

Cumim na fandimefilmu a v komentoch tam je dost haterov serialu... nechapem co sa im tak nelubi.. " ze to neni prepracovane a efekty nic moc" wtf???? jak to mozu povedat.. SG universum je brutalne prepracovane a efekty su super... A myslim si ze SG je prave zname hlavne vdaka serialom...

na příspěvěk reagoval JohnnyBane, JohnnyBane

Joners

Joners (hodnocení, recenze)

Mně osobně restart zamlouvá. Hlavně proto, že mám hodně rád původní Hvězdnou bránu a taky proto, že už dlouho nic týkajícího se Stargate nevyšlo.

Diskutant

Diskutant (hodnocení, recenze)

wenca: inak dobrá otázka, tiež som nad tým premýšlal určite by som si kúpil knižné pokračovania...

wenca

wenca (hodnocení, recenze)

Dají se v češtině někde sehnat knížky, pokračování brány od Bill MacCay?

Ondro1112

Ondro1112 (hodnocení, recenze)

Najprv som nemal rád pôvodné herecké obsadenie, ale s odstupom času sa mi začalo strašne páčiť. Dievča, čo hralo Sha're je nesmierne pekné, krajšie a lepšie hraje ako Sha're zo seriálu, James Spader sa mi viac páči ako Daniel tiež. Pôvodný tím - Kawalsky, Feretti a iní sú tiež lepší, škoda, že ich neobsadili do seriálu, ak by ich boli obsadili, oveľa viac by mi bolo ľúto, ako v seriáli Kawalsky dopadol... Efekty sú hrozné v oboch, seriál v podstate preberá efekt cestovania bránou z filmu a keď si všimnete, tak konečný efekt lode na orbite je hrôza, jednoducho chlapec, ktorý to robil mal úžasné originálne nápady(vytvorenie efektov hviezdnej brány z vody je geniálne), ale v počítačových efektoch mu to strašne škrípalo(stačí porovnať tieto efekty s takmer o dvadsať rokov staršími H. Vojnami). Každopádne je ale film úžasný, rozhodne lepší než seriál(resp. tie prvé časti seriálu, ktoré boli napísané a hrané strašne amatérsky, naivne a neokrôchane a trocha niekedy postrádajú logiku). Každopádne ale aj náväznosť seriálu na film je dobrá. Osobne som prvý videl seriál a než som videl film, prečítal som si knižnú verziu scenára, preto je možné, že sa mi kedysi menej páčil. Jediné, čo filmu môžem vytknúť je trocha nelogický a hlupučký scenár, ale v konečnom dôsledku mi to až tak nevadí. Možno ak by som nebol fanúšik a nemal celý stargate vesmír rád, dal by som filmu 3-4*, ale takto ho hodnotím na 4,5*, čiže po zaokrúhlení 5

Diskutant

Diskutant (hodnocení, recenze)

Rozhodne lepší než serál i keď nemám nič proti seriálu... Film ma geniálny scénar, celkovo aj natočenie režisérom a herci to všetko vyšlo super. Predsa ale škoda že nakoniec nebola dvojka film :-(

RexT

RexT (hodnocení, recenze)

Trochu mi vadí ty bojové scény. Pokud by taková speciální jednotka byla přemožena, pak lepšími zbraněmi. Ale ve filmu je školí, jak začátečníky, hlavně při tom úvodním střetu. Za to je * dolů, jinak na sci-fi určitě nadprůměr.

artuš

artuš (hodnocení, recenze)

No on se ani tak nnevytratil, jako spíš přešel na na zakňktel

J.O´Neill

J.O´Neill (hodnocení, recenze)

Skoda ze se v serialy vytratil omracovaci efekt zbrane to se mi hodne libilo jak jaffove udreli tycovou zbrani a omracovala

st.ranger

st.ranger (hodnocení, recenze)

Teda na to, jaká je film kravina, je překvapivé, že vzniknul nějaký seriál.

Blue.Shark

Blue.Shark (hodnocení, recenze)

Málem jsem zapomněl, jak se mi tenhle film líbí. Dabing sice dost divný, ale dá se na to zvyknout. Každopádně se mi efekty u tyčových zbraní líbily mnohem více, než u seriálu. Tady vypadají skutečně jako zbraně, co nahánějí hrůzu - zasažený nekompromisně odlétne a narazí třeba na zeď. V seriálu jsem to takhle "realisticky" už neviděl.

fabecc1222

fabecc1222 (hodnocení, recenze)

Nejak sem si nedokazal zvyknout na Russela misto Andersona,Spadera misto Shankse,Stepinicky misto Mejzlika a Dlouheho misto Prachare.A totalne me nasira Jack ou Nejl

Xeelee

Xeelee (hodnocení, recenze)

Nojo, ono to dneska běželo s dabingem v TV :-) Mě strašně irituje plukovník "Ounejl" :-D

Carodej_pes

Carodej_pes (hodnocení, recenze)

To k té hatmatilce vážně není žádný překlad, anebo jen v ČT neměli podklady k vytvoření titulků?

Xeelee

Xeelee (hodnocení, recenze)

spivo: Nepovažoval bych film za úvod k seriálu. Když se točil film, tak zřejmě nikdo netušil, že o tři roky později vznikne nějaký seriál. Kdyby jo, tak by tu nebylo tolik rozdílů viz třeba původ, historie a vzhled Goa'uldů.

spivo

spivo (hodnocení, recenze)

Pěknej úvodní film,kterej nám ukáže život na jiný planetě.

Xeelee

Xeelee (hodnocení, recenze)

Já bohužel film viděl jen několikrát v televizi a vždycky se mi v kapse otevírá kudla, když na začátku jedou pro ounejla.

fefee

fefee (hodnocení, recenze)

Pre fanúšikov Sci-fi je tento film už kultová vec, jednoznačne naj. Emmerichov film, a naj. stvárnené postavy inšpirované starým Egyptom, kurevsk* dobre zahraný chlapec alias "mimozemšťan"... tie efekty boli namakané... a sú aj doteraz. Bomba. Nemôžem nedať 5*

FunTomas21

FunTomas21 (hodnocení, recenze)

Velmi podařený sci-fi film, na který poté navazuje ještě lepší seriál. 3,5*, jelikož jsem fanda, tak zaokrouhluju na 4*...

 (hodnocení, recenze)

3 hvězdičky jsou za scénář + 1 hvězdička za hudbu, která se mi moc líbí, bohužel se z dobré předlohy stal nekonečný seriál, což je velká škoda!!

berg.12

berg.12 (hodnocení, recenze)

Santek: Aha, tak to už mnohem lépe chápu některé Tvé názory ;)

Mgiel

Mgiel (hodnocení, recenze)

No myslim ze kdyz jsem to videl poprvy tak jsem z toho byl jeste dva dny v tranzu :) ted koukam na serial , no a nektery díly kdy vemou komparzisty , obliknou je do teplaku a natřou nakou barvou a maj z nich unikatni alieny me berou dech taky ...

ondrech

ondrech (hodnocení, recenze)

O proti seriálu, o jehož (ne)kvalitách radši nebudu psát, je film opravdu scifi, které alespoň částečně řeší otázky lidstva versus vesmíru. Emmerich není špatnej, ne???

Santek

Santek (hodnocení, recenze)

Velice vydařené poskládání určitých věcí do nových souvislostí. Takhle nějak jsem si to všechno okolo země a vesmíru představoval :-)

irigi

irigi (hodnocení, recenze)

Narozdil od serialu mi prijde jako velmi vydarene scifi: originalni, s dobrou zapletkou a prubehem a s pomerne doresenym pribehem.

Související novinky

Amazon kupuje MGM

Amazon kupuje MGM

26.05.2021

Slavný James Bond zdá se našel nový domov. Společnost Amazon totiž čerstvě uzavřela dohodu se studiem MGM a celé si jej tak pořídila za 8,45 miliard dolarů. Rázem se tak knihovna streamovací služby… (více)

AFO bude bořit mýty

AFO bude bořit mýty

06.04.2019

Blíží se 54. ročník mezinárodního festivalu populárně-vědeckých filmů Academia Film Olomouc (AFO). Čeká vás 6 dní plných vědy, poznání, filmů a mnohem víc! Od 23. do 28. dubna si nenechte ujít tuto… (více)

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

17.05.2016

Držitel cen Grammy a Emmy, britský skladatel David Arnold, chystá na neděli 5. června svůj první koncert v České republice. Autor hudby k velkofilmům Hvězdná brána, Den nezávislosti, Casino Royale a… (více)

Strážci Galaxie s Kurtem Russellem

Strážci Galaxie s Kurtem Russellem

18.02.2016

Akční legenda z Hvězdné brány, Útěku z New Yorku nebo Tanga a Cashe ulovila další velkou roli. Kurt Russell se po Rychle a zběsile 7 objeví i ve druhých Strážcích Galaxie, kde si zahraje otce Petera… (více)

Reklama

Reklama