Reklama

Reklama

Oceány

(festivalový název)
Trailer 1

Po úspešných filmoch Mikrokozmos a Putovanie vtákov francúzsky filmár Jacques Perrin poodhaľuje fascinujúci svet oceánov a bytostí, ktoré ich obývajú. Ukazuje nie len ich krásu, zaujímavosť a rýchlosť, ale aj zraniteľnosť voči environmentálnym hrozbám. Film vznikal v priebehu štyroch rokov, počas ktorých Perrin cestoval po celom svete s tímom potápačov, vedcov a technikov a využil najmodernejšie technológie 21. storočia, aby mohlo vzniknúť toto dielo, ktoré preniká do tajomných a fascinujúcich hlbín podmorského sveta ako žiadne iné pred ním. (STV)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (82)

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Exceletní obrazová práce, některým záběrům se až nechce věřit a výborný hudební podkres, který celou tu honosnost ještě umocňuje. Vtáhlo mě to pod tu vodu, jako by mě to chtělo utopit. Nemá to možná tak uspořádaný koncept vyprávění, jako řada dokumentů a trošku se skáče mezi jednotlivými lokacemi. Nicméně to, co dokument říct chce, řekne s přehledem. Vlastně je to hlavně o videostopáži, protože vypravěč řekne minimum. PS: Chcete natočit scífko? Mrkněte se na nějaký podmořský dokument a nemusíte absolutně nic vymýšlet, protože to, co "vymyslíte", jste už beztak někde viděli. Jasných 5*. Bluray kvalita nutností. ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

spousta krásných záběrů, jenže často jsem měl pocit, že jsem něco podobného už viděl jinde.. to by samo o sobě až tak nevadilo, ale fakt, že jsem se i při té kraťounké stopáži místy trochu nudil, už prostě vadí.. silné 3* ... P.S.: šiky krabů pochodující po mořském dně vypadají jako z nějakého sci-fi filmu (hm?:) ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Postupne prešli v tomto dokumente aj teplé aj studené vody a ukázali toho celkom dosť so zaujímavými tvormi, aj keď ja by som toho chcel vidieť viac a v rôznych polohách, trocha živšie a s nejakým postupnosťou medzi tvormi. Oceány síce nie sú nejaká moja obľúbená téma, no je tam mnoho neobvyklého a nepoznaného pre ľudí a takéto niečo je takou poloučebnicou, no najmä poteší človeka ako oddychové dielo. ()

KOZEL84 

všechny recenze uživatele

Nádherné záběry komentované příjemným hlasem Pierce Brosnana,které ukazujou oceán spíš jako místo překypující životem,než oázu klidu (některé živočichy sem viděl asi prvně).Z celého filmu je cítit nakažlivá úcta a myslím,že tohle je dokument,který by se měl pouštět na školách.A ne manipulativní sračka o několika znuděných amerických degenech,kteří by si měli radši najít práci!Záběry lodi poskakující a prodírající se vlnami rozbouřeného oceánu dokonale ukazují jeho velikost a sílu.Snad to bude stačit. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Trochu viac pocitové ako náučné. Verziu filmu som videl na STV2 dlhšiu bez komentára, presnejšie so stručnými komentármi, ktoré boli skôr poetické ako popisné. Kto nemá napozerané dosť z podmorského sveta, tak nevie, na čo sa pozerá, a ani sa to nedozvie, čo je trochu škoda. Zábery celkovo úžasné, niektoré nemám tušenia, ako ich človek dokázal natočiť, niekedy som mal pocit, že pri natáčaní museli pomáhať a nosiť kamery asi ryby. ()

Galerie (65)

Reklama

Reklama