Reklama

Reklama

Machete (Danny Trejo) je bývalý federální agent z Mexika, který hraje podle vlastních pravidel a nikomu se ze svých činů nezodpovídá. Po střetu s drogovým bossem Torrezem (Steven Seagal) se Machete ocitne v Texasu, kde mu tajemný Booth (Jeff Fahey) nabídne možnost vydělat si rychlé peníze za vraždu bezohledného senátora McLaughlina (Robert De Niro). Plán se však příšerně zvrtne a Machete se ocitne v pasti. Naštěstí má několik přátel, kteří mu pomohou – nelítostnou Luz (Michelle Rodriguezová), těžce ozbrojeného svatého otce Padreho (Cheech Marin) a impulzivní April (Lindsay Lohanová). Machete hodlá Boothovi dokázat, že si pro své špinavé intriky vybral špatného Mexičana. V cestě jim ale stojí zvláštní agentka Sartana (Jessica Alba)... (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (1 635)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to podpriemerný film od Roberta Rodrigueza. Má celkom dobrý príbeh o bývalom mexickom policajtovi, ktorý žije nelegálne v USA a prijme ponuku zabiť senátora. Je ale zradený a tak sa rozhodne pomstiť všetkým, čo za to môžu a zároveň pomôcť všetkým ilegálnym prisťahovalcom. Na moje prekvapenie je aj celkom dosť prepracovaný, očakával som podstatne jednoduchší priebeh, ale filmu to skôr uškodilo, vôbec ma toto spracovanie nezaujalo a tak som sa väčšinu času nudil. Tešil som sa na další Grindhouse film na spôsob Planéty teror, ktorá sa ako pocta určitému tupu filmu veľmi vydarila a zároveň to bol mimoriadne zábavný a nápaditý film, ale to som vôbec nedostal. Väčšina tohto filmu na mňa pôsobí úplne normálne, ako bežný film a to sa teda určite stať nemalo. Aj toho humoru, na ktorý som sa tak tešil je tu veľmi málo. Akcie tu je dosť, ale veľmi ma sklamala. Páčil sa mi iba úvod, akcia v nemocnici a v kostole a zvyšok ma skôr nudil. A súboj Treja so Seagalom dopadol presne podľa mojich očakávaní. Moc nezaujme, ale kvôli typu súboja už o moc lepšie ani dopadnúť nemohol. Herecké obsadenie je veľmi dobré, Trejo je presne taký, aký má byť, Seagal odviedol svoj štandard, ale mnohokrát zahral aj lepšie, Cheech Marin ako farár bol výborný, ale nemal moc priestoru a zo ženského obsadenia ma potešili hlavne Jessica Alba a Michelle Rodriguez. Zvyšok obsadenia už nie je moc výrazní. Réžia ma tu mierne sklamala, ale technická stránka sa vydarila. Ani dialógy nie sú zlé. Som veľmi sklamaný, film dopadol úplne inak, ako som čakal a chcel. 47% ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Mělo se zůstat u fake traileru. Servíruje to nápaditou akci i hlášky v každé druhé scéně, ale celé je to tak nějak… sterilní. A nudné k tomu. Mezi těmi gejzíry stylovosti se ztrácí děj, který by vás víc vtáhnul a dal nahlédnout i více k postavám. Vím, všechno to jede podle trošku jiných žánrových i inteligenčních pravidel, ale i když vám v hlavní roli pobíhá jeden z nejošklivějších typů, kteří se mezi Hollywoodem a Mexikem potloukají, čekáte tu zábavu trošku serióznější, nebo naopak ještě střelenější. Třeba jako Planet Terror. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Exploatační béčko bez výraznějších pasáží nudy + akce 80. let, která potenciálně stupidní momenty zručně transformuje v parodii...Přesto však film ve svém celku není nostalgickou vzpomínkou, funkční parodií ani svébytnou, oslnivou akcí. Je to zábavná hříčka na odreagování - hračka, kterou si nadšeně ohmatáte, ale po chvíli odložíte a ani nevíte proč. Expendables byli prožitější a Planeta Terror originálnější. Na druhou stranu Machete má neoddiskutovatelný styl a hlavně je zajímavé, že ji v ničem nelze označit jako selhání. Možná nevoní prvotřídností, ale pro méně náročné zůstává zatraceně uspokojivá... 6/10 ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Kdyby všichni vstupovali do důchodu ve formě jako Danny Trejo, tak by byly nákupy v Kauflandu příjemnější. Machete střídá zábavné pasáže, které nestačí vidět jednou, s hluchými místy, kde je míra demence už lehce překročena. Naštěstí se Alba i Rodriguez celou dobu předhání v soutěži o největší sexuální magnet. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Vyber si zbraň!“.....,,Dobrá, jestli s toho chceš udělat brutální jatka“….. Druhá kategorie ,,béčkovejch“ akčních herců, R. de Niro, sexy kočky, dědek Trejo a ,,áčkovej“ režisér, kterej ví, že jeho publikum má nejradši, když je všude hodně mrtvol, krve, končetin a nedělaj se rozdíly, jestli bílej nebo tmavej či těhotná nebo nahá. Tohle funguje na jedničku! Bohužel DESPERADO 2 se nekoná. D.Trejo pro mne (bohužel) nemá tolik charisma, aby utáhl celej film. Naštěstí to často přebíraj jiní a proto je to super akční zábava s dobrejma kecama, který ale chybí něco ,,VÍC“. Něco, co by chytlo za ,,pumpu“ (a nemyslím infarkt!). Něco, o čem by člověk mohl vyprávět vedle ležícím Mexikáncům (nebo kdo to je..). Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Nevím, proč by měl být ministrem pro lidská práva a národnostní menšiny Robert de Niro. 2.) Hledám zbraň, kterou bych ustřelil moskytovi pinďoura na míli daleko. 3.) Chci vidět bungee jumping na lidským střevu. 4.) Stále nechápu, proč lidi choděj nakupovat do Mountfieldu . PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE **** NAPĚTÍ * ()

Galerie (117)

Zajímavosti (48)

  • Ve chvíli, kdy si Machete prohlíží na lavičce fotky své ženy s dcerou těsně před tím, než vstane a odnese peníze Luz, má v puse cigaretu, ale jakmile se zvedne, má ji najednou v ruce. (KangKun)

Související novinky

Rodriguez opět točí pro své ratolesti

Rodriguez opět točí pro své ratolesti

27.05.2015

Robert Rodriguez sice občas vypustí ze řetězu Macheteho a loni natočil dlouho odkládanou dvojku Sin City, jinak se ale s oblibou věnuje hlavně dětským filmům. Spy Kids to dotáhli ke čtyřem dílům a… (více)

Machete zabíjí... ve vesmíru!

Machete zabíjí... ve vesmíru!

04.04.2015

Bývalý elitní agent, který už si to rozdal s Robertem De Nirem, Stevenem Seagalem nebo Melem Gibsonem, se vrátí. Alespoň to tvrdí jeho představitel Danny Trejo, podle kterého se na třetím dílu… (více)

Machete vás opět vykuchá

Machete vás opět vykuchá

08.02.2012

První Machete potěšil. Přímočará řezničina si určitě našla víc fanoušků než infantilní výplachy typu Spy Kids 4D: Stroj času, takže Robert Rodriguez dělá dobře, že pokračuje v načaté trilogii.… (více)

Sin City a Machete pokračují

Sin City a Machete pokračují

10.08.2011

Alespoň podle Roberta Rodrigueze, který se v kategorii „slibotechna“ očividně pokouší trumfnout kámoše Quentina. Na Sin City 2 se čeká už hodně dlouho. Rodriguez pořád tvrdí něco jako „už to bude, už… (více)

Reklama

Reklama