Reklama

Reklama

Machete (Danny Trejo) je bývalý federální agent z Mexika, který hraje podle vlastních pravidel a nikomu se ze svých činů nezodpovídá. Po střetu s drogovým bossem Torrezem (Steven Seagal) se Machete ocitne v Texasu, kde mu tajemný Booth (Jeff Fahey) nabídne možnost vydělat si rychlé peníze za vraždu bezohledného senátora McLaughlina (Robert De Niro). Plán se však příšerně zvrtne a Machete se ocitne v pasti. Naštěstí má několik přátel, kteří mu pomohou – nelítostnou Luz (Michelle Rodriguezová), těžce ozbrojeného svatého otce Padreho (Cheech Marin) a impulzivní April (Lindsay Lohanová). Machete hodlá Boothovi dokázat, že si pro své špinavé intriky vybral špatného Mexičana. V cestě jim ale stojí zvláštní agentka Sartana (Jessica Alba)... (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (1 635)

Psema 

všechny recenze uživatele

"Expendables my ass," křičí El Roberto a já křičím opatrně s ním. Rodriguez si - na rozdíl od často ubuleného a rádoby seriózního Stallona - na nic nehraje a přesně ví, kde postávají žánrové mantinely. Stopáž je sice přepálená, slovní vata občas nekonečná, ale pokaždé, když Machete vytáhne náčiní (od mačety přes strunovou sekačku a křovinořez až po otvírák na víno), anebo je v obraze (stačí i hlava) nadsázkou prošpikovaný Stevie, zábava nebere konce, neboť Rodriguez má trash v malíku a s materiálem se doslova mazlí, uctívá ho a zároveň si z něj i utahuje. Když už nic jiného, Machete je důkaz, že Planeta Teror nebyla náhoda, Bobby De Niro není žádný páprda a Lindsay patří do bordelu. A Cheech Marin je... Ježíš! Tak se nechte zbavit hříchů a táhněte do kina. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Stominutová reklama na různé zahradnické potřeby, v ní vložená jedna kratší na mobilního operátora nabízejícího volání levnější než SMS a jedno více než podprahové sdělení o útlaku hispánských přistěhovalců. Holt, slibem v podobě traileru nikoho neurazíš, viď Roberte.. Po krátké návnadě před Grindhousem jsem asi neočekával nic jiného, ale s výjimkou pána jménem Fahey a Ave Maria akce v kostele stejně cítím zklamání. I na Rodrigueze se totiž rozhostilo nezvyklé dialogové pusto, k tomu si přidejte docela slaboučký drive jinak potenciálně kulervoucího námětu a máme tu zas až ne tak překvapivé zjištění, že z El Mariachiho pouzdra na kytaru se už delší dobu line jen jedna a tatáž obehraná písnička. Spoiler: Těžko ho zabít, pana Seagala, jen co je pravda. Než Macheteho mačeta prošla tím podkožním tukem ne nepodobnému tomu, kterým se honosí plejtvák myšok, nějakou dobu to trvalo.. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Mačeta SMS neposiela.“ Pre mňa najlepší Rodriguezov film od Desperada z deväťdesiateho piateho. Schválne brakový scenár s neuveriteľnými hereckými kreáciami (kebyže mi pred dvoma rokmi niekto povie, že sa v jednom filme budú šermovať Danny Trejo a Steven Seagal, pomyslel by som si, že to nebol najlepší vtip v živote) mu umožnil konečne sa uvoľniť a tak, ako v začiatku svojej kariéry, netrápiť sa tým, čo si o ňom kto pomyslí. Naplno sa odviazal a len tak si zablbol. Chechtal som sa. A bol spokojný. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Ano, niektore zabery boli prehnane, ale ked si spomeniem na Tarantinov KILL BILL (2003), kde hektolitre krvi striekali do vsetkych stran a Kill Bill ma u mna plny pocet hviezd, tak tento film ma samozrejme nemohol sklamat. Nie je to sice na plny pocet, ale Machete bol zabavny, akcia paradna, pohlad na Michelle Rodriguez ma vzdy potesi, neviem si ju v inej, ako akcnej ulohe predstavit a vidiet De Nira a Stevena Seagala v rovnakom filme sa moze povazovat za raritu, ale mna to potesilo :-) Uz sa nemozem dockat na pokracovanie. __________ Danny Trejo - (Machete Cortez) +++ Robert De Niro - (Senátor John McLaughlin) +++ Jessica Alba - (Sartana) +++ Steven Seagal - (Rogelio Torrez) +++ Michelle Rodriguez - (Luz) +++ Jeff Fahey - (Michael Booth) +++ Cheech Marin - (Padre) +++ Don Johnson - (Von Jackson) +++ Lindsay Lohan - (April) +++ Produkcia: Robert Rodriguez, Rick Schwartz +++ ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Machete, Machete, Machete, Machete! Pořád si vybavuju tu scénu, jak Machete zbouchá ochranku před barákem, vleze do baráku, a následně v bazéně vojede manželku a dceru jeho nepřítele a do toho hraje naprosto boží muzika. Ono vlastně Machete ojede všecko na co příjde, takže to občas vypadá jako nějakej náběh na porno, nakonec to ale vždycky vyhodí nějakej akční spád a člověk se vůbec nenudí. Já jsem se osobně tohodle filmu dost bál. Nemám rád tyhle rádoby komedie na téma starý osmdesátkový akčňáky. Jenže tenhle je jinej. Je jinej v hlavní roli, ve vedlejších rolích, v muzice, samotných nápadech...Ve všech těhlech ohledech je to bomba. Konečně jsem mohl koukat v klidu na film, který mě bavil, i přesto, že jsem věděl, jaká je to všecko obrovská ptákovina. A ještě mě to bavilo. Bavilo mě to pokaždý, kdy se Danny Trejo objevil na obrazovce, pokaždý, kdy se tam objevil v péřový bundě Steven Seagal (nebo to spíš byl pupek) a taky mě to bavilo, když tam naskočila Jessica Alba a Michelle Rodriguez. Prostě to mělo spád a jako akce to v žádným případě nenudilo. Robert Rodriguez točí bejkoviny, ale tahle má pro mě styl. Věděl jsem přesně, co od toho chci a díky celý várce sympatických herců a dobré muzice tomu ty čtyři hvězdy dám. ()

Galerie (117)

Zajímavosti (48)

  • Když muži napadnou Mačetova bratra v kostele, první muž, kterého bratr srazí na zem, má kravatu. V další scéně, kdy leží na zemi, však žádnou nemá. (Ruuzha)
  • Michelle Rodriguez (Luz) se nejprve zdráhala a obávala se odvážnějších scén mezi její postavou a Machetem (Danny Trejo). Když však zjistila povahu své postavy, obavy zmizely. (JARDAHONDA)

Související novinky

Rodriguez opět točí pro své ratolesti

Rodriguez opět točí pro své ratolesti

27.05.2015

Robert Rodriguez sice občas vypustí ze řetězu Macheteho a loni natočil dlouho odkládanou dvojku Sin City, jinak se ale s oblibou věnuje hlavně dětským filmům. Spy Kids to dotáhli ke čtyřem dílům a… (více)

Machete zabíjí... ve vesmíru!

Machete zabíjí... ve vesmíru!

04.04.2015

Bývalý elitní agent, který už si to rozdal s Robertem De Nirem, Stevenem Seagalem nebo Melem Gibsonem, se vrátí. Alespoň to tvrdí jeho představitel Danny Trejo, podle kterého se na třetím dílu… (více)

Machete vás opět vykuchá

Machete vás opět vykuchá

08.02.2012

První Machete potěšil. Přímočará řezničina si určitě našla víc fanoušků než infantilní výplachy typu Spy Kids 4D: Stroj času, takže Robert Rodriguez dělá dobře, že pokračuje v načaté trilogii.… (více)

Sin City a Machete pokračují

Sin City a Machete pokračují

10.08.2011

Alespoň podle Roberta Rodrigueze, který se v kategorii „slibotechna“ očividně pokouší trumfnout kámoše Quentina. Na Sin City 2 se čeká už hodně dlouho. Rodriguez pořád tvrdí něco jako „už to bude, už… (více)

Reklama

Reklama