Reklama

Reklama

Obsahy(1)

David Billa, jeden z nejhledanějších zločinců světa, se narodil v indickém Tamilnádu, ale později se ukryl do Malajsie, kde jej ve spolupráci s místní policií pronásleduje zapálený indický detektiv Jayaprakash, ale také odhodlaná dívka Sasha, toužící pomstít smrt svého bratra. Po jednom nezdařeném útěku před policejním komandem je Billa zabit samotným Jayaprakashem, ten však tuto skutečnost přede všemi utají, aby mohl odhalit identitu tajemného zločince Jagdishe, se kterým byl Billa ve spojení. Aby celý plán klapnul, je ovšem potřeba důvěryhodně předstírat, že Billa stále žije. Proto Jayaprakash přemluví drobného zlodějíčka jménem Velu, který je mrtvému Billovi velmi podobný, aby přijal jeho identitu a infiltroval do malajského podsvětí... (Niktorius)

(více)

Recenze (2)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení. Se směšně nízkým rozpočtem (cca 2,5 milionu dolarů) a stigmatem již třetího(!) remaku téhož filmu se v indickém státě Tamilnádu podařilo natočit zdařilou a fungující žánrovku, v níž ani akční scény nedopadly nikterak špatně. Nedočkáte se teda ničeho coolervoucího a hřmotného (akce je vzhledem k dostupným financím točena stylem "hlavně aby se něco nerozbilo!"), či snad sofistikovaně odvyprávěného (zápletka je velice jednoduchá a vyprávění samotné není zrovna hladké a plynulé), ale proti indickým pseudothrillerovým zrůdnostem typu Dus je to jednoznačně posun do vyšší ligy. Modro-bíle laděný vizuál plný lesklých ploch určitě potěší všechny milovníky Normalu a zpočátku otravné přehnané snaze o coolovost (všichni chodí zpomaleně, nesundají sluneční brýle a snaží se tvářit fakt drsně) se film sám neodolatelně vysměje v trefném dialogu při převozu vězňů. Vzniknout něco takového v ČR, vůbec bych se za naše filmaře nestyděl....Takže čtyři hvězdy, ať nežeru. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (6)

  • Film byl oficiálně ohlášen po uvedení úspěšného bollywoodského snímku Don (2006). Ten byl ovšem sám remakem stejnojmeného a neméně populárního filmu z roku 1978, který byl již v roce 1980 remakován v tamilské produkci pod názvem Billa. Nová verze Billy nakonec čerpá ze všech tří předchozích filmů. (Niktorius)
  • Celá produkce filmu, od počátku natáčení do uvedení do kin, trvala pouze šest měsíců. (Niktorius)
  • Film byl v roce 2008 promítán na festivalu v Cannes za účasti jeho režiséra Vishnuvardhana Kulasekarana a představitele hlavní role Ajitha Kumara. (Niktorius)

Reklama

Reklama