Reklama

Reklama

Odyseus: Cesta do temnoty

  • Česko Odysseus (více)

Král Odyseus odešel z rodné Ithaky a byl pryč dvacet let. Prvních deset strávil bojem v trojské válce; dalších deset bojoval, aby se dostal domů. Mezi jeho dobrodružstvími je příběh, který Homér považoval za příliš děsivý, aby ho mohl  vyprávět. Je to chybějící kniha Odysey známá jako „Ostrov mlh“. Zde král válečník a jeho muži čelí vládkyni ostrova Persefoně, manželce boha podsvětí Háda a jejím okřídleným strašlivým stvořením, jejichž záměrem je přinést lidstvu smrt a zkázu. (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (14)

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Ďalšie lacné fantasy, tentokrát novšej výroby. Zarastený Imhotep alias Odyseus stroskotá so vojou družinou na ostrove plnom digitálnych upírov a jednej veľmi nenápadnej čarodejnice. Nákladné kulisy nie sú nutné, o malebné zátišie sa postará matka príroda. Stromy, kríky, tráva, pŕhľava, hovno v húštine, jediné čo je potreba umelo vyrobiť je ten kus zvaleného antického stĺpa na ktorý môže odyseus zložiť svoje unavené pozadie pri večeri. Dej spočíva v tom že sa udatný gréci flákajú po lúkach, občas zapichnú dákeho upírojaštera a potom hodia reč s tou ježibabbou čo ich ťahá za nosy až ich majú ako Pinokio. Občas sa objaví aj nejaký ten brutálny krvavý záber aby bolo jasné že je to len pre divákov s maturitou. Obsadenie je inak fajn, Arnold "Imhotep" Vosloo a jeho légia stroskotancov vrátane Homéra sa snažia ako im to len núdzny rozpočet dovoľuje a ich výkony o hlavu prevyšujú animovaných netopierov-upírov. Raz sa to pozrieť dá. ()

Acrobat odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet v cene denného menu v stredne veľkom meste umožnil umiestniť dej na jedno miesto, konkrétne lúku, zafarbiť Odyssea na červeno a aplikovať do deja za hrsť postáv. Mizerných, vďačne prehrávajúcich, pričom replikujú nudné frázy v ešte nudnejšom a technicky zaostalom formálnom šate. Terryho bieda je maličkým, priam miniatúrnym prúserom už vo vtedajšej dobe a naivitu so snímku cítiť viac ako piskot sirén. (videné 06.06.2020, Filmplus archív) ()

Reklama

gumli 

všechny recenze uživatele

Ani dobrý,ani zlý film.Takže nič sa nedá robiť,dám priemer.Len na zabitie voľného času.Film mi pripadal skôr taký fantasy film starej školy.Akčných scén je dosť málo a Homéra hraje veľmi slabý herec,vôbec tam nepasuje.Ostatný herci ako tak ujdú.Odyseus zápasí na nejakom ostrove s príšerkami,ktoré sa podobajú trocha na obludy z filmu Gargoyl,ale toto sú upíry a môžu ľudí napádať aj cez deň ,nielen v noci.Ale žiadny horror to nie je.Persephona ako bohyňa zlá a jej deti ktorá má s bohom Hádesom sú hnusné potvory.Aspoň som to tak vyrozumel z filmu.Chudák Odysseus,historici budú plakať,čo to z ním filmári urobili a Homér sa bude v hrobe obracať. ()

TylerD. 

všechny recenze uživatele

Aktuálně 30 % a 966. nejhorší film. Myslím, že tak špatný to zase není. Na druhou stranu, pokud jste to četli od jedné z těch postav, tedy od Homéra (jako já), tak se na film nedívejte (jako já). Pro fandy mytologie (ne jako já), je během filmu spoustu hezkých odkazů. Takže tvůrci se vyznali, to cením. 45 %. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Snímků vycházejících ze starověkých řeckých bájí se zase tolik netočí a myslím, že tento vznikl jen na základě uvedení remaku 'Souboj titánů'. Jinak by se do toho snad nikdo nepustil. Nejedná se však o veledílo. Výprava je průměrná, kostýmy ucházející, zato speciální efekty velice tristní. Tvůrci je využívají jen z nutnosti a to ještě na pár vteřin. Pixelové potvory jsou vyobrazeny velmi jednoduše a to tak, že na ně není pořádně vidět. Kromě jejich hbitých křídel. Jelikož se jedná o levnou produkci, divák se nedočká ani nějakých mohutný soubojů. Příběh je stavěný především na ději, který je vcelku ucházející. Sice nijak neoslní, ale na druhou stranu ani nebudí rozpaky. A tak vznikl snímek hodící se tak akorát pro televize na nedělní podvečer. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama