Hrdina Odyseus sa vracia domov ku svojej manželke, no bohovia mu nedoprajú ľahkú cestu. So svojimi druhmi stroskotá na ostrove ovládanom temnou mocou.
Persefona, Hádova manželka, ktorá ostrovu vládne, chce zotročiť celé ľudstvo. Na to však potrebuje ľudského hrdinu, ktorý by ju vyslobodil spod kliatby bohov. Odyseus musí použiť všetku svoju silu i dôvtip, aby zákernú Persefonu premohol. (Incantator)
Ani dobrý,ani zlý film.Takže nič sa nedá robiť,dám priemer.Len na zabitie voľného času.Film mi pripadal skôr taký fantasy film starej školy.Akčných scén je dosť málo a Homéra hraje veľmi slabý herec,vôbec tam nepasuje.Ostatný herci ako tak ujdú.Odyseus zápasí na nejakom ostrove s príšerkami,ktoré sa podobajú trocha na obludy z filmu Gargoyl,ale toto sú upíry a môžu ľudí napádať aj cez deň ,nielen v noci.Ale žiadny horror to nie je.Persephona ako bohyňa zlá a jej deti ktorá má s bohom Hádesom sú hnusné potvory.Aspoň som to tak vyrozumel z filmu.Chudák Odysseus,historici budú plakať,čo to z ním filmári urobili a Homér sa bude v hrobe obracať.(7.1.2010)
Slabý na historický, ešte slabší na dobrodružný... asi preto sa rozhodli pre žáner sci-fi, science som postrádala a fiction bol retro... hnusné netopiere silno digitálné a herci... možno snaha sa cení . Rumuni si trocha zanatáčali s Angličanmi a Kanaďanmi, nevyšlo to.35%(18.7.2011)