Reklama

Reklama

Zázraky přírody

(pořad)
Zábavný / Soutěžní
Česko, 2009, 74 min

Režie:

Adam Rezek

Kamera:

Jan Matiášek

Účinkují:

Vladimír Kořen (moderátor), Maroš Kramár (moderátor), Marcela Augustová, Iva Pazderková, Vojtěch Kotek, Yvonne Přenosilová, Zdeněk Izer, Bohumil Klepl (více)

Obsahy(1)

Moderátoři Maroš Kramár a Vladimír Kořen vás provedou pořadem, u kterého se budete divit, žasnout a samozřejmě se bavit. Naším tématem je genialita matky přírody a to, jak lidé dokáží využít jejích obrovských "vynálezů". Těšit se můžete na Petra Fejka, Vojtu Kotka, Marcelu Augustovou, Ivu Pazderkovou a živého geparda. Dozvíte se, jak fascinující jsou lidské svaly. Odhalíme tajemství žraločí kůže nebo vám ukážeme, jakým způsobem pomáhá slavná rybička Nemo nám lidem. A jako vždy nebude chybět unikátní pokus moderátora, který tentokrát vystaví své tělo výboji o síle milion voltů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (128)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Zázraky Přírody jsou pro mě neuchopitelný fenomén vysílání ČT - téměř pokaždé tomu dám šanci, téměř pokaždé se pak stydím, že jsem to zase udělal, a stejně se nedokážu donutit říct, že je to špatný pořad. Co je na pěst, to jsou hosté, jejich historky rádobysouvisející se "soutěžními" otázkami a experimenty, a bohužel i Maroš Kramár, který je s tím materiálem nucený pracovat a vytvářet oslí můstky, bez nichž by se nedal pořad vydávat za celek. Tragédie je, že se nevysílá živě, a přesto to vypadá tak jako to vypadá. Kde je ale naopak dobře, že to vypadá tak jako to vypadá, je ta část Zázraků Přírody, v nichž se obvykle Vladimír Kořen podrobuje nějakému ne zrovna příjemnému/bezpečnému testování nějakého toho Zázraku. Velmi oceňuji to, že je vidět, jakou práci si s tímto segmentem Česká Televize dává, a že je vidět, jak "to" funguje. Celkový výsledek je ale bohužel neuspokojivý a nefunguje ani omylem tak dobře, jak by měl, a jak fungují obdobné zahraniční pořady. Úplné dno v tomto "žánru" představuje novácky (Maxi)Clever, to ale neznamená, že bychom měli Zázraky Přírody kdovíjak velebit. Nutno ovšem říct, že je to lepší náplň vysílacího času než Hodina Pravdy a podobné rodinněsoutěžní zrůdnosti. 50% ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

I zvířátka patří na televizní obrazovku a měl by se jim občas věnovat nějaký ten čas, a je jedno jestli v podobě televizní soutěže a nebo v nějakém živém provedení (viz Miláčci apod), ovšem v hlavním televizním vysílacím čase, to vážně neé, to se moc nepovedlo...Diváku je to tedy na tobě, ty rozhodni...Moderátoři mi ale připadaj duchem nepřítomní, jinak celková skladba pořadu špatná není.. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Svatá přírodo zase... 8-o . . . To by mě tedy opět jednou zajímala výše honorářů, vyplácených pražským čudlákům a celebřiťkám za účast na téhle marné a zcela zbytečné kravině, schovávající se za zájmem o ty nevinné němé tváře... :-/ . . . A co má co takový pořad dělat navíc ještě v repríze na >menšinovém< kanále >televize veřejné služby< ??? . . . Jen další dojná kráva na peníze ze zdrojů ČT. Nu, taky vlastně zviřátko, že... :-(( . . . Jedna hvězdička tedy jen za ty nepůvodní dokumentární záběry "zázraků přírody"...! - - - P.S. Ano, třeba taková BBC vynakládá nemalé prostředky na skvělé (!) DOKUMENTÁRNÍ FILMY z oblasti přírody. Zajímavé pro srovnání s tím, na co vynakládá nemalé (!!) prostředky - vynucené (!!!) z peněz >televizních poplatníků< ta česká - pseudoveřejnoprávní! . . . D.m.s.n. je nad slunce jasné, proč tenhle pořad vznikl. A prý, že je krize! Zde se odehrávají hotové ekonomické zázraky! Prasata musejí nejspíš chrochtat blahem... :-[.. - - - P.P.S. A jak vidno z některých zdejších hodnocení a komentářů - televizácký >mrdketing< na ČSFD funguje... Ale divím se, že nikomu z té naší >kultůry< či kulturním >žurnalistům< tohle nedochází a nezaprotestuje. Ovšem na druhou stranu - proč taky, že... Nejspíš se všichni jen třesou, že na ně jednou taky dojde řada a probonzují se k tomu lizu... - - - - - (Poprvé a naposledy se znechucením viděn díl 7.9.2009 na >jiném prostoru< , komentář zde jako osmý - 7.9.2009) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Projekt verejnoprávnej televízie ČT sa snaží zábavou formou sprostredkovať divákom informácie o rôznych živočíšnych druhoch, ktoré obývajú našu krásnu Modrú planétu. Známe osobnosti z televíznej obrazovky, čo prijmú pozvanie do tejto relácie, navzájom medzi sebou súťažia, kto z nich má hlbšie vedomosti o faune. Dokonca sa v štúdiu objavia aj živé zvieratá. Nebol by to špatný nápad, ale pre boha prečo to moderuje slovenský looser Maroš Kramár?! Počúvať tú jeho skomolenú češtinu je neznesiteľné. Veď v Čechách by sa určite našlo nespočet lepších moderátorov. Prečo tam ťahali tohto šaša počmáraného? Hanbím sa za neho. * ()

kulyk odpad!

všechny recenze uživatele

Bylo mi shůry dáno spatřit díl, v němž jako soutěžící způsobili ostudu mladý, ještě dementnější Mišík, cigán Benga a Vydra se svou undatrou. Zmíním jen, že o ,,přírodě" padla snad jediná informace, a to, že nosál vlastní nos, abych hned skotačivě přeběhl k celkovému hodnocení. Debilitu hadačů, formátu a vlastně celého pořadu dokresluje zhovadilost všude vlezlého Matroše Krámaře. Jen on je schopen tak krásně upřímného řehotu při famózních, desetkrát recyklovaných příbězích, kterými nás přítomné sereblitky zahrnuly. Slušní a moudří lidé kolikrát umírají mladí, zatímco toto zde nadále exhibuje. To se mi nelíbí, Bože. Zakroč, plís. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Pan Kořen je jako kořen v té televizi, ztepilý, naučený slovníček slovíček a pan Kramár moc neumí. Leč příroda je krásná a udivující svou prostou genialitou...! ()

Snorlax odpad!

všechny recenze uživatele

Zázrak je, že tohle si dovolí vysílat televize placená povinnými koncesionářskými poplatky a nebojí se, že zákonodárci tento poplatek za takové paskvily zruší. Přiblbé otázky pokládá přiblblým soutěžícím přiblble se tvářící Kramár. A to ještě ke všemu mluví česky, sice dobře, ale sapristi proč Slovák mluví česky! Tvůrci pořadu se možná oprávněně domnívají, že cílová skupina by se svými mnoha mentálními poruchami nebyla schopna pochopit cizí jazyk. ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Vcelku dobrý pořad. Libí se mi soutěžní otázky. Samozřejmě že díky nim jsem pořad sledoval. Takže si zaslouží dobré hodnocení. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Pořad o zvířátkách je záslužný čin. Ale máme celé kanály na tuhle problematiku, takže co si budeme namlouvat s hvězdičkami šetřit! ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Dlouhá televizní sobotní nuda, kterou neoživí ani obrázky, ani živá zvířata, ani moderátor, ani pozvaní hosté. Vysílat "soutěžní" pořad ČT v jiný čas, možná bych přihodil hvězdičku za zajímavosti (o zvířatech, ne o hostech...). ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Keď k nám prídu českí umelci moderovať, nebadám, že by sa snažili hovoriť po slovensky. Ani to od nich nikto nepožaduje, čeština nám nevadí, nevadí to divákom, je to prirodzené. Jedine Donutil si sem tam struhne slovenskú repliku a naozaj krásne a čisto. Ale keď príde Slovák do Česka, snaží sa mluvit, pritom mu to vôbec nejde a človek sa za neho cíti trápne. Ako ponížený služobníček. A presne taký bol aj výkon Maroša Kramára. Jeho sprznená čeština je len trápnym gestom lokajskej kreatúry, ktorá je herecky výborná, ale vždy vedela, kam sa správne strčiť. Aj takto otrocky. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

S tímto pořadem jsem býval spokojený. Maroš Kramár sice nikdy nebude patřit mezi moje velké oblíbence v řadách moderátorů – páč tomu fakt zas až tolik nešlo, ale zas dokáže člověka občas i rozesmát. Ocenil jsem živá zvířata ve studiu, doplnil si některé vědomosti a pobavil se u některých reportáží. Prostě klasický průměr… ()

Sifaka 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pořad o zajímavostech ze světa zvířat a některé pokusy jsou fakt super, smekám před Kořeněm ... ()

Coleator 

všechny recenze uživatele

Reportáže k otázkám jsou poměrně zajímavé, ale ty bohužel tvoří menší část pořadu. Zbytek jsou jen "veselé" historky hostů. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Pořad z hlediska poznávání fyzikálních zákonů je jistě velmi poučný a poutavý. Vladimír Kořen a Maroš Kramár ve svém pořadu dokáží upoutat pozornost mnoha diváků. Z tohoto pohledu bych hodnotil pořad velmi pozitivně. Horší roli v tomto pořadu hrají někteří hosté v pozicích soutěžících. Ne snad ani z hlediska soutěže, ale z hlediska jejich někdy nevhodných komentářů a osobních životních zážitků. Snaha zakrýt své neznalosti bývá občas ze strany některých soutěžících poněkud trapně zahrávána "pod stůl" ještě trapnějšími sebevědomými vyjádřeními, což alespoň mě osobně ujišťuje, že ten konkrétní host (soutěžící) toho v hlavě opravdu moc nemá. Obvykle to bývají různé neprávem sebevědomé herecké "celebrity". Nikdo nezná všechno. Samozřejmě ani já. Ale, když už něco neznám (nevím), tak se k tomu bez obav přiznám a "nemlžím" tak, jak je tomu v dnešní době bohužel zvykem. (Hlavně nepřiznat, že něco nevím, přiznat se k nevědomosti , to je přece považováno v dnešní době za slabost jednotlivce. Všechno vím, všechno znám a všechno dokážu, jsem prostě takový obyčejný nafouknutý brouk Pytlík). Poslouchat některé hosty je mi doslova utrpením a Maroš Kramár má občas co dělat, aby jejich příliš otevřená a přitroublá, i někdy i za hranou slušnosti pronášené slova "ukočíroval". To v mých očích tento pořad hodně degraduje. Bohužel Vladimíre a Maroši, asi by bylo vhodné lépe vybírat své hosty. Přeji vám oběma více úspěchů při vybírání soutěžících. ()

Reklama

Reklama