Záložní plán
Záložný plán
Romantický / Komedie
USA, 2010, 100 min
Alan PoulPlakáty
Zoe (Jennifer Lopez) má za sebou spoustu let partnerských vztahů, ale najít toho pravého se jí nikdy nepodařilo. Protože se jí zdá, že hledání už trvá příliš dlouho, rozhodne se stát matkou na vlastní pěst a domluví si návštěvu lékaře za účelem umělého oplodnění. Téhož dne ale potká Stana (Alex O'Loughlin) – muže, který na ni působí velice nadějným dojmem.
Ve snaze nezaplašit rozvíjející se vztah a ukrýt počínající známky těhotenství se tak Zoe dostává do divokého víru chyb a rozporuplných náznaků, z nichž je Stan naprosto zmatený. Když mu Zoe s váháním prozradí, proč se chová tak nepředvídatelně, Stan zvažuje, zda ve vztahu pokračovat, ale nakonec jí oznámí, že ano. Skutečný těhotenský test ale přichází až poté, co si oba uvědomí, že jeden druhého vlastně vůbec neznají a jejich vztah je naplněný pouze rozbouřenými hormony a přípravami na rodičovství. Jak se devítiměsíční ultimátum blíží ke konci, oba začínají pociťovat jisté pochybnosti, zda by spolu opravdu měli setrvat. Zamilovat se, oženit se a mít dítě dokáže snad každý, realizovat to v opačném pořadí a ještě tryskovou rychlostí by ale mohlo být tím nejlepším důkazem, že si dva lidé, kteří něco takového podstoupí, skutečně byli souzeni. (oficiální text distributora) -
Zoe (Jennifer Lopez) už prestáva baviť množstvo obyčajných nezáväzných schôdzok. Preto sa rozhodne stať matkou na plný úväzok. V deň umelého oplodnenia ale stretne muža snov: Stana (Alex O'Loughlin). Avšak všetko sa zvrtne, keď jej lekári oznámia, že oplodnenie sa podarilo. Tak sa začína komédia plná Zoeiných chýb. A to len preto, aby zakryla prvotné znaky tehotenstva. (ronn.dob)
larelay
Hrozne som sa tohto filmu bala, ze aky paskvil z toho vznikne, ale cuduj sa svete, bolo to take mile male prekvapenie. Nebolo to ani nijako zavratne vtipne, hoci par momentov bolo fajn, ale vyzarovala z toho taka celkom pohodova atmosfera. Jennifer bola sice afektovana, ale nie az tak, ako sme zvyknuti, Alex bol prijemny, no a babicka, kamoska a pejsek na vozicku boli vynikajuci. Az na par nechutnych scen tykajucich sa zenskeho porodu a navstevy gynekologa to bolo celkom znesitelne a mne ta hodina a tristvrte usla celkom prijemne.(21.4.2010)
verbal
odpad!Ač je seňora Lopézová jak říkáme my ostravaci "fajna po pysku jak cyp" a "i po dvuch kurduplach ma furt katalogovu řiť", tak jako herečka a zpěvačka by oslnila tak maximálně v Pornomuzikálu. Klidně bych ji šukal a ani by nemusela moc škemrat, ale místo nějaké posrané mexické telenovely, kde "pózuje" výhradně oblečená, prověřím raději příště výjimečnou rychlost a dokonalou flexibilitu zápěstí mé pravé ruky u veledíla typu "Oil and Ass" s její daleko pružnější a méně prudérní jmenovkyní Lucious Lopez! Ta sice díru do světa šoubyznysu asi neudělá, ale alespoň si je vědoma, v čem tkví její pravé qality a neváhá jí ukázat a použít!!(8.7.2010)
║Rozpočet $35miliónov║Tržby USA $37,490,007║Tržby Celosvetovo $77,469,582▐ Tržby za predaj DVD v USA $11,068,685 //počet predaných kusov 657,729║(16.1.2011)
Psema
J.Lo tu roztahuje nohy a snaží se tvářit na dvacet... potřebujete vědět víc?(24.6.2010)
Dever
Soundtrack Stephen Trask: 1. What Is Love? - Jennifer Lopez ,2. Say Hey (I Love You) ,3. Fallin' For You Colbie - Caillat ,4. Disco Lies - Moby ,5. A Beautiful Day - India.Arie ,6. Key To My Heart - Jessica Jarrell ,7. Crabbuckit - K-Os ,8. Bottles - VV Brown ,9. You Me & The Bourgeoisie - The Submarines ,10. Let's Finish (Sinden Remix) - Kudu ,11. Daydream - Titles Theme from The Back-up Plan - Stephen Trask ,12. She Drives Me Crazy - Raney Shockne f/ Barbara Perry ,13. What A Wonderful World - Raney Shockne f/ Barbara Perry(5.5.2011)
viperblade
Takže, musím se tu k něčemu přiznat. Mám rád Jenn Lopez, fakt že jo. Jako ženská je super a velice dobře se na ni dívá. Ani to její (ne)hraní mi nevadí. Co mi ale vadí, je ten film. Film, který dělá z hysterie normální věc, a z neschopnosti postarat se sám o sebe téměř ctnost. Ani jednou jsem se nezasmál a u některých scén jsem vyloženě trpěl (porod). Prostě a jednoduše to musí přijít nějaká svěží krev, aby vytvořila skvělou romantickou komedii (jako příklad mě napadá Marc Webb a jeho (500) Days of Summer). Opravdu nechápu, jak si tyto "jiné, ale přesto stejné komedie" mohou na sebe vůbec ještě vydělávat… (celosvětově si tato komedie vydělala 77,469,582 dolarů…) To fakt stačí Američanům tak málo? 40 % za Jenn a Melissu.(12.12.2010)
nunka
Potešia 2 momenty - neodolatelný psí kukúč a mužské vtipné dialógy na pieskovisku. Znechutí predvídateľnosť príbehu a lacná romantika. Jennifer a Alex dieru do sveta týmto hereckým výkonom neurobia, no príjemne sa na nich pozerá, aj keď celý príbeh nestojí za nič.(9.8.2010)
cheyene
Záložní plán měl slibný rozjezd, ovšem po návštěvě Stanovy farmy se to zhoršovalo a zhoršovalo, takže jsem se už ani nezasmál a nebavil se. Lehce podprůměrná komedie s několika dobrými momenty. Jako jednohubka se to strávit dá.(13.2.2011)
Deimos
KINO-Filmová noc-Špalíček/// Obsazení 7/10 Děj 4/10 Hudba 6/10 Prostředí 5/10/// +Alex O´Laughlin, Jennifer Lopez, Anthony Anderson, příjemná romantická linie -klišé vedle klišé a hodně nechutných scén a vůbec téma "těhotná matka" je podáno dost nechutně/// Záložní plán je kupodivu snesitelná a vlastně hodně příjemná romantická komedie, která je v některých pasážích i velmi zábavná. Navíc chemie mezi ústřední dvojicí funguje dokonale a je radost se na ni dívat. Bohužel film pohřbívá jakákoliv scéna z "schůze matek" a film úplně shazuje scéna porodu. Nešlo si nevšimnou, že hodně lidí znechuceně odcházelo ze sálu. Nemám nic proti naturalismu, ale nehledal bych ho v romantické komedii, která má pobavit a né znechutit./// Celkem 52%///(27.6.2010)
swamp
Až na pár povedených vtípků (kupodivu jeden z nich o hovnu) se jedná o předvídatelnou nudu (myslím to tak, že opravdu víte, jaká nuda bude následovat v dalších minutách filmu). Lopez to rozhodně nezachrání a O'Loughlin je trapně umělý.(25.11.2010)
klerik
Nie že by to bolo vyslovene zlé, ale je to zbytočné. Otrepaná romantika a tehotesnstvo. A to je všetko. Nepozerá sa to zle, je tam pár fajn vtípkov, obsadenie je celkom funkčné... Ale je to príliš dlhé a príliš "zo života", až sa vytráca zmysel filmového umenia...(18.12.2011)
Ant
Další z tuctu romantických komedií, které se v kině objevují každý týden. Což je škoda, protože zrovna tenhle kousek měl potenciál, být něčím víc. Na jedné straně máme perspektivního režiséra a hlavní pár Jennifer Lopez/Alexe O'Loughlina, kteří jsou kupodivu nejmenším problémem celého filmu. Tím je jak jinak příběh. Nudný a předvídatelný film.(21.4.2010)
Flego
Mladá Zoe ( Jennifer Lopez ) nemá šťastie na vzťahy, ale túži po dieťati. Tak si vymyslí tzv. "záložný plán" a nechá sa umelo oplodniť. Následné stretnutie so Stanom ( Alex O´Loughlin ) všetko zamotá... A potom nasleduje klasická klišoidná romanca, ktorú ocenia romantickejšie typy, ale najdôležitejší je fakt, že dve tretiny filmu to všetko funguje. Potom prichádza nevkusná a zbytočná scéna, zopár scenáristických zakopnutí a takto upotený film sa úspešne natiahne o zbytočných 20 minút. Všetko milé a vtipné je razom preč a divák netrpezlivo čaká na koniec.(21.5.2010)
moviesfan
Nenašel jsem nic, co bych mohl kladně ohodnotit. Leda tak půvab J.Lo. Příběh je sám o sobě přehnaně předpovídatelný a natočen dle klasických hollywoodských klišé.(1.8.2010)
Pilda17
Žádný zázrak se nekonal a zase se jedná jen o typickou romantickou komedii s předvídatelným dějem.. 5/10 = 50%(16.1.2011)
Sofia
Trapné, předvídatelné, neromantické, přeslazené a blbé. Ženy s čerstvou zkušeností těhotenství a porodu si ještě můžou přidat jedno adjektivum - krajně nerealistické.(27.7.2011)
iamek
Další klasická stupidní komedie s mizerným obsazením bez špetky nápadu a vtipu. Za celý film jsem se pořádně zasmál asi jednou. Jennifer Lopez je sice pěkná, ale měla by se raději věnovat jiným věcem než herectví.(21.6.2010)
Shr1nK
Klasická americká romantická komedie. Za scénu s Anthonym Andersonosen a "jeho" synem, dávám 3 hvězdičky. Smál jsem se asi eště 2 minuty. :) 50%(27.9.2010)
numi
Od romantické komedie s Jennifer Lopez se asi zázraky čekat nedaly, ale nejhorší na tom je, že jsou i horší aspekty tohoto filmu. Takhle odfláknutou stěžejní pasáž romance opusu (rozhádání se - ať již důvod, vývoj či roz(h)řešení) jsem už dlouho neviděl. Opakem budiž Alex O'Loughlin, jehož civilní projev potěší, stejně jako svěží pánský humor při debatách na pískovišti... (Více: http://blog.musicserver.cz/clanek/145/Kino-b-log-Zalozni-plan-4-10/)(1.6.2010)
blackrain
Čekala jsem strašnou pitomost a on se z toho vyklubal docela příjemný film.(28.6.2010)
| V kinech ČR od: | 17.06.2010 Falcon |
|---|---|