Reklama

Reklama

VOD (1)

Romantická komedie vypráví příběh zajímavého mladého muže, který vždy žil tak trochu schován ve své vlastní ulitě. Jednoho dne se setká s krásnou kosmopolitní mladou ženou, která mu ukáže okolní svět v těch nejkrásnějších barvách... Láska může být riskantní, matoucí a plná nedorozumění, tedy pokud nejste Adam (Hugh Dancy), který žije jaksi skrytý před nástrahami okolního světa. Jenže potom potká svou novou sousedku Beth (Rose Byrneová), která ho vytáhne z bezpečí jeho ulity. Každá akce má však nějaké následky, v tomto případě velmi neočekávané, dojemné a veselé. Jejich neuvěřitelný vztah ukazuje, že i lidé ze dvou naprosto odlišných světů mohou být spojeni mimořádným poutem. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Wau. Zaujalo mě to hned od první minuty. Hodně zajímavý příběh jednoho introverta, který je tak trochu uzavřený do sebe. Herecké výkony byly fakt skvělý. A navíc miluju klavírní hudbu ve filmu. Takže pokaždý, když zazněla, šel z toho vážně mráz pozádech. Malinko jsem čekala jiný konec. Skutečný konec mě trochu překvapil, ale asi to měla tak dopadnout. ()

baribal 

všechny recenze uživatele

Asperger je v posledni dobe vdecne tema mnoha filmu, ale ve skutecnosti, je v techto filmech asperger zcela zbytecny (az na par vyjimek).. Bez adamova aspergera by to byl mnohem vice uvolneny romanticky film, zkratka fenomen je fenomen a tem se dnes da tezko vyhnout, originalitu je velmi tezke objevit. ()

Reklama

Heroine 

všechny recenze uživatele

To, že je autismus a Aspergerův syndrom velice neoriginální téma, to se tu píše v mnoha komentářích. Nebudu se tomu tedy již věnovat. K filmu mám hodně různých výtek. Tak například, film jsem pustila, a po devíti minutách jsem měla pocit, že sleduju nejnudnější film na světě. Pak mi ale došlo, že jsem už viděla i Archipelago (2010), takže místo nejnudnějšího filmu je už obsazené. Tak teda sleduju dál. Po devatenácti minutách jsem věděla přesně co se bude dít, jak to dopadne, a bylo mi jasné, že na konci Beth napíše dětskou knížku jménem Adam. Kolem dvaadvacáté minuty jsem se zamyslela nad tím, že to přeci jenom Dancy docela slušně hraje, a za to taky jedna hvězda. Dál mne to ale vůbec nebavilo. Nudila jsem se i po šestapadesáti minutách, i po hodině a jedenácti minutách. Hlavní ženská postava mi byla čím dál méně sympatická, a jenom se tam odehrávalo přesně to, co bylo už od začátku jasné. Ke konci potom ještě začala znít velice nevkusná písnička, která podtrhla celý ten patos, který se z celého filmu valí. A krom toho mi připadal velice špatný i český dabing. Docela často odvádí čeští dabéři velice dobrou práci, ale v tomto případě tedy Matouš Ruml spolu s Kateřinou Lojdovou celému filmu velice přihoršili. ()

Seti 

všechny recenze uživatele

Poměrně originální drama, které nezapadá do žádné romantické škatulky. Příběh nám přibližuje strasti "citového" života lidí s Aspergerovým syndromem (kdo věděl do shlédnutí filmu co to je, tak má u mě bod :-), který jim právě znemožňuje jakékoliv city vyjádřit nebo je poznat u druhých. Zajímavý námět byl podpořen slušnými hereckými výkony a netradičním koncem, který já osobně oceňuji (vůbec se nedivím Beth a osobně si myslím, že to bylo nejlepší rozhodnutí, které mohla jak pro sebe tak pro Adama učinit). ()

Tomyfrok 

všechny recenze uživatele

Ani nevím, čím mě tenhle film zaujal, ale nechal ve mně něco, kvůli čemu jsem po vypnutí filmu nemohl vypnout onen zvláštní pocit naplnění a přestat o něm přemýšlet. Ano, nádherná Rose Byrne zapůsobila, ale dozajista je třeba vyzdvihnout především hudbu. Nevím jak se to stalo, Ch. Lennertze vlastně téměř neznám, ale tohle mě chytlo a hnedka jsem se sháněl po soundtracku. Hugh Dancy byl místy trochu mimo realitu, a to i tu Aspergero-syndromovou, ale zahrál svou roli se ctí. Celkově byl tenhle snímek víc než povedený, ale ten závěr mu nějak pořád nemůžu odpustit. Ne, nejde to. (hodnoceno ***) ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama