Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anděl s cigaretou, plechovkou piva a solidně pučícím panděrem? Přesně tak - a navíc s křídly! Archanděl Michael se v podobě obtloustlého hromotluka s velice zemitými způsoby vydal na Zemi, aby tu pomohl dvěma skeptickým duším najít ztracenou cestu - k sobě, ke smíchu a především k lásce. (oficiální text distributora)

Recenze (122)

golfista 

všechny recenze uživatele

Totálně "civilního" anděla ztvárnil Travolta dokonale. Ona je to taková komedie k zamyšlení. Aby člověk v životě nepřehlídnul ty OPRAVDU důležité věci na úkor těch ostatních. Kdyby mě k tomu vedl takovýhle anděl, pak bych se vůbec nezlobil :-) ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Průměrný scénář, nepříliš výrazné výkony vedlejších postav a nijak zvlášt nápaditá režie. Ale výkon Johna Travolty je vskutku brilantní, jeho živočišné charisma dodává celému filmu náboj a sílu a spolehlivě táhne celých těch 105 minut... ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Což o to, námět je to docela zajímavý a dalo se z něj vytěžit celkem dost. Ale v tom je právě kámen úrazu - nevytěžilo. Film je to sice docela solidní, s obstojnými herci a slušným scénářem, ale něco tomu zkrátka chybí. Avšak co mě docela mile překvailo, to byl John Travolta. Ne že by snad vypadal jak anděl, ale do té role se vložil opravdu dobře a zastínil své ostatní slavné kolegy. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Michael je super. Je to totiž Archanděl, hraje ho John Travolta a nemá problém s chlastem a cigárama. Je to trošku postavička, která předchází dobu, protože v roce 1996 nebylo in vytvářet postavy, který šli proti proudu, protože plno z těch, co se o to pokusilo skončilo stejně, jako v Trainspottingu. Každopádně musím říct, že se jedná o moc fajn film s poselstvím. A to stačí i přesto, že je na tři hvězdičky. Travolta totiž předvedl svojí postavu naprosto ultimátně a to ty tři hvězdičky naprosto přesně vystihne. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $95,318,203Tržby Celosvetovo $119,718,203║ Travolta ako archangel je ako päsť na oko, moc tam nesedí, skôr dvojica Andie MacDowell a William Hurt to svojou vzájomnou roztomilosťou zachraňujú, občas nejaké tie scénky vypyplanejšie, hravejšie, či hudobná vsuvka Andie MacDowell to ťahajú na ten priemer, dokonca aj obživenie psíka boli dosť povznášajúce /55%/ ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

:::::::::::::::::::::::: Nádherný film, který mne po každém shlédnutí vždycky dojme a je mi po shlédnutí moc krásně. Andie MacDowell to tady moc sluší ! Skvělý oddychový film pro zlepšení nálady. Scéna v baru je nezapomenutelná ! ::::::::::::::::::::::::: ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Randy Newman: 1. Through Your Hands - Don Henley [4:18] ,2. I Don't Care If You Love Me Anymore - The Mavericks [3:07] ,3. Chain Of Fools - Aretha Franklin [2:46] ,4. Bright Side Of The Road - Van Morrison [3:45] ,5. Heaven Is My Home - Randy Newman/Valerie Carter [3:07] ,6. The Spider And The Fly - Kenny Wayne Shepherd/James Cotton [3:50] ,7. Feels Like Home - Bonnie Raitt [4:36] ,8. What A Wonderful World - Willie Nelson [2:14] ,9. Love God (And Everyone Else) - Al Green [4:16] ,10. Sittin' By The Side Of The Road - Andie MacDowell [2:18] ,11. Spirit In The Sky - Norman Greenbaum [3:59], ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Cukru nikdy nie je dosť.“ Nemám nič proti cukrovým romantickým hollywoodskym rozprávkam, ale musia byť dobré. Bohužiaľ, MICHAEL nakoniec vysokú latku preskočiť nedokázal a to napriek tomu, že jeho ústredným hrdinom je... padnutý archanjel Michael, večne chľastajúci, tancujúci a škaredo chlpatý. John Travolta si túto skvelú rolu bombasticky užíva. Bohužiaľ, nie je na plátne stále a ak aj je v scéne, hádže mu polená pod nohy priemerný scenár a nie príliš sympatické herecké obsadenie ostatných rolí (Andie MacDowellová, Robert Pastorelli, William Hurt a Bob Hoskins sú určite skvelí herci, ale tieto postavy im nepristali). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tohle se povedlo. Travolta ukazal, ze zvladne zahrat cokoliv, od gangstera po andela. I kdyz trochu netypyckej andel kterej chlasta a taha se s zenskejma. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Nevím, jaké pominutí smyslů Nory Ephronové zapříčinilo tuhle katastrofu, jen vám můžu dát dobrou radu - neztrácejte s tím čas. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Hned jsem dole, jen co najdu cigára." Do kostela chodím pravidelně jednou za deset let, ale kdyby tam každou neděli sestupoval z nebes archanděl Michael, tak bych patrně zašel častěji. S tímto skvělým bojovníkem, který bez zranění absolvoval 6366 soubojů, jsem si užil skvělej nástup - zarostlej pupek, drbání na koulích, vyzunknutou plechovku piva a řádný krknutí. To je chlapák. To mě neomrzí. Pak už to až taková sláva nebyla, ale souboj s býkem nebo vzteklej šéfredaktor jsou atributy, na který se těším při každý repríze. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne špatný film, který, přiznejme si, drží pouze úžasná hlavní postava, kterou skvěle ztvárnil John Travolta. Příběh je originální, i když doplácí na vady scénáře, jenž se spokojí pouze s průměrnou a okoukanou zápletkou. Jistě, je tam plno zajímavých a neotřelých myšlenek, jenže ty to zachránit nedokážou. Škoda jen, že to nejlepší přichází téměř v úvodu a celéme snímku se pak nedaří tuto scénku překonat. Mluvím o příchodu Michaela, jeho dlouhou cestu ke schodům do ledničky a zase zpět. Kamera skvěle zachytila celou tu ošuntilost, která tu zaměňuje typickou andělskou krásu. Jedna z těch lepších road show. [TOP 19/6 57%] ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Bez Travolty by to byly jen 2*, protože příběh není ničím originální ani nějak zajímavý. Ale archanděl Michael (právě v podání Johna Travolty) je fakt boží. Jen silně věřícím se asi budou ježit vlasy :) ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Hodně průměrná a nevýrazná komedie, kterou nedokáže do těch správných "nebeských" výšin povznést ani vykuřující Travolta a jeho křídla. A přitom by na to rozhodně měl. Jenže to by museli poctivěji zapracovat scénáristé. O půvabné potěšení se stará Andie MacDowell a na Travoltovy herecké kvality zdařile navazuje William Hurt. Film obsahuje pár hezkých, úsměvných momentů, ani to ho však nedokáže zachránit před pádem do žánrového zapomnění. ()

castor 

všechny recenze uživatele

V trenkách a cigaretou v ruce, drbajíc se v rozkroku a v lednici hledajíc plechovku s pivem. Archanděl, o kterém měli trochu jiné představy. I když v romantické komedii Nory Ephron je možné úplně všechno. S výsledkem je trochu problém v tom, že divák moc neví, o kom tvůrci vyprávějí. O Michaelově tajném poslání nebo o proměně expertky na anděly a novinářů, kteří ho provázejí? Přitom právě postava velmi dobrého Johna Travolty si bere veškeré scény pro sebe, takže ostatní nemají moc šanci zaujmout. Bez něj tempo kolísá a nic moc s tím nenadělá ani roztomilý kukuč Andie MacDowell nebo charisma Williama Hurta. I tak snímek nabídne řadu milých pasáží, a to nemyslím jen Travoltovo taneční číslo. Fajn soundtrack. ()

Reklama

Reklama