Dožď sverchu vniz

Animovaný / Krátkometrážní

Rusko, 2007, 8 min

Ivan Maksimov

Dážď v dnešnej dobe nepredstavuje pre človeka hrozbu. Tu je však jeho deštrukčná sila ukázaná na malej dedinke, kde každý, kto podcení jeho silu nedopadne dobre. Maksimov využíva svoje obľúbené výrazové prostriedky (nite, zvieratká, plastické tvary), ktoré sa za skvelo zvolenej Bachovho koncertu len podporujú sentimentálnosť a celkový zážitok.(10.3.2010)

Je to - chytne to za srdce (hernajs, to jsem sentimentální).(2.12.2009)

Velice zajímavá, trošku '' jinak '' provedená podívaná - však posuďte sami.(5.11.2009)

Nádherná podívaná. Neuvěřitelně napaditě a originálně zpracovaných 8 minut... Ke zhlédnutí: http://www.youtube.com/watch?v=pnWJ6LwIQkU&feature=related(13.5.2009)

• hippyman

prší, prší, jen se leje, ale co z toho? každá voda nakonec steče dolů a stázina se dostane kubovi za ženu... kromě hudby tady není o co stát. smutné. 30%(6.1.2010)

Nevtíravě umělecké.(14.10.2010)

Kdybych měl rozvitě popsat obsah tohoto snímku "Dožď sverchu vniz", hledala by se mi slova jen stěží a nejspíš bych nevytvořil nic rozumného. Tisíc lidí, tisíc názorů. Jednoduše bych jej označil jako povedené dílo, které nabídne netradiční zpracování, originální, ale slovy nepopsatelnou, myšlenku a v době, kdy v průběhu děje dosahuje déšť své největší zuřivosti, kouzelně depresivní napětí. Konečné hodnocení udávám díky pocitu, jenž mě na konci přepadl a vůbec pohledu na film jako celek.(25.7.2009)