Reklama

Reklama

VOD (1)

Hesher je samotář. Nesnáší svět a lidi kolem. Má dlouhé mastné vlasy a amatérsky udělané tetování. Je podvyživený a hrozně moc kouří. Miluje oheň a vyhazování věcí do vzduchu. Žije v dodávce, dokud se ale nesetká s TJ. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

Hydra Foy 

všechny recenze uživatele

V tomto prípade som si na rozhodnutie ohľadom hodnotenia musela nechať pár dní, keďže som bola dlho na vážkach medzi radosťou, akú mi tento film priniesol a objektívnou kritikou, ktorú by som mu mala venovať. Napokon som sa priklonila k druhej možnosti, ale nič to nemení na fakte, že to takmer boli tie štyri hviezdy... Civilný film o strate a o vyrovnávaní sa s ňou, ktorý si vystačí prakticky so siedmymi postavami. Škoda, že zvyšných 6 značne zaniká popri titulnom (anti)hrdinovi, čo vo výsledku znamená, že ak si Heshera nezamilujete v priebehu prvej polhodiny, samotný film vás zo skepsy už pravdepodobne nevytrhne. Uznávam, že je to možno ťažké, ale Joseph Gordon-Levitt je aj s tými dlhými vlasmi vynikajúci a v úlohe metalového anarchistu tak presvedčivý a zábavný, že ak nič iné, mohli by ste mať po filme celkom príjemný, nadnesený pocit ako ja :) ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Hesher je na tom stejně jako drtivá většina nezávislých filmů: zajímavý nápad a zápletka, zvláštně depresivní provedení. Joseph Gordon-Levitt je jako trash metalový parchant bez problémů přesvědčivý a Natalie Portman se mihne v roličce sympatické brýlaté holky ze sámošky. Mladý Devin Brochu ale vyloženě otravuje. Sice za to může spíš jeho role věčného otloukánka než on sám, jenže tím se nic nemění. Hesher dorazil nejméně o patnáct let později, než měl. ()

Reklama

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Dobře vystavěné drama s hodně neotřelým dějem a nečekaně velkým počtem velice zábavných Hesherových monologů, zjemnění Natalií už je jen třešničkou. Levitta jsem měl vždycky spojeného jen s dětskými rolemi, ale díky posledním obsazením ho budu mít v hledáčku - jeho výraz mě baví stejně jako Goslingův. ()

ink flo 

všechny recenze uživatele

Sundance indie nezávislárna odehrávající se v americkým Gummo vidlákově. Metalovostí jedné z hlavních postav i rodinným traumatem odkazující k nedávno doporučovanýmu Málmhaus, absencí logiky děje a iracionálností postav pak až k divnýmu home invasion majstrštyku Borgman. Joseph Gordon-Levitt si tu střihl asi jedinou roli, ve které si ho budu pamatovat (alfasamecký outlaw biker) a Natalie Portman ohákli do nerdovských brýlí jak od babičky Boženky. Jinak opět se potvrdilo, že když je potřeba podojit nějaké emoce, tak zaručený recept je zpomalený záběr podmáznutý emo post-rockem. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Hesher zbylé varle hladí, lidem s depkou blbě(?) radí." Když je život na pytel, ve kterém o sebe necinkají kuličky, v teráriu se v rohu krčí vystrašený had, umírající hlady, zatímco myš boxerka s výhružně ztopořeným pérem ovládla jeho teritorium, drze se rozvaluje v křesle před telkou a chroustá vaše buráky, nezbývá než se postavit osudu čelem a svěřit se do odborné péče záchranáře Heshera, nositele California dabl-EMC Award, předčasně narozenou reinkarnací bubeníka Cliffa Burtona ze skupiny Metallica. Hesher, coby mastný vágus a průkopník netradičně kurevských metod léčby PTSD, si na vašem traumatu pošmákne a jako bonus vám vyžere i ledničku. Ve finále rozšafně pohovoří nad rakví babičky (jeho pohřební řeč o zbylém varleti tesat do kamene), hodí šavli na věnec a pak už si s ním můžete vyrazit na procházku s rakví, trochu vypočítavě podojit slzné kanálky outlocitných diváků. Ale jinak dobrý. Depresivní temnota a smrtelná prázdnota v duši versus plamínek naděje, ze zapalovače jednoho hašišáka bez vychování a bez zábran, ale se srdcem na pravém místě (tedy v kalhotách, čtyři baby potvrdí). ()

Galerie (74)

Zajímavosti (6)

  • Hesher (Joseph Gordon-Levitt) hraje v garáži basové solo "(Anesthesia) Pulling Teeth" od skupiny Metallica, což je odkaz na Cliffa Burtona, jímž se postava Heshera (Joseph Gordon-Levitt) silně inspirovala. (Corpsegrinder)
  • Do soundtracku byly zařazeny i písničky legendární americké metalové skupiny Metallica. Ta povolila použití svých skladeb proto, že jim postava Heshera (Joseph Gordon-Levitt) silně připomínala jejich zesnulého basáka Cliffa Burtona. (Dave63)
  • Použitý font písma názvu na plakátu odkazuje na font, který používá skupina Metallica. (Kroup4)

Reklama

Reklama