Reklama

Reklama

Smrtící hra

  • Česko Bruce Lee a jeho nejlepší boj (neoficiální název) (více)
Tchaj-wan, 1979, 81 min

Režie:

San-Yat Chan

Hrají:

Man-Tai Lee, Bruce Le, Bruce Lee (a.z.)

Obsahy(1)

Příběh vypráví o mafiánovi přezdívaném Big Boss, který pašuje drogy a chce zničit produkční společnost Bruce Leeho a přinutit ho pracovat pro něj. Když si však Bruce v osudný den vezme léky proti bolení hlavy, alergická reakce ho ve spánku usmrtí. Produkční společnost však po nešťastné smrti Bruce najímá jeho dvojníka. Když se to dozví jeho přítelkyně Linda, zjeví se duch skutečného Bruce Leeho a převezme fyzickou i psychickou stránku dvojníka, aby mu pomohl porazit svého posledního nepřítele. (Epistemolog)

(více)

Recenze (3)

Modiwish odpad!

všechny recenze uživatele

Můj první shlédnutý BRUCEPLOITATION. Na filmy imitujíci Bruce se už jenom z principu nekoukám, protože se herci a producenti přiživovali na legendě, ještě takovým nechutným způsobem, kdy vykrádali jeho nápady a dokázali z toho vytvořit nepřekonatelnou sračku. A když se říká, že by se mělo všechno zkusit, tak jsem se kouknul i na tohle. Spousta rvaček tu je, ale jinak nic víc (popravdě, ani ty rvačky za nic nestály), celkem nezáživný a nudný děj. Ještě, že tyhle filmy zůstaly v propadlišti dějin a zhlédli je jenom lidé, co mají rádi kung-fu žánr. ()

Grimaldi 

všechny recenze uživatele

Je spousta filmových subžánrů a Bruecplotaiton je za mě jeden z těch nejvíce fascinujících. Ale čistě jako fenomén své doby, a ne ty většinou špatné produkty, které v rámci něho vznikly. A tento film by se dal popsat jako typický zástupce. Hlavní herec vypadá jako Bruce Lee, jeho partnerka, životní osud, to vše se podobá životu skutečného Bruce. A jako třešnička na dortu, věc, co musí být v každém takovémto snímku, záběry z filmů, tiskovky a případně skutečného pohřbu Bruce Lee. Kdyby aspoň tento kalkul producentů přinášel zajímavý, poutavý zážitek, dalo by se tento hyenismus možná odpustit. Tím, co ale film nehledě na vše doteď zmíněné předvádí, od slabé akce až po plytký děj, si žádné lepší hodnocení fakt nezasluhuje. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tohle jsem měl na staré VHS a viděl jako malé robátko tak 30 x ... :-)) Je to naprosto nejlepší flick s "klonem" Bruce Leeho ... Vykrádačka a trapárna, ale i takkoukatelná s úžasnou nakopávací hudbou. Hodnotím hodně z nostalgie, ale fightů zde bylo snad nekonečně a furt se zlepšovaly ... Jinak tyhle "bruceploitationy" absolutně nenávidím ...Jinak,protože se jedná o film Tchaj-wanské produkce, vyniká docela kvalitní choreografií fightů, dynamikou, rychlostí apod. Je to dnes již úsměvné, ale je to parádní zábava ... Tohle je srdcovka prostě .. :-) ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Německá verze filmu je velice prostříhána. Až tak moc, že mění pointu filmu, scény jsou různě zpřeházené, některé chybí a dokonce jsou použity i záběry z filmu The Story of the Dragon (1976), kde navíc hraje hlavní úlohu jiný klon Bruce Lee. (Modiwish)
  • Německá verze toho filmu se velice liší od původní. Úvodní titulky jsou opatřeny skladbou „Jaws“ od Lalo Schfrina z alba „Black Widow“, což v originále není. (Modiwish)

Reklama

Reklama