Reklama

Reklama

Predátoři

  • USA Predators (více)
Trailer 2

V novém pokračování série Predátor se Adrien Brody představuje v roli Royce, žoldáka, jenž se neochotně ujímá vedení skupiny elitních bojovníků, kteří se nedobrovolně ocitají na planetě pokryté džunglí. Když se ale tihle chladnokrevní “predátoři” s lidskou tváří ocitnou ve válce s novým druhem skutečných vesmírných Predátorů, začíná rozhodující utkání mezi lovci a jejich kořistí. (Magic Box)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (1 542)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nejslabší predátoři v dějinách filmu si pohrávali s nejhoršími vojáky pod sluncem. Adrien Brody kvůli tomuhle filmu nabral asi 15 kilo svalové hmoty a stejně vypadá jak tyčka. Goggins pro změnu ve filmech všeobecně hraje buziky a tady má předvádět absolutní výkon hodný SAS. Nedokázal to ani jeden. Vypadá to trapně a ještě horší je ten Číňan, co se tam s mečem pere s jedním predátorem. Nevím, jestli tady ti predátoři byli unavení amatérismem těch magorů nebo to byli nejslabší z nejslabších. Oboje ale způsobilo, že i jinak dobré nápady ve filmu byly navždy pohřbeny vším ostatním. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Slušná pocta k předchozím Predátorům, sice se jim kvalitně ani nepřibližuje, ale i tak je to místy zábavná podívaná. První polovina filmu bez problémů, ale ve druhé části už mám několik menších připomínek. První menší nedostatek jsem měl k postavám, které dostali možná málo prostoru, jelikož jsem si k nim nevytvořil žádný vztah a bylo mě jedno, jaký budou mít osud (Adrianu Brodymu jsem roli drsňáka nevěřil). Další problém jsem měl při soubojích, které nebyly vůbec divácky atraktivní a nemám potřebu je zhlédnout znova, což je škoda. A napětí, nebo závěrečný drive zde taky není v takové míře jak v předchozích dílech (nepočítám AvP). I přes chyby u mě převládla nostalgie a příjemný pocit po zhlédnutí, i když mám pocit, že parádní hudba zde udělala mnohé... Mé hodnocení 3 hvězdičky... ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný sci-fi film, ktorý je pokračovaním tejto vydarenej série. Má dosť dobrý príbeh o skupine rozličných ozbrojencov z rôznych častí sveta spájajúcich násilný spôsob života, ktorí sa ocitnú v neznámom prostredí a postupne zisťujú, že sa stali terčom členov inteligentnej mimozemskej rasy, ktorá ich uniesla na cudziu planétu, aby ich mohli loviť a tak musia urobiť všetko preto, aby sa z tejto situácie dostali. Spracovanie je celkom slušné, oceňujem hlavne mimoriadne rýchly úvod, ktorý hneď vtiahne do toho najdôležitejšieho a hlavne na prvú polovicu, ktorá predstaví zaujímavé postavy, ich spoluprácu, názory na celkovú situáciu a podobne sa pozerá dosť dobre. Potom to už síce začne byť dynamickejšie a stále sa niečo deje, ale zábavnejšia mi prišla aj tak tá zoznamovania prvá polovica. Určite ma mrzí, že je to prakticky len kópia prvého dielu s množstvom spoločných znakov a takmer rovnakých scén, len v omnoho béčkovejšom prevedení a tých pár nápadov navyše mi prišlo skôr zbytočných, ale pre mňa je dôležité, že som sa aj tak bavil a tak u mňa rozhodne prevládajú dobré pocity. Akcie je tu pomerne dosť a nie je zlá, ale ani ničím výnimočná. Celkovo sa na akciu pozerá dobre, ponúkne aj pár drsnejších momentov, lenže mi tu chýba akýkoľvek nápad a navyše sa celá druhá polovica odohráva v tme a tak väčšina akcie je na tom horšie aj s viditeľnosťou. Herecké obsadenie je na tom dobre, jedine Adrien Brody sa do hlavnej úlohy vôbec nehodí, určite mi nevadí, ale nie je to ten typ, ktorý by vyvolával prirodzený rešpekt a autoritu. Ale celkovo som rozhodne spokojný, sympatická Alice Braga, Danny Trejo, Laurence Fishburne, Oleg Taktarov, ale vlastne aj všetci ostatní mi už prišli bez problémov. Sklamaním sú skôr samotní Predátori, stále ma bavili, keďže je to moja obľúbená sci-fi postava, ale na rozdiel od predchádzajúcich dielov už nevyvolávajú taký rešpekt a navyše ich ani nie je až taký problém zabiť. A čo sa týka réžie a technickej stránky, po vizuálnej stránke je to celkom slušne zvládnuté, jedine tá tma v druhej polovici ma mrzí, ale úplne tu chýba atmosféra a ani o napätí sa tu vôbec hovoriť nedá. Takže prvé dva diely mám určite radšej, toto pokračovanie predsa len pôsobí trochu zbytočným dojmom, ale aj tak som sa bavil celkom dobre a preto aj dobre hodnotím. 71% ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Z jedničky si to vzalo vše (ale opravdu skoro vše) dobré a funguje to. Líp to asi dopadnout nemohlo a Adrien Brody ukázal, že má i na akčního hrdinu. Nimród Antal pod Rodriguezovým vedením prostě jen zrecykloval osvědčené postupy z jedničky a já jsem rád, protože mě na to fakt bavilo koukat. Jenže John McTiernan to tenkrát všechno vymyslel a tomu já říkám režijní mistrovství. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Ľahko zabudnuteľné béčko na jedno použitie. Málo hlášok, málo krvi, málo nostalgických narážok a hlavne málo bad-ass feelingu (Brodymu som to neveril ani náhodou). Keby tam nabehol Riddick, urobil by z nich všetkých (koristi, lovcov i "psov") za 10 minút tatarák. Nie je to vyložene nuda, ale hodinu po filme si nespomeniem na jedinú naozaj cool scénu. ()

Galerie (128)

Zajímavosti (48)

  • Rostlina, kterou Topher Grace (Edwin) identifikuje jako „Archaefructus liaoningensis“, je již několik set milionů let vyhynulá. (HellFire)
  • John Davis okrem prvých dvoch Predátorov a série AvP produkoval aj tento film. (Shakers)

Související novinky

Režisér Ulice Cloverfield chystá Predátora

Režisér Ulice Cloverfield chystá Predátora

21.11.2020

Režisér Dan Trachtenberg (Ulice Cloverfield 10) je nejnovějším tvůrce, který slavného Predátora vyšle na další lov. Studio 20th Century oznámilo pátý film v populární akční sérii, jenž by měl opět… (více)

Predátora čeká další šance

Predátora čeká další šance

14.08.2015

Legendární scenárista Shane Black (Smrtonosná zbraň, Poslední skaut) předloni natočil miliardového Iron Mana 3, takže záhy přehazoval mnoho režijních nabídek. Nakonec si vybral sedmdesátkový noir The… (více)

Predátora čeká další sequel

Predátora čeká další sequel

26.06.2014

Začalo to Predátorem a Predátorem II, pokračovalo crossovery Vetřelec vs. Predátor a Vetřelci vs. Predátor 2 a nakonec přišli Predátoři. Jakýs takýs sequel jedničky, kterým chtěli Robert Rodriguez … (více)

Rychlý a zběsilý agent 47

Rychlý a zběsilý agent 47

08.02.2013

Populární akční hra Hitman už se jednou na plátna kin podívala. Film Xaviera Gense s rozpočtem 24 milionů dolarů sice utržil téměř stovku, ale recenze byly odmítavé a fanouškům hry se film taky… (více)

Reklama

Reklama