Reklama

Reklama

Predátoři

  • USA Predators (více)
Trailer 2

V novém pokračování série Predátor se Adrien Brody představuje v roli Royce, žoldáka, jenž se neochotně ujímá vedení skupiny elitních bojovníků, kteří se nedobrovolně ocitají na planetě pokryté džunglí. Když se ale tihle chladnokrevní “predátoři” s lidskou tváří ocitnou ve válce s novým druhem skutečných vesmírných Predátorů, začíná rozhodující utkání mezi lovci a jejich kořistí. (Magic Box)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (1 543)

choze 

všechny recenze uživatele

Nápad postavit proti predátorům různé zabijáky a to v predátorské oboře na jiné planetě je super, třebaže když si to představíte logisticky (predátoři omamují a unášejí x lidí, navlékají jim padáky a shazují je z letadla), je to legrační. Počáteční prdelení se po lese (který má daleko do dusné džungle jedničky) působí kvůli nevýrazné kameře lacině, až to evokuje fandovský film, ale setkávání a představování postav a jejich rozkrývání toho, co se děje, funguje a baví, byť jsou všechny zvraty z dálky předvídatelné. Taky hudba dělá svoje a minimálně u Trejova předčasného odchodu ze scény člověka příjemně zamrazí. Akční finále jsem ale odzíval a Brody je totální miscast, stejně jako ve dvojce Glover, byť oba nehráli špatně a jejich postavy jsem jim věřil. Ale Braga je fajn, Fishburne charizmatický jako vždy a i zbytek týmu funguje. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kdo jiný by měl točit Rodriguezovo vysněné pokračování předchozích dvou Predátorů (tragické profanace AvP nemohu počítat), než režisér s křestním jménem Nimród.. Přiznávám, těšil jsem se moc, nyní však docela zklamán musím konstatovat:„Antale, Roberte, you ugly motherfuckers!“ Postupně umírající atmosféra, přiblblé hlášky, nucený humor, Fishburne dávající si už desátou sezónu pravidelně na snídani hromadu koblih z planetárního Donut Landu a vrcholem budiž odbytý finální souboj žoldáckého pianisty a vesmírného lovce (cha, že prý údajně vyššího levelu!) ve stylu Posledního mohykána (Spoiler: Broďák Čingačgúk, Predoš Magua). Zřejmě se v průběhu filmu zapomněli autoři zmínit o tom, že se jedná o revír pro nevidomé, neslyšící a intelektu prosté Predátory a já se musím přiřadit k zástupu těch, kteří si myslí, že by si Dutch kvůli nim ani neobtěžoval vyndat z huby doutník. Nicméně abych jenom nekštil síru, oprášení fenomenální Silvestriho hudby byl nápad skvělý, pomrkávající odkazy také (song u závěrečných titulků, příprava Hanza k souboji ve stylu Billyho z jedničky), ale to všechno bylo jen kopírování originálu, takže nakonec musím dát Antalovu filmu největší kredit za připomenutí toho, jak výjimečný McTiernanův snímek z roku 1987(!) vlastně je. Apropo, hned druhý den jsem se podíval do skříně s DVD a řekl si, že je čas vyndat nedostižnou.. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nejslabší predátoři v dějinách filmu si pohrávali s nejhoršími vojáky pod sluncem. Adrien Brody kvůli tomuhle filmu nabral asi 15 kilo svalové hmoty a stejně vypadá jak tyčka. Goggins pro změnu ve filmech všeobecně hraje buziky a tady má předvádět absolutní výkon hodný SAS. Nedokázal to ani jeden. Vypadá to trapně a ještě horší je ten Číňan, co se tam s mečem pere s jedním predátorem. Nevím, jestli tady ti predátoři byli unavení amatérismem těch magorů nebo to byli nejslabší z nejslabších. Oboje ale způsobilo, že i jinak dobré nápady ve filmu byly navždy pohřbeny vším ostatním. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Rozzuřený Pianista pod taktovkou ugrofinského Revizora rozehrávají Chopinovu sonátu "demol", kterou ovšem kompletně vykradli z Brahmse a to včetně nejslavnějších partů! Panu Brodymu se celý film podlamují jeho rachitické ručičky pod tíhou emšestnáctky a vypadá, že se na roli připravoval spíš v osvětimském wellnesu než v posilovně. Nešťastný casting podtrhují i ostatní "asociální" členové komanda, které místy připomíná homoguerrilu tanečníků samby na útěku před nespokojeným publikem De Janeirského karnevalu. Nezbývá tedy, než nostalgicky zamáčknout slzu a zavzpomínat na staré dobré časy, kdy ty ohyzdné matkojeby ještě proháněl kalifornský guvernér v čele týpku tak hustých, že by jste jim dceru na doprovod z tanečních určitě nesvěřili. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Tohle je teda strašnej bolehlav. Prostě typickej produkt doby. Teenage popík. Všechno, co jde vykrást bez námahy a lehce, se vykradlo - hudba, ikony, narážky, premisa. Všechno, co vykrást nelze a na co je třeba um - atmosféra, napětí, akce -, skončilo samozřejmě těžkým průměrem. Vyloženě nešťastný jsou postavy. Oproti původním Predátorům jde o snad všechny možný typy jak z nějaký videohry (voják, sniper, doktor, material artista ap.) v duchu brožury začínajících režisérů: nemám-li na to postavy odlišit vnitřně, odliším je zevně. Když vedle sebe položíme fotku sešikovaných hrdinů a jejich sparingpartnerů/sidekicků z původních Predátorů a z téhle střapaté rozvernosti, vidíme v prvém případě jasnou štábní kulturu, poněvadž všichni do jednoho mají maskáče, kdežto tady vyrazil každý v privátním outfitu. Druhak je u postav zarážející jejich hrozitánská natvrdlost, neznalost fikčního světa a sokratovské otázky „kde to jsme, co tu děláme a jaký to má všechno smysl?“ kolidující s obeznámeným divákem. Tahle kolize je o to záhadnější, oč evidentněji vyhlížejí Predátoři jako na youtube umístěná zfušovaná a zmaštěná fan fiction od lidí, kteří rekonstruují/variují svůj oblíbený film záběr po záběru a jsou s ním více než dobře seznámeni. Jako by chtěli tvůrci touhle nostalgickou poctou potěšit více ty, kteří jakýmsi nedopatřením předlohu minuli. Nakonec, proč ale ne - současnou běžnou praxí na internetu se stalo přezpívávání cizích písniček a na čem lepším si postavit popularitu než na nejúspěšnějších hitech? ()

Galerie (128)

Zajímavosti (48)

  • Herec Louis Ozawa (Hanzo) za sebe nenechal zaskakovat kaskadéry. I přes jejich profesionalitu se prý pohybovali příliš ve stylu „kung-fu“, zatímco herec trval na tom, že se bude držet stylu boje „kendó“. (Struhy)
  • Původně se předpokládalo, že film bude režírovat Robert Rodriguez, ale 1. července 2009 se režie oficiálně ujal Nimród Antal, zatímco Rodriguez se ujal produkce. (StrYke)
  • Nikolai (Oleg Taktarov) mal byť pôvodne vyzbrojený ruským GShG-7.62, štvorhlavňovým rotačným guľometom, pretože je to výzbroj, ktorá sa viac hodí k ruskému operátorovi Specnaz. Produkčnému tímu sa túto zbraň nepodarilo zaobstarať, preto použili americký rotačný guľomet M134. (Nekrofil)

Související novinky

Režisér Ulice Cloverfield chystá Predátora

Režisér Ulice Cloverfield chystá Predátora

21.11.2020

Režisér Dan Trachtenberg (Ulice Cloverfield 10) je nejnovějším tvůrce, který slavného Predátora vyšle na další lov. Studio 20th Century oznámilo pátý film v populární akční sérii, jenž by měl opět… (více)

Predátora čeká další šance

Predátora čeká další šance

14.08.2015

Legendární scenárista Shane Black (Smrtonosná zbraň, Poslední skaut) předloni natočil miliardového Iron Mana 3, takže záhy přehazoval mnoho režijních nabídek. Nakonec si vybral sedmdesátkový noir The… (více)

Predátora čeká další sequel

Predátora čeká další sequel

26.06.2014

Začalo to Predátorem a Predátorem II, pokračovalo crossovery Vetřelec vs. Predátor a Vetřelci vs. Predátor 2 a nakonec přišli Predátoři. Jakýs takýs sequel jedničky, kterým chtěli Robert Rodriguez … (více)

Rychlý a zběsilý agent 47

Rychlý a zběsilý agent 47

08.02.2013

Populární akční hra Hitman už se jednou na plátna kin podívala. Film Xaviera Gense s rozpočtem 24 milionů dolarů sice utržil téměř stovku, ale recenze byly odmítavé a fanouškům hry se film taky… (více)

Reklama

Reklama