Reklama

Reklama

Predátoři

  • USA Predators (více)
Trailer 2

V novém pokračování série Predátor se Adrien Brody představuje v roli Royce, žoldáka, jenž se neochotně ujímá vedení skupiny elitních bojovníků, kteří se nedobrovolně ocitají na planetě pokryté džunglí. Když se ale tihle chladnokrevní “predátoři” s lidskou tváří ocitnou ve válce s novým druhem skutečných vesmírných Predátorů, začíná rozhodující utkání mezi lovci a jejich kořistí. (Magic Box)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (1 543)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Antal má neskutečný cit pro vystihnutí toho pravého osmdesátkového feelingu, Brody ve výsledku překvapivě nepůsobí jen jako Arnieho nedomrlé embryo (zvlášť v závěru do půl těla překvapil svou namakaností... a nebo je CGI technologie mnohem dál než jsem si doteď myslel) a tak je na škodu vlastně pouze druhá polovina mimo džungli, která ač není zlá, tak kvalit té první ani zdaleka nedosahuje. V té povedenější části je to dokonce tak dobré, že je to i lepší originálu. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Po pravde receno, nic moc. Trva desne dlouho, nez se to rozjede, takze je to nejdriv jen samy chozeni po lese a vzdy kdyz uz to vypada, ze mame uvod za sebou a zacne akcni rez, je to vzdy jen moment a pak sup, zas se keca a chodi po lese. S cimz souvisi taky fakt, ze to je napinavy fakt minimalne a o nejaky atmosfere nemuze bejt skoro ani rec. Dalsi problem je vyber hercu, kdyz uz se tu objevi nekdo aspon trochu drsnej jako Trejo nebo Fishburne, nedostane prilezitost neco predvest a zbytek party je jen takova anonymni sebranka, ktera vam je ukradena. Navic dat do hlavni role Brodyho, kterej spis vypada jak podvyzivenej zid moc nechapu. Aspon, ze kdyz uz se konecne Antal rozhodne naservirovat nejakou tu akci a ze ji fakt neni moc, tak je to docela zabavny, misty i solidne krvavy a triky nejsou nijak spatny. Navic se predstavi i jiny potvory nez Predatori a objevi se tu i nejaka nova technika. Nicmene stejnak to je vykradacka jednicky, ktery to nesaha ani po kotniky a kdyby to bylo aspon poradne akcni, ale to ne, takze proste sledovat nezajimavy debily, ktery se motaj po lese, spoustu spis smesnejch nebo nelogickejch scen, to rozhodne vic jak 3* neda a pro me zklamani. ()

Reklama

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Tohle je teda strašnej bolehlav. Prostě typickej produkt doby. Teenage popík. Všechno, co jde vykrást bez námahy a lehce, se vykradlo - hudba, ikony, narážky, premisa. Všechno, co vykrást nelze a na co je třeba um - atmosféra, napětí, akce -, skončilo samozřejmě těžkým průměrem. Vyloženě nešťastný jsou postavy. Oproti původním Predátorům jde o snad všechny možný typy jak z nějaký videohry (voják, sniper, doktor, material artista ap.) v duchu brožury začínajících režisérů: nemám-li na to postavy odlišit vnitřně, odliším je zevně. Když vedle sebe položíme fotku sešikovaných hrdinů a jejich sparingpartnerů/sidekicků z původních Predátorů a z téhle střapaté rozvernosti, vidíme v prvém případě jasnou štábní kulturu, poněvadž všichni do jednoho mají maskáče, kdežto tady vyrazil každý v privátním outfitu. Druhak je u postav zarážející jejich hrozitánská natvrdlost, neznalost fikčního světa a sokratovské otázky „kde to jsme, co tu děláme a jaký to má všechno smysl?“ kolidující s obeznámeným divákem. Tahle kolize je o to záhadnější, oč evidentněji vyhlížejí Predátoři jako na youtube umístěná zfušovaná a zmaštěná fan fiction od lidí, kteří rekonstruují/variují svůj oblíbený film záběr po záběru a jsou s ním více než dobře seznámeni. Jako by chtěli tvůrci touhle nostalgickou poctou potěšit více ty, kteří jakýmsi nedopatřením předlohu minuli. Nakonec, proč ale ne - současnou běžnou praxí na internetu se stalo přezpívávání cizích písniček a na čem lepším si postavit popularitu než na nejúspěšnějších hitech? ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Film, u kterého jsem po dni úplně zapomněl, že jsem ho viděl. Neprojíždět profil Adriena Brodyho, tak bych to možná nikdy neohodnotil a to by byla škoda, protože zrovna tenhle pokus o natočení původního Predátora pro dnešní publikum je fail inter-galaktických rozměrů. Nevadí mi ani tak skutečnost, že akce je nezáživná, až to bolí. Hlavní problém vidím v postavách a obsazení. Rodriguez sice točí (a nechává jiné točit) filmy podle svého gusta, ale koho proboha napadlo obsadit do role bad-ass mariňáka Pianistu? A co to "šokující" odhalení na konci? Pojmout to jako love story mezi Bragou a Brodym by mi už možná vonělo víc, než tahle hokus pokus míchanice, která se snaží uspokojit jak nostalgického fanouška, tak pubertálního mládež. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Predátoři by se chtěli tvářit jako obohacující pocta originálu, ale je z nich nakonec takový slabší a podivnější remake. Bohužel to, co fungovalo před dvaceti lety jako nekompromisní nářez, působí dnes v psychologičtějším (?) pojetí občas úsměvně a občas unaveně. Zklamání je o to větší, že úvod plný zmatených drsňáků a napětí sliboval opravdu hodně. Když se ale ve finále scénář rozhodne zapojit strategickou stránku věci a začne nešikovně přidávat komplikace a zvraty u samotných lidí, jde dolů i úplně všechno. A nezachrání to ani fajn herecká dvojice Brody-Grace. 50% ()

Galerie (128)

Zajímavosti (48)

  • Rostlina, kterou Topher Grace (Edwin) identifikuje jako „Archaefructus liaoningensis“, je již několik set milionů let vyhynulá. (HellFire)
  • Herec Louis Ozawa (Hanzo) za sebe nenechal zaskakovat kaskadéry. I přes jejich profesionalitu se prý pohybovali příliš ve stylu „kung-fu“, zatímco herec trval na tom, že se bude držet stylu boje „kendó“. (Struhy)

Související novinky

Režisér Ulice Cloverfield chystá Predátora

Režisér Ulice Cloverfield chystá Predátora

21.11.2020

Režisér Dan Trachtenberg (Ulice Cloverfield 10) je nejnovějším tvůrce, který slavného Predátora vyšle na další lov. Studio 20th Century oznámilo pátý film v populární akční sérii, jenž by měl opět… (více)

Predátora čeká další šance

Predátora čeká další šance

14.08.2015

Legendární scenárista Shane Black (Smrtonosná zbraň, Poslední skaut) předloni natočil miliardového Iron Mana 3, takže záhy přehazoval mnoho režijních nabídek. Nakonec si vybral sedmdesátkový noir The… (více)

Predátora čeká další sequel

Predátora čeká další sequel

26.06.2014

Začalo to Predátorem a Predátorem II, pokračovalo crossovery Vetřelec vs. Predátor a Vetřelci vs. Predátor 2 a nakonec přišli Predátoři. Jakýs takýs sequel jedničky, kterým chtěli Robert Rodriguez … (více)

Rychlý a zběsilý agent 47

Rychlý a zběsilý agent 47

08.02.2013

Populární akční hra Hitman už se jednou na plátna kin podívala. Film Xaviera Gense s rozpočtem 24 milionů dolarů sice utržil téměř stovku, ale recenze byly odmítavé a fanouškům hry se film taky… (více)

Reklama

Reklama