Reklama

Reklama

Predátoři

  • USA Predators (více)
Trailer 1

V novém pokračování série Predátor se Adrien Brody představuje v roli Royce, žoldáka, jenž se neochotně ujímá vedení skupiny elitních bojovníků, kteří se nedobrovolně ocitají na planetě pokryté džunglí. Když se ale tihle chladnokrevní “predátoři” s lidskou tváří ocitnou ve válce s novým druhem skutečných vesmírných Predátorů, začíná rozhodující utkání mezi lovci a jejich kořistí. (Magic Box)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (1 543)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Debney: 1. Free Fall 3:06 ,2. Single Shooter 2:08 ,3. This Is Hell 4:10 ,4. Cages/Trip-wire 3:51 ,5. Not Of This Earth 2:50 ,6. Hound Attack 4:08 ,7. We Run We Die 4:39 ,8. Predator Attack 1:46 ,9. Meet Mr. Black 1:15 ,10. They See Our Traps 2:26 ,11. Over Here 2:24 ,12. Smoke 2:38 ,13. Nikolai Blows 2:10 ,14. Stan's Last Stand 1:49 ,15. Hanzo's Last Stand 3:08 ,16. Leg Trap 2:22 ,17. Take Me To The Ship 2:04 ,18. Edwin and Isabelle Captured 1:33 ,19. Predator Fight, Royce Runs 3:15 ,20. Twisted Edwin/Royce Returns 3:25 ,21. She's Paralyzed 6:05 ,22. Royce vs. Predator 2:39 ,23. Let's Get Off This Planet 3:01 ,24. Theme From Predator 1:45 , ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Na Arnoldovu guatemalskou hru na kočku a myš noví Predátoři sice významně (a mnohdy povedeně) pomrkávají, ale u všech žilnatých bicepsů: kde je sakra pořádná akce?? Neodskočil jsem si na wc, neryl jsem nosem v popcornu, ani jsem nepsal smsky, avšak stejně jsem žádnou kvalitní akci neviděl. Největší chyba! Když už něco akčně vypadalo, skolila to nepřehledná kamera a rychlý střih. K sakru, kolikrát jsem poslední větu napsal za uplynulý rok?? Ach jo. První polovina filmu měla slušnou atmosféru, od začátku duní známá hudba (výborná, později pěkně upgradeovaná), no a pak se to trochu připosere, nějak se mi nechce věřit, že koukám na Predátory (lovce s perfektními maskovacími, bojovými a taktickými dovednostmi), stejně tak nevěřím Rolandovi, že byl na planetě 10 sezón, to by Fishburneovi ta druhá brada hodně rychle zmizela. Vůbec postava Fishburnea a celé dění kolem ní příliš zbytečné, plácáme se snad na území jednoho aru, triky skoro žádné, žádná syrovost, velkolepost, arnieovost, vím, že pořád srovnávám, ale počkat: vždyť ono to je v podstatě nesrovnatelné. Za týden si nebudu pamatovat vůbec nic, už teď se mi to slévá v jeden krvavý flek. Sorry, ale zdejší predátoři by Arnoldovi posloužili jako jednoručky pro bicepsové zdvihy, Brody a ostatní se s nima sral 100 minut. Dám 50%, asi to shlédnu ještě jednou a uvidím no, jak jsou tady všichni z toho nadšení, tak já snad ani ne... místo toho už pošilhávám po poličce, kde mám vhsku s ošoupaným nápisem Schwarzík - Predator - super! 40 miliónů dolarů(rozpočet)/115,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově)/18 miliónů dolarů(čistý zisk z kinoprojekcí) ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nejslabší predátoři v dějinách filmu si pohrávali s nejhoršími vojáky pod sluncem. Adrien Brody kvůli tomuhle filmu nabral asi 15 kilo svalové hmoty a stejně vypadá jak tyčka. Goggins pro změnu ve filmech všeobecně hraje buziky a tady má předvádět absolutní výkon hodný SAS. Nedokázal to ani jeden. Vypadá to trapně a ještě horší je ten Číňan, co se tam s mečem pere s jedním predátorem. Nevím, jestli tady ti predátoři byli unavení amatérismem těch magorů nebo to byli nejslabší z nejslabších. Oboje ale způsobilo, že i jinak dobré nápady ve filmu byly navždy pohřbeny vším ostatním. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Tohle je teda strašnej bolehlav. Prostě typickej produkt doby. Teenage popík. Všechno, co jde vykrást bez námahy a lehce, se vykradlo - hudba, ikony, narážky, premisa. Všechno, co vykrást nelze a na co je třeba um - atmosféra, napětí, akce -, skončilo samozřejmě těžkým průměrem. Vyloženě nešťastný jsou postavy. Oproti původním Predátorům jde o snad všechny možný typy jak z nějaký videohry (voják, sniper, doktor, material artista ap.) v duchu brožury začínajících režisérů: nemám-li na to postavy odlišit vnitřně, odliším je zevně. Když vedle sebe položíme fotku sešikovaných hrdinů a jejich sparingpartnerů/sidekicků z původních Predátorů a z téhle střapaté rozvernosti, vidíme v prvém případě jasnou štábní kulturu, poněvadž všichni do jednoho mají maskáče, kdežto tady vyrazil každý v privátním outfitu. Druhak je u postav zarážející jejich hrozitánská natvrdlost, neznalost fikčního světa a sokratovské otázky „kde to jsme, co tu děláme a jaký to má všechno smysl?“ kolidující s obeznámeným divákem. Tahle kolize je o to záhadnější, oč evidentněji vyhlížejí Predátoři jako na youtube umístěná zfušovaná a zmaštěná fan fiction od lidí, kteří rekonstruují/variují svůj oblíbený film záběr po záběru a jsou s ním více než dobře seznámeni. Jako by chtěli tvůrci touhle nostalgickou poctou potěšit více ty, kteří jakýmsi nedopatřením předlohu minuli. Nakonec, proč ale ne - současnou běžnou praxí na internetu se stalo přezpívávání cizích písniček a na čem lepším si postavit popularitu než na nejúspěšnějších hitech? ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Slušná pocta k předchozím Predátorům, sice se jim kvalitně ani nepřibližuje, ale i tak je to místy zábavná podívaná. První polovina filmu bez problémů, ale ve druhé části už mám několik menších připomínek. První menší nedostatek jsem měl k postavám, které dostali možná málo prostoru, jelikož jsem si k nim nevytvořil žádný vztah a bylo mě jedno, jaký budou mít osud (Adrianu Brodymu jsem roli drsňáka nevěřil). Další problém jsem měl při soubojích, které nebyly vůbec divácky atraktivní a nemám potřebu je zhlédnout znova, což je škoda. A napětí, nebo závěrečný drive zde taky není v takové míře jak v předchozích dílech (nepočítám AvP). I přes chyby u mě převládla nostalgie a příjemný pocit po zhlédnutí, i když mám pocit, že parádní hudba zde udělala mnohé... Mé hodnocení 3 hvězdičky... ()

Galerie (128)

Zajímavosti (48)

  • Jedním z důvodů pro obsazení Louise Ozawy do role Hanza byla jeho dlouholetá zkušenost s japonským bojovým uměním kendó. Dalším důležitým aspektem byl fakt, že herec je rodilý Japonec. K ověření jeho původu si studio Fox dokonce vyžádalo písemný důkaz o jeho národnosti i podrobný rodokmen. (Struhy)
  • Původně se předpokládalo, že film bude režírovat Robert Rodriguez, ale 1. července 2009 se režie oficiálně ujal Nimród Antal, zatímco Rodriguez se ujal produkce. (StrYke)
  • Nápis na chrbte Stansovej (Walton Goggins) kombinézy indikuje, že je väzňom z kalifornského San Quentinu. (Nekrofil)

Související novinky

Režisér Ulice Cloverfield chystá Predátora

Režisér Ulice Cloverfield chystá Predátora

21.11.2020

Režisér Dan Trachtenberg (Ulice Cloverfield 10) je nejnovějším tvůrce, který slavného Predátora vyšle na další lov. Studio 20th Century oznámilo pátý film v populární akční sérii, jenž by měl opět… (více)

Predátora čeká další šance

Predátora čeká další šance

14.08.2015

Legendární scenárista Shane Black (Smrtonosná zbraň, Poslední skaut) předloni natočil miliardového Iron Mana 3, takže záhy přehazoval mnoho režijních nabídek. Nakonec si vybral sedmdesátkový noir The… (více)

Predátora čeká další sequel

Predátora čeká další sequel

26.06.2014

Začalo to Predátorem a Predátorem II, pokračovalo crossovery Vetřelec vs. Predátor a Vetřelci vs. Predátor 2 a nakonec přišli Predátoři. Jakýs takýs sequel jedničky, kterým chtěli Robert Rodriguez … (více)

Rychlý a zběsilý agent 47

Rychlý a zběsilý agent 47

08.02.2013

Populární akční hra Hitman už se jednou na plátna kin podívala. Film Xaviera Gense s rozpočtem 24 milionů dolarů sice utržil téměř stovku, ale recenze byly odmítavé a fanouškům hry se film taky… (více)

Reklama

Reklama