Reklama

Reklama

Predátoři

  • USA Predators (více)
Trailer 2

V novém pokračování série Predátor se Adrien Brody představuje v roli Royce, žoldáka, jenž se neochotně ujímá vedení skupiny elitních bojovníků, kteří se nedobrovolně ocitají na planetě pokryté džunglí. Když se ale tihle chladnokrevní “predátoři” s lidskou tváří ocitnou ve válce s novým druhem skutečných vesmírných Predátorů, začíná rozhodující utkání mezi lovci a jejich kořistí. (Magic Box)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (1 543)

novoten 

všechny recenze uživatele

Predátoři by se chtěli tvářit jako obohacující pocta originálu, ale je z nich nakonec takový slabší a podivnější remake. Bohužel to, co fungovalo před dvaceti lety jako nekompromisní nářez, působí dnes v psychologičtějším (?) pojetí občas úsměvně a občas unaveně. Zklamání je o to větší, že úvod plný zmatených drsňáků a napětí sliboval opravdu hodně. Když se ale ve finále scénář rozhodne zapojit strategickou stránku věci a začne nešikovně přidávat komplikace a zvraty u samotných lidí, jde dolů i úplně všechno. A nezachrání to ani fajn herecká dvojice Brody-Grace. 50% ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Debney: 1. Free Fall 3:06 ,2. Single Shooter 2:08 ,3. This Is Hell 4:10 ,4. Cages/Trip-wire 3:51 ,5. Not Of This Earth 2:50 ,6. Hound Attack 4:08 ,7. We Run We Die 4:39 ,8. Predator Attack 1:46 ,9. Meet Mr. Black 1:15 ,10. They See Our Traps 2:26 ,11. Over Here 2:24 ,12. Smoke 2:38 ,13. Nikolai Blows 2:10 ,14. Stan's Last Stand 1:49 ,15. Hanzo's Last Stand 3:08 ,16. Leg Trap 2:22 ,17. Take Me To The Ship 2:04 ,18. Edwin and Isabelle Captured 1:33 ,19. Predator Fight, Royce Runs 3:15 ,20. Twisted Edwin/Royce Returns 3:25 ,21. She's Paralyzed 6:05 ,22. Royce vs. Predator 2:39 ,23. Let's Get Off This Planet 3:01 ,24. Theme From Predator 1:45 , ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Mám za to, že snesu ve filmech dost, ale co je moc to je příliš. Jednička tady, jednička tam, jednička všude kam se podívám. Nejen, že scény jsou stejný z jedničky, ale oni i zbraně, prostředí, boj. Pokud někdo nemá na to vymyslet něco novýho a jen kopíruje to, co už to bylo a svým zoufalým neuměním doslova ztrapňuje jednoho mimozemskýho fešáka, nehodlám této neupřimné snaze tleskat. Ten souboj na "meče" co to jako mělo bejt ? Predátor je lovec, ale ne blbec ! Navíc meč z Kill Bill, může být něco trapnějšího ? Nebo scéna, kdy se Brody objeví do půl těla celej pomazanej prošlým pomázankovým máslem. Tohle mě vysloveně uráželo. Vždyt tyhle košťata by Predátor s džungle roku 1987 vyřídil za několik sekund. Už jen ten začátek, jak se pořád muselo zdůrazňovat, jak ostrý chlapce tady máme, prej "tenhle je zabiják, tenhle je z čečny...." V jedničce stačilo, když si frajer ve vrtulníku odflusnul a každej hned věděl že to bude pěkně ostrej kluk. Tady ?? To mohl s Predátory tajtrlíkovat Tom s Jerrym a vyšlo by to na stejno. A finalový souboj ? To už bych spíš věřil tomu že Rumcajs zahnul Mance s Angelinou Jolie než, že....Ne to nemá cenu, kdyby tihle vozembouchové byli v prvním dílu, z Predátora by se nikdy žádnej kult nestal, protože by stačilo aby si Predátor usral a oni by z toho strachy chcípli. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Tohle je teda strašnej bolehlav. Prostě typickej produkt doby. Teenage popík. Všechno, co jde vykrást bez námahy a lehce, se vykradlo - hudba, ikony, narážky, premisa. Všechno, co vykrást nelze a na co je třeba um - atmosféra, napětí, akce -, skončilo samozřejmě těžkým průměrem. Vyloženě nešťastný jsou postavy. Oproti původním Predátorům jde o snad všechny možný typy jak z nějaký videohry (voják, sniper, doktor, material artista ap.) v duchu brožury začínajících režisérů: nemám-li na to postavy odlišit vnitřně, odliším je zevně. Když vedle sebe položíme fotku sešikovaných hrdinů a jejich sparingpartnerů/sidekicků z původních Predátorů a z téhle střapaté rozvernosti, vidíme v prvém případě jasnou štábní kulturu, poněvadž všichni do jednoho mají maskáče, kdežto tady vyrazil každý v privátním outfitu. Druhak je u postav zarážející jejich hrozitánská natvrdlost, neznalost fikčního světa a sokratovské otázky „kde to jsme, co tu děláme a jaký to má všechno smysl?“ kolidující s obeznámeným divákem. Tahle kolize je o to záhadnější, oč evidentněji vyhlížejí Predátoři jako na youtube umístěná zfušovaná a zmaštěná fan fiction od lidí, kteří rekonstruují/variují svůj oblíbený film záběr po záběru a jsou s ním více než dobře seznámeni. Jako by chtěli tvůrci touhle nostalgickou poctou potěšit více ty, kteří jakýmsi nedopatřením předlohu minuli. Nakonec, proč ale ne - současnou běžnou praxí na internetu se stalo přezpívávání cizích písniček a na čem lepším si postavit popularitu než na nejúspěšnějších hitech? ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Po "Švarcíkově" jedničce rozhodně druhý nejlepší snímek Predátořího universa, přičemž původní film si prvenství drží hlavně léty budovaným kultem. Tím chci říct, že se jedná o takřka stejné filmy, ale Predátoři jsou tak mile osmdesátkově blbí záměrně, kdežto Predátor nechtěně sám od sebe, je tedy lepší (nebo horší, jak se to vezme) svojí upřímností. Nimród Antal dokázal, že bylo zbytečné obávat se výběru jeho osoby na post režiséra. Nějakých zajímavých režijních vychytávek jsem se sice nedočkal, ale Predators jsou filmem, u nichž slušně odvedené řemeslo a smysl pro nadhled a atmosféru bohatě stačí. Malý problém jsem měl s Adrienem Brodym, který je pro tuto roli možná až příliš dobrým "charakterním" hercem. Zkrátka Predators se povedli téměř na výbornou, dostal jsem víceméně přesně to, co jsem chtěl. PS: "Chcípni buzno kosmická" se legendárnímu "Ty máš ale pěknou držku" minimálně vyrovná ... ()

Galerie (128)

Zajímavosti (48)

  • Celosvětová premiéra proběhla 7. července 2010. v Austinu ve státě Texas. (Varan)
  • Když se Royce (Adrien Brody) zeptá Isabelly (Alice Braga), odkud o Predátorovi slyšela, dozví se o incidentu z roku 1987, kdy se jediný přeživší před jedním z Predátorů skryl tak, že se celý zamaskoval blátem. Jde o odkaz na prvního Predátora (1987) a na hlavní postavu Dutche (Arnold Schwarzenegger). (O´Neill)
  • Základní zápletka filmu vznikla již v roce 1994, kdy Robert Rodriguez pracoval na filmu Desperado (1995). Předložil návrh scénáře společnosti 20th Century Fox, ale ta ho odmítla, protože požadovaný rozpočet byl příliš vysoký. O patnáct let později se studio rozhodlo jeho scénář dokončit a zrealizovat. (CrypzzXD)

Související novinky

Režisér Ulice Cloverfield chystá Predátora

Režisér Ulice Cloverfield chystá Predátora

21.11.2020

Režisér Dan Trachtenberg (Ulice Cloverfield 10) je nejnovějším tvůrce, který slavného Predátora vyšle na další lov. Studio 20th Century oznámilo pátý film v populární akční sérii, jenž by měl opět… (více)

Predátora čeká další šance

Predátora čeká další šance

14.08.2015

Legendární scenárista Shane Black (Smrtonosná zbraň, Poslední skaut) předloni natočil miliardového Iron Mana 3, takže záhy přehazoval mnoho režijních nabídek. Nakonec si vybral sedmdesátkový noir The… (více)

Predátora čeká další sequel

Predátora čeká další sequel

26.06.2014

Začalo to Predátorem a Predátorem II, pokračovalo crossovery Vetřelec vs. Predátor a Vetřelci vs. Predátor 2 a nakonec přišli Predátoři. Jakýs takýs sequel jedničky, kterým chtěli Robert Rodriguez … (více)

Rychlý a zběsilý agent 47

Rychlý a zběsilý agent 47

08.02.2013

Populární akční hra Hitman už se jednou na plátna kin podívala. Film Xaviera Gense s rozpočtem 24 milionů dolarů sice utržil téměř stovku, ale recenze byly odmítavé a fanouškům hry se film taky… (více)

Reklama

Reklama