Reklama

Reklama

Predátoři

  • USA Predators (více)
Trailer 1

V novém pokračování série Predátor se Adrien Brody představuje v roli Royce, žoldáka, jenž se neochotně ujímá vedení skupiny elitních bojovníků, kteří se nedobrovolně ocitají na planetě pokryté džunglí. Když se ale tihle chladnokrevní “predátoři” s lidskou tváří ocitnou ve válce s novým druhem skutečných vesmírných Predátorů, začíná rozhodující utkání mezi lovci a jejich kořistí. (Magic Box)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (1 543)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Debney: 1. Free Fall 3:06 ,2. Single Shooter 2:08 ,3. This Is Hell 4:10 ,4. Cages/Trip-wire 3:51 ,5. Not Of This Earth 2:50 ,6. Hound Attack 4:08 ,7. We Run We Die 4:39 ,8. Predator Attack 1:46 ,9. Meet Mr. Black 1:15 ,10. They See Our Traps 2:26 ,11. Over Here 2:24 ,12. Smoke 2:38 ,13. Nikolai Blows 2:10 ,14. Stan's Last Stand 1:49 ,15. Hanzo's Last Stand 3:08 ,16. Leg Trap 2:22 ,17. Take Me To The Ship 2:04 ,18. Edwin and Isabelle Captured 1:33 ,19. Predator Fight, Royce Runs 3:15 ,20. Twisted Edwin/Royce Returns 3:25 ,21. She's Paralyzed 6:05 ,22. Royce vs. Predator 2:39 ,23. Let's Get Off This Planet 3:01 ,24. Theme From Predator 1:45 , ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Škoda, že nebylo víc penízku, to teprv mohla být podívaná. Jinak je to od fanoušků pro fanoušky a podle toho PREDÁTOŘI taky vypadají. Krev, i zelená, teče proudem, hláškuje se o 106 a hlavně se ctí originál. Adrien Brody je borec, nečekal jsem, že se takové vjechejtko dokáže dát takhle do formy (možná i naběhnu do posilovny, když to zvládl on tak já taky :D) a jeho Royce je účelový typ vojáka, kterého nemůžete nemít rádi. Stejně sympatický je i Oleg Taktarov a ten borec z Yakuzy. Za zmínku stojí už asi vážně jen Toper Grace, který sestavu nakonec moc pěkně okořenil. Velká chyba byla ale obsazení Laurence Fishburna, který pokazil celou prostřední část filmu. Vůbec se do role Nolanda nehodil a celkově to hodně srážel. Antal odvedl kus poctivé práce, jeho zásluhou všechno šlape jako hodinky a celý film moc dobře odsýpá. Velkou zásluhu na to nese i John Debney, který využívá Silvestriho původní kompozice do poslední noty a přidává k nim jen nepatrné kousíčky moderního kabátku. P.S: Velké díky Frantovy Fukovy za moc pěkně přeložené titulky, kéž bych to mohl říkat častěji a i u jiných překladatelů, ale nemůžu. ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Zkrátit o 15 minut expozici (107 minut je strašně moc) a bylo by to na úrovni jedničky. Antalovi totiž neschází absolutně nic. Před kamerou má partičku sympatických drsňáků (Brody by byl s Arniem nejlepší kámoš), ve scénáři dostatek hlášek i příležitostí pro obrovské bouchačky (nasazení Bezbolestné po 3 minutách je jako sen) a sám moc dobře ví, že ukázat Predátory po pěti minutách je cesta do pekel. Od začátku se tedy stupňuje napětí z neznámého, poté dojde i na lekačku a nakonec na ultimátní "ejtýs" masakr, jenž McTiernanovu klasiku variuje a zároveň jí skládá obrovský hold. Obzvlášť si cením přístupu, kdy se střídají kontaktní souboje na pěsti a meče s lovením na dálku, přičemž je vše old-schoolově přehledné způsobem, vedle kterého budou i Expendables působit moderně. Jen obtloustlá "mentoska" Fishburne je tu trochu do počtu... 7/10... a Debneyho soundtrack je "classy". ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Možno ide o výkupné. My v Tijuane to tak robíme bežne.“ Som fanúšik jednotky aj dvojky, takže som situáciu okolo Predátorov až nezdravo pozorne sledoval od leta 2009, kedy padla na Havaji prvá klapka. Detailne som študoval najrozmazanejšie fotky z natáčania špekulujúc, aký význam budú mať v hotovom filme. Takisto som držal palce Brodymu; dvojmetroví svalnáči sú vo filmoch, v realite uprednostňujem šľachovité a teda realistickejšie typy. Skrátka, Predátori boli mojím najočakávanejším filmom roka. Výsledok? Skôr palec hore, ako dole. Povedzme 3,5*. Ale po výbornej prvej polovici sa nemôžem ubrániť sklamaniu v podobe druhej (otrasná postava Laurencea Fishburnea, fakt si neviem predstaviť, že táto rola pôvodne mala byť Dutch a mal ho hrať Schwarzenegger) a nemastné neslané finále (až na pôsobivý posledný záber na oblohu). Vizuálna stránka občas šliape vedľa, viď. extra nevydarená CGI scéna so "psami". Nevraviac o výprave, ktorá je občas skvelá a reálna a hneď nato jej štúdiovodé interiéry bijú do očí. Potešia kvalitné a riadne drsné postavy stvárnené typovo perfektne zvolenými hercami vrátane Tophera Gracea, ktorý na konci "milo" prekvapí každého, kto nechápal, čo tu robí niekto ako on. Drobná nadväznosť na predchádzajúce diely poteší. Cením si, že Nimród s Rodriguezom stavili radšej na atmosféru, než na vytrhnuté chrbtice, hoc pochopiteľne dostavia sa aj tie. Ako u McTiernana, ani teraz Predátora poriadne neuvidíme a krik umierajúcich sa desivo halí do dusnej džungle, čo je pôsobivé, mrazivé, nepríjemné a intenzívne. Ale ako vravím, s pribúdajúcimi minútami sa dostavujú ako mínusy, tak čudné rozhodnutia, ktoré padli zrejme za účelom ušetrenia rozpočtu (nemalá časť deja sa odohráva v noci, takže nie je nič vidieť). Snímka si s tržbami neviedla zle (rozpočet 4O, celosvetový zárobok 127), ale v porovnaní s legendárnou jednotkou (15 vs. 98) tomu predsa len čo-to chýbalo. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Kdo by něco takového udělal?“ ,,Ať je to kdokoliv, sbírá si trofeje.“ ,,V mojí kultuře má bojovník s nejvíce trofejemi.. největší respekt!“..... Nebude to jen o tom zjistit, kdo že je vlastně vyhodil z letadla….. Nečekejte žádný zázrak. Predátoři nejsou ani řežba ani nervydrásající podívaná, ale solidní, jednoduchý, vyvražďovací příběh, který zapadá do ,,B“ kategorie a spoléhá na generaci těch (nás), kteří obdivovali původní film. Což mi připadá fér. Je super, že je ignorováno vše ostatní, co nějak s Predátory souvisí. A třeba my, fandové prvního filmu pomůžeme a ten další bude mít rozpočet třeba trojnásobnej. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Jsem botanik a toužím vidět Archaefructus liaoningensis. 2.) Chci vidět umřít D.Treja. 3.) Chci zase slyšet TENHLE song. 4.) Souhlasím s myšlenkou ,,Vidět Predátory a zemřít!“ PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ ** ()

Galerie (128)

Zajímavosti (48)

  • V pokladnách severoamerických kin zacinkalo 52 milionů amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 127,2 milionu.
    (NIRO)
  • Nápis na chrbte Stansovej (Walton Goggins) kombinézy indikuje, že je väzňom z kalifornského San Quentinu. (Nekrofil)
  • Jedním z důvodů pro obsazení Louise Ozawy do role Hanza byla jeho dlouholetá zkušenost s japonským bojovým uměním kendó. Dalším důležitým aspektem byl fakt, že herec je rodilý Japonec. K ověření jeho původu si studio Fox dokonce vyžádalo písemný důkaz o jeho národnosti i podrobný rodokmen. (Struhy)

Související novinky

Režisér Ulice Cloverfield chystá Predátora

Režisér Ulice Cloverfield chystá Predátora

21.11.2020

Režisér Dan Trachtenberg (Ulice Cloverfield 10) je nejnovějším tvůrce, který slavného Predátora vyšle na další lov. Studio 20th Century oznámilo pátý film v populární akční sérii, jenž by měl opět… (více)

Predátora čeká další šance

Predátora čeká další šance

14.08.2015

Legendární scenárista Shane Black (Smrtonosná zbraň, Poslední skaut) předloni natočil miliardového Iron Mana 3, takže záhy přehazoval mnoho režijních nabídek. Nakonec si vybral sedmdesátkový noir The… (více)

Predátora čeká další sequel

Predátora čeká další sequel

26.06.2014

Začalo to Predátorem a Predátorem II, pokračovalo crossovery Vetřelec vs. Predátor a Vetřelci vs. Predátor 2 a nakonec přišli Predátoři. Jakýs takýs sequel jedničky, kterým chtěli Robert Rodriguez … (více)

Rychlý a zběsilý agent 47

Rychlý a zběsilý agent 47

08.02.2013

Populární akční hra Hitman už se jednou na plátna kin podívala. Film Xaviera Gense s rozpočtem 24 milionů dolarů sice utržil téměř stovku, ale recenze byly odmítavé a fanouškům hry se film taky… (více)

Reklama

Reklama