Reklama

Reklama

Predátoři

  • USA Predators (více)
Trailer 2

V novém pokračování série Predátor se Adrien Brody představuje v roli Royce, žoldáka, jenž se neochotně ujímá vedení skupiny elitních bojovníků, kteří se nedobrovolně ocitají na planetě pokryté džunglí. Když se ale tihle chladnokrevní “predátoři” s lidskou tváří ocitnou ve válce s novým druhem skutečných vesmírných Predátorů, začíná rozhodující utkání mezi lovci a jejich kořistí. (Magic Box)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (1 542)

Shit 

všechny recenze uživatele

Predátora 1 i 2 prostě miluju, ale bylo mi jasný, že od tohohle nemůžu očekávat nic úžasnýho, takže jsem radši čekání moc neprožíval, ale nakonec i přes takový trošku béčkový zpracování to bylo dobrý. Navíc Nimrod hned na začátku zcela jasně naznačí, že se nebude snažit převálcovat předchozí díly, ale spíš na ně navázat a i si z nich něco vzít, takže mě hned potěšil typickým a geniálním predátorským hudebním podkresem, okopíroval pár nejznáměnšjích scén a já si okamžitě vybavil predátora jedničku s Arniem a už to jelo, akce střídala akci, Adrian Brody v roli drsňáka seděl, což jsem teda čuměl, příběh slušnej a hlavně do predátorských filmů sedící a ostatní postavy dobrý na porážku. Jediný, co mi trochu kazilo náladu byly docela průměrný triky, to i v Predátorovi 1 byly lepší, takový poctivější, tohle je celkem hnusně digitální,ale dalo se to vydržet a film jsem si rozhodně užil. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kdo jiný by měl točit Rodriguezovo vysněné pokračování předchozích dvou Predátorů (tragické profanace AvP nemohu počítat), než režisér s křestním jménem Nimród.. Přiznávám, těšil jsem se moc, nyní však docela zklamán musím konstatovat:„Antale, Roberte, you ugly motherfuckers!“ Postupně umírající atmosféra, přiblblé hlášky, nucený humor, Fishburne dávající si už desátou sezónu pravidelně na snídani hromadu koblih z planetárního Donut Landu a vrcholem budiž odbytý finální souboj žoldáckého pianisty a vesmírného lovce (cha, že prý údajně vyššího levelu!) ve stylu Posledního mohykána (Spoiler: Broďák Čingačgúk, Predoš Magua). Zřejmě se v průběhu filmu zapomněli autoři zmínit o tom, že se jedná o revír pro nevidomé, neslyšící a intelektu prosté Predátory a já se musím přiřadit k zástupu těch, kteří si myslí, že by si Dutch kvůli nim ani neobtěžoval vyndat z huby doutník. Nicméně abych jenom nekštil síru, oprášení fenomenální Silvestriho hudby byl nápad skvělý, pomrkávající odkazy také (song u závěrečných titulků, příprava Hanza k souboji ve stylu Billyho z jedničky), ale to všechno bylo jen kopírování originálu, takže nakonec musím dát Antalovu filmu největší kredit za připomenutí toho, jak výjimečný McTiernanův snímek z roku 1987(!) vlastně je. Apropo, hned druhý den jsem se podíval do skříně s DVD a řekl si, že je čas vyndat nedostižnou.. ()

Reklama

Zeck 

všechny recenze uživatele

Predators není nic jiného, než první díl v novějším balení. KOMPLETNĚ. Jak stylem chování hlavních postav, tak zbraněmi a způsobem smrti. Největším mínusem celého filmu je fakt, že Predátoři nevypadají "strašidelně", spíš jsem měl pocit, že po džungli chodí smrtící roboti, než mimozemšťani oplívající ohromnou inteligencí a odolností. Pokud by se skutečně dodržely všechny charakteristické znaky Predátorů, jejich zbraňový arsenal a všechno okolo. Všichni lidé by byli mrtví během jedné hodiny. Přesto se filmu nedá upřít zábavnost a akčnost, jenže NĚCO chybělo a to z tohoto akčního thrilleru děla lehce zapomenutelnou jednohubku, ke které se nemá smysl znovu vracet. 66% 26.09. 2010 ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Kde je hranice mezi poctou a kopií? "Predátoři" stojí v lepším případě přesně na hraně uvedených dvou netvůrčích principů. Co zůstane, když se z filmu odstraní všechny inspirace či pocty původnímu "Predátorovi"? V zásadě nic kromě sekvencí s Laurencem Fishburnem a Topherem Gracem. Pouze ty totiž ze snímku dělají něco jiného než vágní připomínku ikonického osmdesátkového fláku. "Predátoři" tak vlastně představují jednu z prvních vlaštovek trendu, který se výrazně rozvíjí poslední dva roky, tedy oslovování divácké nostalgie. Kino se stejně jako televize stává médiem věčného návratu, kde diváci chtějí stále to samé. Alespoň, že "Predátoři" oblékli do starého hávu mladé herce (navíc dobré) a ne starce jako geronto-truc projekt "Postradatelní". ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Mám za to, že snesu ve filmech dost, ale co je moc to je příliš. Jednička tady, jednička tam, jednička všude kam se podívám. Nejen, že scény jsou stejný z jedničky, ale oni i zbraně, prostředí, boj. Pokud někdo nemá na to vymyslet něco novýho a jen kopíruje to, co už to bylo a svým zoufalým neuměním doslova ztrapňuje jednoho mimozemskýho fešáka, nehodlám této neupřimné snaze tleskat. Ten souboj na "meče" co to jako mělo bejt ? Predátor je lovec, ale ne blbec ! Navíc meč z Kill Bill, může být něco trapnějšího ? Nebo scéna, kdy se Brody objeví do půl těla celej pomazanej prošlým pomázankovým máslem. Tohle mě vysloveně uráželo. Vždyt tyhle košťata by Predátor s džungle roku 1987 vyřídil za několik sekund. Už jen ten začátek, jak se pořád muselo zdůrazňovat, jak ostrý chlapce tady máme, prej "tenhle je zabiják, tenhle je z čečny...." V jedničce stačilo, když si frajer ve vrtulníku odflusnul a každej hned věděl že to bude pěkně ostrej kluk. Tady ?? To mohl s Predátory tajtrlíkovat Tom s Jerrym a vyšlo by to na stejno. A finalový souboj ? To už bych spíš věřil tomu že Rumcajs zahnul Mance s Angelinou Jolie než, že....Ne to nemá cenu, kdyby tihle vozembouchové byli v prvním dílu, z Predátora by se nikdy žádnej kult nestal, protože by stačilo aby si Predátor usral a oni by z toho strachy chcípli. ()

Galerie (128)

Zajímavosti (48)

  • V počátečních minutách, když skupinka najde Edwina (Topher Grace) visícího na postroji padáku na větvi, Royce (Adrien Brody) ustřelí větev, na které visí. Edwin poté dopadá do vody s postrojem, ale v momentě, kdy se postaví, už postroj nemá. (Jirka_Globus)
  • Ve scéně v čase 0:30:24 si Royce (Adrien Brody) přebijí zbraň a dá si do ní 8 nábojů, ale v čase 0:40:13, když střílí, vystřelí vícekrát bez přebití. (dc125)
  • V závěrečné scéně v predátořím táboře přišpendlí poslední Predátor Isabellu (Alice Braga) vystřelovací čepelí k padlému stromu. Po jeho smrti o pár záběrů později však Isabella sedí v jiné pozici. (Jirka_Globus)

Související novinky

Režisér Ulice Cloverfield chystá Predátora

Režisér Ulice Cloverfield chystá Predátora

21.11.2020

Režisér Dan Trachtenberg (Ulice Cloverfield 10) je nejnovějším tvůrce, který slavného Predátora vyšle na další lov. Studio 20th Century oznámilo pátý film v populární akční sérii, jenž by měl opět… (více)

Predátora čeká další šance

Predátora čeká další šance

14.08.2015

Legendární scenárista Shane Black (Smrtonosná zbraň, Poslední skaut) předloni natočil miliardového Iron Mana 3, takže záhy přehazoval mnoho režijních nabídek. Nakonec si vybral sedmdesátkový noir The… (více)

Predátora čeká další sequel

Predátora čeká další sequel

26.06.2014

Začalo to Predátorem a Predátorem II, pokračovalo crossovery Vetřelec vs. Predátor a Vetřelci vs. Predátor 2 a nakonec přišli Predátoři. Jakýs takýs sequel jedničky, kterým chtěli Robert Rodriguez … (více)

Rychlý a zběsilý agent 47

Rychlý a zběsilý agent 47

08.02.2013

Populární akční hra Hitman už se jednou na plátna kin podívala. Film Xaviera Gense s rozpočtem 24 milionů dolarů sice utržil téměř stovku, ale recenze byly odmítavé a fanouškům hry se film taky… (více)

Reklama

Reklama