Reklama

Reklama

Predátoři

  • USA Predators (více)
Trailer 2

V novém pokračování série Predátor se Adrien Brody představuje v roli Royce, žoldáka, jenž se neochotně ujímá vedení skupiny elitních bojovníků, kteří se nedobrovolně ocitají na planetě pokryté džunglí. Když se ale tihle chladnokrevní “predátoři” s lidskou tváří ocitnou ve válce s novým druhem skutečných vesmírných Predátorů, začíná rozhodující utkání mezi lovci a jejich kořistí. (Magic Box)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (1 542)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $52,000,688Tržby Celosvetovo $127,234,389Tržby za predaj Blu-ray v USA $10,789,293 //počet predaných kusov 516,344Tržby za predaj DVD v USA $21,469,557 //počet predaných kusov 1,182,417 ║ Od pocti prvému Predátorovi to ma neskutočne strašne ďaleko, Predátorská hudba Alana Silvestriho sa od obrazu vzďaľuje ako otvárajúce sa nožničky, absolútne ponúknuté obrázky k nej nesadnú(podobné to už bolo aj pri AVP:R), lebo vedieť ako krásne sadla hudba k pôvodnému originálu a ako tá istá teraz nesedí k tejto napodobnenine je len zbytočný prešľap tvorcov vedľa, minimálne v tomto smere mal skladateľ(John Debney??? ako že ten tam aj voľačo nové zložil, fakt som nezachytil) ponúknuť v podobnom štýle niečo nové. K režisérovi Antal-ovi asi len toľko že toto ničím prevratne čisté béčko rieši maximálnym rutinérstvom, kde miestami aspoň baví ako takou akciou ale niekedy skúša pozornosť diváka zbytočne predlžovanými a až zbytočnými akčnými scénkami(Yakuza verzus Predator na meče, predlžované finále filmu), či najväčším kopancom filmu začlenenie postavy hranej Laurence Fishburnom a jej pretavenie v bezvýznamný krvavý flak a to bol jej načrtnutý potenciál na omnoho viac, lebo tých 10sezón prežitých na planéte Predátorov asi bolo málo na to ako rýchlo táto zbehnutá postava vo filme ukončila svoje pôsobenie... ___K filmu toľko: je to o kúšček lepšie než predchádzajúce AVP-čka ale k originálu sa to nepriblíži ani z ďaleka, pokiaľ Dutchovo komando je dokonalosť sama(lepšie fungujúci team vojakov ešte na striebornom plátne nepôsobil), ich kópia u Antal je výber tých najväčších amatérov(fakt pôsobia prevažne smiešne) s veľkou puškou v ruke, lebo chýba im akákoľvek kompaktnosť, zanietenie, bojovnosť, o charaktere nehovoriac, zopár slušných hlášiek to nezachráni, taktiež absencia skutočného napätia je u takýchto filmov až zarážajúca. /videl v kine: 55%/ __po tých pozitívnych ohlasoch som očakával aspoň malý zázrak ale nič také sa nekonalo, opäť sa podával len vývar z toho čo je dnes absolútny kult kultov__ (kto ďalší sa pokúsi niečo dokázať na badateľne neskutočnom obťažnom filmovom sci-fi území Predátorov) ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, jestli složit tvůrcům poklonu nebo je nenávidět. Celkový dojem z filmu je dobrý, ale když půjdu do hloubky, začnu víc a víc nadávat. Je jasné, že Predátoři z prvního filmu o Predátorovi neparazitovali, jen na něj pořád odkazovali. Až dokonce přespříliš. Na to, že se to má odehrávat na jakési vzdálené exoplanetě si tvůrci vystačili jedním několikavteřinovým záběrem, jinak to celé natočili na zahradě Roberta Rodrigueze a blízkém parku nedaleko Tijuany. Původní podobu Predátora uctili uvězněným jedincem a to opravdu dokonale. To je snad nejvyzdvihovanější záležitost z celého filmu. Trojice hlavních predátorů byla otravně robotická až hrůza. Fishbourne dodal filmu trochu světovosti, jinak to vypadá jako takové smutné béčko na nedělní odpoledne. Bohužel Fishbourne moc akce nepředvede a zmizí tak rychle jak se objevil. Danny Trejo taktéž, tak zůstane už jen Adrian Brody. Toho klidně mohl zastoupit i neherec Bear Grylls a spíš bych mu ty "survival" tendence uvěřil. Takže nezbývá než obdivovat ty odkazy na první film s Arnoldem. A to je trochu málo na to, věnovat filmu víc jak tři hvězdy. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Antal má neskutečný cit pro vystihnutí toho pravého osmdesátkového feelingu, Brody ve výsledku překvapivě nepůsobí jen jako Arnieho nedomrlé embryo (zvlášť v závěru do půl těla překvapil svou namakaností... a nebo je CGI technologie mnohem dál než jsem si doteď myslel) a tak je na škodu vlastně pouze druhá polovina mimo džungli, která ač není zlá, tak kvalit té první ani zdaleka nedosahuje. V té povedenější části je to dokonce tak dobré, že je to i lepší originálu. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Alex Litvak, Michael Finch / Predloha: Predator by Jim Thomas, John Thomas | Hudba: John Debney | Produkcia: Robert Rodriguez, John Davis, Elizabeth Avellan | Distribúcia: 20th Century Fox | Štúdio: Davis Entertainment Company, Troublemaker Studios, Dune Entertainment | Rozpočet: 40 miliónov $ | Tržby: 127,234,389 $ || Fakt podarený kus. Osobne si myslím, že paradoxne tento film pôsobý priemerne jedine preto, že používa motívy legendárneho druhu, Predátora. Vymeniť ich za nové, zatial neznáme tvory, vyhlo by sa dielo nevďačného porovnávania s kultovým dielom, a druhak pri prinieslo ešte to potrebné extra napätie a strach z neznámeho. Scenárovo je to tiež vpohode, najslabšiou pasážou je prekvapivo sekvencia s Fishburnovou postavou, tá tam pôsobí ako nasilu. Obsadenie je snové, možno až nevyužité, postavy nemajú dostatočný priestor na obohatenie svojich charakterov, čo je ale u tohoto počtu a s touto priateľnou metrážou pochopiteľné. Ah, škoda. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nejslabší predátoři v dějinách filmu si pohrávali s nejhoršími vojáky pod sluncem. Adrien Brody kvůli tomuhle filmu nabral asi 15 kilo svalové hmoty a stejně vypadá jak tyčka. Goggins pro změnu ve filmech všeobecně hraje buziky a tady má předvádět absolutní výkon hodný SAS. Nedokázal to ani jeden. Vypadá to trapně a ještě horší je ten Číňan, co se tam s mečem pere s jedním predátorem. Nevím, jestli tady ti predátoři byli unavení amatérismem těch magorů nebo to byli nejslabší z nejslabších. Oboje ale způsobilo, že i jinak dobré nápady ve filmu byly navždy pohřbeny vším ostatním. ()

Galerie (128)

Zajímavosti (48)

  • V počátečních minutách, když skupinka najde Edwina (Topher Grace) visícího na postroji padáku na větvi, Royce (Adrien Brody) ustřelí větev, na které visí. Edwin poté dopadá do vody s postrojem, ale v momentě, kdy se postaví, už postroj nemá. (Jirka_Globus)
  • Herec Louis Ozawa (Hanzo) za sebe nenechal zaskakovat kaskadéry. I přes jejich profesionalitu se prý pohybovali příliš ve stylu „kung-fu“, zatímco herec trval na tom, že se bude držet stylu boje „kendó“. (Struhy)

Související novinky

Režisér Ulice Cloverfield chystá Predátora

Režisér Ulice Cloverfield chystá Predátora

21.11.2020

Režisér Dan Trachtenberg (Ulice Cloverfield 10) je nejnovějším tvůrce, který slavného Predátora vyšle na další lov. Studio 20th Century oznámilo pátý film v populární akční sérii, jenž by měl opět… (více)

Predátora čeká další šance

Predátora čeká další šance

14.08.2015

Legendární scenárista Shane Black (Smrtonosná zbraň, Poslední skaut) předloni natočil miliardového Iron Mana 3, takže záhy přehazoval mnoho režijních nabídek. Nakonec si vybral sedmdesátkový noir The… (více)

Predátora čeká další sequel

Predátora čeká další sequel

26.06.2014

Začalo to Predátorem a Predátorem II, pokračovalo crossovery Vetřelec vs. Predátor a Vetřelci vs. Predátor 2 a nakonec přišli Predátoři. Jakýs takýs sequel jedničky, kterým chtěli Robert Rodriguez … (více)

Rychlý a zběsilý agent 47

Rychlý a zběsilý agent 47

08.02.2013

Populární akční hra Hitman už se jednou na plátna kin podívala. Film Xaviera Gense s rozpočtem 24 milionů dolarů sice utržil téměř stovku, ale recenze byly odmítavé a fanouškům hry se film taky… (více)

Reklama

Reklama