Reklama

Reklama

Predátoři

  • USA Predators (více)
Trailer 1

V novém pokračování série Predátor se Adrien Brody představuje v roli Royce, žoldáka, jenž se neochotně ujímá vedení skupiny elitních bojovníků, kteří se nedobrovolně ocitají na planetě pokryté džunglí. Když se ale tihle chladnokrevní “predátoři” s lidskou tváří ocitnou ve válce s novým druhem skutečných vesmírných Predátorů, začíná rozhodující utkání mezi lovci a jejich kořistí. (Magic Box)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (1 542)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Škoda, že nebylo víc penízku, to teprv mohla být podívaná. Jinak je to od fanoušků pro fanoušky a podle toho PREDÁTOŘI taky vypadají. Krev, i zelená, teče proudem, hláškuje se o 106 a hlavně se ctí originál. Adrien Brody je borec, nečekal jsem, že se takové vjechejtko dokáže dát takhle do formy (možná i naběhnu do posilovny, když to zvládl on tak já taky :D) a jeho Royce je účelový typ vojáka, kterého nemůžete nemít rádi. Stejně sympatický je i Oleg Taktarov a ten borec z Yakuzy. Za zmínku stojí už asi vážně jen Toper Grace, který sestavu nakonec moc pěkně okořenil. Velká chyba byla ale obsazení Laurence Fishburna, který pokazil celou prostřední část filmu. Vůbec se do role Nolanda nehodil a celkově to hodně srážel. Antal odvedl kus poctivé práce, jeho zásluhou všechno šlape jako hodinky a celý film moc dobře odsýpá. Velkou zásluhu na to nese i John Debney, který využívá Silvestriho původní kompozice do poslední noty a přidává k nim jen nepatrné kousíčky moderního kabátku. P.S: Velké díky Frantovy Fukovy za moc pěkně přeložené titulky, kéž bych to mohl říkat častěji a i u jiných překladatelů, ale nemůžu. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Hodně velké překvapení, které se minimálně u mě svezlo na silné nostalgické vlně, ale nejen to. PREDATORS je bezpochyb kvalitní a dobře zvládnutá záležitost, mám za to, že sám Roberto Rodriguez by to takhle dobře nedal a je jen dobře, že z producentské sesle předal režii Antalovi, který natočil hodně svižnou a profesiální akci, která původní film nestahuje do nechutného paskvilu (Av.P), ale naopak s respektem cituje klasiku. Rozšíření původního mýtu bylo samozřejmě nezbytné, ale dojem nekazí, zjevení Laurence Fishburna a pár logických děr se pak snažím přehlížet, třeba i na úkor dobře vybranému teamu, který vede precizní (a hodně hodně překvapivý) Adrien Brody, kterého jsem si v témhle roli nedokázal překvapit, ale klobouk dolů. Minimálně jednu hvězdičku si pak zaslouží hudba Johna Debney, která se nesnaží být inovativní, ale přesně a účinně používá legendární Silvestriho motivy, které už v prvním dílu tvořily polovinu filmu. 80% !!! ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Predátora 1 i 2 prostě miluju, ale bylo mi jasný, že od tohohle nemůžu očekávat nic úžasnýho, takže jsem radši čekání moc neprožíval, ale nakonec i přes takový trošku béčkový zpracování to bylo dobrý. Navíc Nimrod hned na začátku zcela jasně naznačí, že se nebude snažit převálcovat předchozí díly, ale spíš na ně navázat a i si z nich něco vzít, takže mě hned potěšil typickým a geniálním predátorským hudebním podkresem, okopíroval pár nejznáměnšjích scén a já si okamžitě vybavil predátora jedničku s Arniem a už to jelo, akce střídala akci, Adrian Brody v roli drsňáka seděl, což jsem teda čuměl, příběh slušnej a hlavně do predátorských filmů sedící a ostatní postavy dobrý na porážku. Jediný, co mi trochu kazilo náladu byly docela průměrný triky, to i v Predátorovi 1 byly lepší, takový poctivější, tohle je celkem hnusně digitální,ale dalo se to vydržet a film jsem si rozhodně užil. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $52,000,688Tržby Celosvetovo $127,234,389Tržby za predaj Blu-ray v USA $10,789,293 //počet predaných kusov 516,344Tržby za predaj DVD v USA $21,469,557 //počet predaných kusov 1,182,417 ║ Od pocti prvému Predátorovi to ma neskutočne strašne ďaleko, Predátorská hudba Alana Silvestriho sa od obrazu vzďaľuje ako otvárajúce sa nožničky, absolútne ponúknuté obrázky k nej nesadnú(podobné to už bolo aj pri AVP:R), lebo vedieť ako krásne sadla hudba k pôvodnému originálu a ako tá istá teraz nesedí k tejto napodobnenine je len zbytočný prešľap tvorcov vedľa, minimálne v tomto smere mal skladateľ(John Debney??? ako že ten tam aj voľačo nové zložil, fakt som nezachytil) ponúknuť v podobnom štýle niečo nové. K režisérovi Antal-ovi asi len toľko že toto ničím prevratne čisté béčko rieši maximálnym rutinérstvom, kde miestami aspoň baví ako takou akciou ale niekedy skúša pozornosť diváka zbytočne predlžovanými a až zbytočnými akčnými scénkami(Yakuza verzus Predator na meče, predlžované finále filmu), či najväčším kopancom filmu začlenenie postavy hranej Laurence Fishburnom a jej pretavenie v bezvýznamný krvavý flak a to bol jej načrtnutý potenciál na omnoho viac, lebo tých 10sezón prežitých na planéte Predátorov asi bolo málo na to ako rýchlo táto zbehnutá postava vo filme ukončila svoje pôsobenie... ___K filmu toľko: je to o kúšček lepšie než predchádzajúce AVP-čka ale k originálu sa to nepriblíži ani z ďaleka, pokiaľ Dutchovo komando je dokonalosť sama(lepšie fungujúci team vojakov ešte na striebornom plátne nepôsobil), ich kópia u Antal je výber tých najväčších amatérov(fakt pôsobia prevažne smiešne) s veľkou puškou v ruke, lebo chýba im akákoľvek kompaktnosť, zanietenie, bojovnosť, o charaktere nehovoriac, zopár slušných hlášiek to nezachráni, taktiež absencia skutočného napätia je u takýchto filmov až zarážajúca. /videl v kine: 55%/ __po tých pozitívnych ohlasoch som očakával aspoň malý zázrak ale nič také sa nekonalo, opäť sa podával len vývar z toho čo je dnes absolútny kult kultov__ (kto ďalší sa pokúsi niečo dokázať na badateľne neskutočnom obťažnom filmovom sci-fi území Predátorov) ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Predátor (1987) si na vojakov vystačil sám a tí vojaci vypadali naozaj drsne. Nepotrebovali tú svoju drsnosť dokazovať kecami o tom kto-kde slúžil, kto koľkým odrezal ich vtáky a tak. Stačilo keď si niektorý z nich odpľuľ a už bolo všetkým jasné - tak toto je frajer. Nový Predátor si na ľudí sám nevystačí. Je ich viac a dnešní vojaci už takí drsní nie su. Najdrsnejšia z nich je baba. Ehm. Inak sa tu jedná viacmenej o kópiu slávnej jednotky. To čo sa kopíruje je síce slabšie ako predchodca, ale je to dobré. To nové čo sa pridáva - stojí za hovno. Či už je to zbytočne prekombinovaný dej (záverečná premena jednej z postáv, pridanie a motivácia postavy dalšej - Fishburne) , pridanie domácich maznáčikov alebo aj chytenie sa za ručičky Predátora a Človeka. Toho čo sa kopíruje je však viac a preto to vystačilo na 5/10 ()

Galerie (128)

Zajímavosti (48)

  • Když se Royce (Adrien Brody) zeptá Isabelly (Alice Braga), odkud o Predátorovi slyšela, dozví se o incidentu z roku 1987, kdy se jediný přeživší před jedním z Predátorů skryl tak, že se celý zamaskoval blátem. Jde o odkaz na prvního Predátora (1987) a na hlavní postavu Dutche (Arnold Schwarzenegger). (O´Neill)
  • Ve scéně v čase 0:30:24 si Royce (Adrien Brody) přebijí zbraň a dá si do ní 8 nábojů, ale v čase 0:40:13, když střílí, vystřelí vícekrát bez přebití. (dc125)

Související novinky

Režisér Ulice Cloverfield chystá Predátora

Režisér Ulice Cloverfield chystá Predátora

21.11.2020

Režisér Dan Trachtenberg (Ulice Cloverfield 10) je nejnovějším tvůrce, který slavného Predátora vyšle na další lov. Studio 20th Century oznámilo pátý film v populární akční sérii, jenž by měl opět… (více)

Predátora čeká další šance

Predátora čeká další šance

14.08.2015

Legendární scenárista Shane Black (Smrtonosná zbraň, Poslední skaut) předloni natočil miliardového Iron Mana 3, takže záhy přehazoval mnoho režijních nabídek. Nakonec si vybral sedmdesátkový noir The… (více)

Predátora čeká další sequel

Predátora čeká další sequel

26.06.2014

Začalo to Predátorem a Predátorem II, pokračovalo crossovery Vetřelec vs. Predátor a Vetřelci vs. Predátor 2 a nakonec přišli Predátoři. Jakýs takýs sequel jedničky, kterým chtěli Robert Rodriguez … (více)

Rychlý a zběsilý agent 47

Rychlý a zběsilý agent 47

08.02.2013

Populární akční hra Hitman už se jednou na plátna kin podívala. Film Xaviera Gense s rozpočtem 24 milionů dolarů sice utržil téměř stovku, ale recenze byly odmítavé a fanouškům hry se film taky… (více)

Reklama

Reklama