Reklama

Reklama

Predátoři

  • USA Predators (více)
Trailer 1

V novém pokračování série Predátor se Adrien Brody představuje v roli Royce, žoldáka, jenž se neochotně ujímá vedení skupiny elitních bojovníků, kteří se nedobrovolně ocitají na planetě pokryté džunglí. Když se ale tihle chladnokrevní “predátoři” s lidskou tváří ocitnou ve válce s novým druhem skutečných vesmírných Predátorů, začíná rozhodující utkání mezi lovci a jejich kořistí. (Magic Box)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (1 542)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Film, který měl vzniknout místo Predátora 2. Poctivá řežba, která zjevně vznikla jako pocta prvnímu Predátorovi a rozhodně mu nedělá ostudu. Predators obsahují poměrně velké množství scén, které doslova citují některé scény z Predátora. Nechci moc spoilerovat, ale divák znalý originálu si toho nemůže nevšimnout. V podstatě někdo vzal ten film, prvního Predátora, přeházel pořadí scén, ale zachoval strukturu, tzn parta lidí postupně pochopí, že stojí proti mocnému lovci... To schéma je naprosto totožné, jen jsou ty jednotlivé scény pozměněné. (SPOILER Takže je tu bezbolestná, vodopád, místo mlčenlivého Indiána je tu mlčenlivý Japonec...atd. Vždyť i o těch událostech z prvního Predátora mluvěj!) Takže co si z toho vzít? Nedovedu si ani představit, jakým způsobem může na film reagovat divák, který prvního Predátora nezná. Ten zážitek musí být výrazně odlišný. Predators je pocta, nic jiného, pocta filmu, který měl docela velký vliv. A Rodriguez a Antal nestvořili ani tak pokračování (které mimochodem zcela ignoruje druhý díl s Danny Gloverem), jako spíš reimaginaci toho prvního. Oba filmy jsou si až příliš podobné, snad s výjimkou v podobě obtloustlého Laurence Fishburna. PS: Adrien Brody je výborný herec, ale ačkoliv i zde hrál dobře a dokonce ukázal nějaké svaly, vůbec mi sem nesedl. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Po (praktickém) zabití série Alienů jsem se dočkal pokračování Predátorů a Nimród Antal to zvládl. Počet nenucených odkazů potěší a návrat do džungle rozhodně také. Je s podivem, jak Antal dokázal ukočírovat atraktivní svět a zároveň vytvořit silnou až komorní atmosféru první půlky filmu, aby v druhé přidal plyn a rozjel akce. Přesto rozhodně nejde o žádný jednoduše škatulkovatelný film, protože na horor se tu nebojíte, na akční film je tu docela málo akce... která je v pár okamžicích i trochu zbytečně béčková (páteř sem, krev tam, přitom "potvory" z klecí se skoro neobjevily...). I tak je to zábava, protože svět predátorů je působivý, pro setkání s lidmi ideální, stejně jako casting celé lidské posádky. Tam si někdo opravdu vyhrál, ať Brodym v netypické poloze, krásnou Alicií Bragou nebo šíleným (a obtloustlým) Laurencem Fishburnem. Po obou dílech Aliens vs. Predators rozhodně překvapení. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Po "Švarcíkově" jedničce rozhodně druhý nejlepší snímek Predátořího universa, přičemž původní film si prvenství drží hlavně léty budovaným kultem. Tím chci říct, že se jedná o takřka stejné filmy, ale Predátoři jsou tak mile osmdesátkově blbí záměrně, kdežto Predátor nechtěně sám od sebe, je tedy lepší (nebo horší, jak se to vezme) svojí upřímností. Nimród Antal dokázal, že bylo zbytečné obávat se výběru jeho osoby na post režiséra. Nějakých zajímavých režijních vychytávek jsem se sice nedočkal, ale Predators jsou filmem, u nichž slušně odvedené řemeslo a smysl pro nadhled a atmosféru bohatě stačí. Malý problém jsem měl s Adrienem Brodym, který je pro tuto roli možná až příliš dobrým "charakterním" hercem. Zkrátka Predators se povedli téměř na výbornou, dostal jsem víceméně přesně to, co jsem chtěl. PS: "Chcípni buzno kosmická" se legendárnímu "Ty máš ale pěknou držku" minimálně vyrovná ... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Predátora 1 i 2 prostě miluju, ale bylo mi jasný, že od tohohle nemůžu očekávat nic úžasnýho, takže jsem radši čekání moc neprožíval, ale nakonec i přes takový trošku béčkový zpracování to bylo dobrý. Navíc Nimrod hned na začátku zcela jasně naznačí, že se nebude snažit převálcovat předchozí díly, ale spíš na ně navázat a i si z nich něco vzít, takže mě hned potěšil typickým a geniálním predátorským hudebním podkresem, okopíroval pár nejznáměnšjích scén a já si okamžitě vybavil predátora jedničku s Arniem a už to jelo, akce střídala akci, Adrian Brody v roli drsňáka seděl, což jsem teda čuměl, příběh slušnej a hlavně do predátorských filmů sedící a ostatní postavy dobrý na porážku. Jediný, co mi trochu kazilo náladu byly docela průměrný triky, to i v Predátorovi 1 byly lepší, takový poctivější, tohle je celkem hnusně digitální,ale dalo se to vydržet a film jsem si rozhodně užil. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Zamáčkl jsem slzu. Naprosto odzbrojující film, kterému k dokonalosti, svým způsobem, chybí tak moc. Ale už jen kvůli vyvolávajícímu pocitu nostalgie, znovu vlití krve do žil macho+millitary stylu a dodržení původních postupů, kdy si znalez jedničky říká jestli náhodou nesleduje její zatraceně povedený remake si Predators zaslouží vyšší hodnocení. Správně papundeklové, přiměřeně CGI. Bezbolestná po víc jak 20 letech vypadá znovu k světu a vrní a kope, tak jak má. Obsazení je neskutečně sympatické, škoda snad jen nadbytečného Laurence Fishburne, i když jeho nástup na scénu z hlavy jen tak nedostanu. Třešničkou na dortu je pak hudba Johna Debney. ()

Galerie (128)

Zajímavosti (48)

  • V počátečních minutách, když skupinka najde Edwina (Topher Grace) visícího na postroji padáku na větvi, Royce (Adrien Brody) ustřelí větev, na které visí. Edwin poté dopadá do vody s postrojem, ale v momentě, kdy se postaví, už postroj nemá. (Jirka_Globus)
  • Celosvětová premiéra proběhla 7. července 2010. v Austinu ve státě Texas. (Varan)

Související novinky

Režisér Ulice Cloverfield chystá Predátora

Režisér Ulice Cloverfield chystá Predátora

21.11.2020

Režisér Dan Trachtenberg (Ulice Cloverfield 10) je nejnovějším tvůrce, který slavného Predátora vyšle na další lov. Studio 20th Century oznámilo pátý film v populární akční sérii, jenž by měl opět… (více)

Predátora čeká další šance

Predátora čeká další šance

14.08.2015

Legendární scenárista Shane Black (Smrtonosná zbraň, Poslední skaut) předloni natočil miliardového Iron Mana 3, takže záhy přehazoval mnoho režijních nabídek. Nakonec si vybral sedmdesátkový noir The… (více)

Predátora čeká další sequel

Predátora čeká další sequel

26.06.2014

Začalo to Predátorem a Predátorem II, pokračovalo crossovery Vetřelec vs. Predátor a Vetřelci vs. Predátor 2 a nakonec přišli Predátoři. Jakýs takýs sequel jedničky, kterým chtěli Robert Rodriguez … (více)

Rychlý a zběsilý agent 47

Rychlý a zběsilý agent 47

08.02.2013

Populární akční hra Hitman už se jednou na plátna kin podívala. Film Xaviera Gense s rozpočtem 24 milionů dolarů sice utržil téměř stovku, ale recenze byly odmítavé a fanouškům hry se film taky… (více)

Reklama

Reklama