Reklama

Reklama

Predátoři

  • USA Predators (více)
Trailer 1

V novém pokračování série Predátor se Adrien Brody představuje v roli Royce, žoldáka, jenž se neochotně ujímá vedení skupiny elitních bojovníků, kteří se nedobrovolně ocitají na planetě pokryté džunglí. Když se ale tihle chladnokrevní “predátoři” s lidskou tváří ocitnou ve válce s novým druhem skutečných vesmírných Predátorů, začíná rozhodující utkání mezi lovci a jejich kořistí. (Magic Box)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (1 543)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Kdo by něco takového udělal?“ ,,Ať je to kdokoliv, sbírá si trofeje.“ ,,V mojí kultuře má bojovník s nejvíce trofejemi.. největší respekt!“..... Nebude to jen o tom zjistit, kdo že je vlastně vyhodil z letadla….. Nečekejte žádný zázrak. Predátoři nejsou ani řežba ani nervydrásající podívaná, ale solidní, jednoduchý, vyvražďovací příběh, který zapadá do ,,B“ kategorie a spoléhá na generaci těch (nás), kteří obdivovali původní film. Což mi připadá fér. Je super, že je ignorováno vše ostatní, co nějak s Predátory souvisí. A třeba my, fandové prvního filmu pomůžeme a ten další bude mít rozpočet třeba trojnásobnej. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Jsem botanik a toužím vidět Archaefructus liaoningensis. 2.) Chci vidět umřít D.Treja. 3.) Chci zase slyšet TENHLE song. 4.) Souhlasím s myšlenkou ,,Vidět Predátory a zemřít!“ PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ ** ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Predators není nic jiného, než první díl v novějším balení. KOMPLETNĚ. Jak stylem chování hlavních postav, tak zbraněmi a způsobem smrti. Největším mínusem celého filmu je fakt, že Predátoři nevypadají "strašidelně", spíš jsem měl pocit, že po džungli chodí smrtící roboti, než mimozemšťani oplívající ohromnou inteligencí a odolností. Pokud by se skutečně dodržely všechny charakteristické znaky Predátorů, jejich zbraňový arsenal a všechno okolo. Všichni lidé by byli mrtví během jedné hodiny. Přesto se filmu nedá upřít zábavnost a akčnost, jenže NĚCO chybělo a to z tohoto akčního thrilleru děla lehce zapomenutelnou jednohubku, ke které se nemá smysl znovu vracet. 66% 26.09. 2010 ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $52,000,688Tržby Celosvetovo $127,234,389Tržby za predaj Blu-ray v USA $10,789,293 //počet predaných kusov 516,344Tržby za predaj DVD v USA $21,469,557 //počet predaných kusov 1,182,417 ║ Od pocti prvému Predátorovi to ma neskutočne strašne ďaleko, Predátorská hudba Alana Silvestriho sa od obrazu vzďaľuje ako otvárajúce sa nožničky, absolútne ponúknuté obrázky k nej nesadnú(podobné to už bolo aj pri AVP:R), lebo vedieť ako krásne sadla hudba k pôvodnému originálu a ako tá istá teraz nesedí k tejto napodobnenine je len zbytočný prešľap tvorcov vedľa, minimálne v tomto smere mal skladateľ(John Debney??? ako že ten tam aj voľačo nové zložil, fakt som nezachytil) ponúknuť v podobnom štýle niečo nové. K režisérovi Antal-ovi asi len toľko že toto ničím prevratne čisté béčko rieši maximálnym rutinérstvom, kde miestami aspoň baví ako takou akciou ale niekedy skúša pozornosť diváka zbytočne predlžovanými a až zbytočnými akčnými scénkami(Yakuza verzus Predator na meče, predlžované finále filmu), či najväčším kopancom filmu začlenenie postavy hranej Laurence Fishburnom a jej pretavenie v bezvýznamný krvavý flak a to bol jej načrtnutý potenciál na omnoho viac, lebo tých 10sezón prežitých na planéte Predátorov asi bolo málo na to ako rýchlo táto zbehnutá postava vo filme ukončila svoje pôsobenie... ___K filmu toľko: je to o kúšček lepšie než predchádzajúce AVP-čka ale k originálu sa to nepriblíži ani z ďaleka, pokiaľ Dutchovo komando je dokonalosť sama(lepšie fungujúci team vojakov ešte na striebornom plátne nepôsobil), ich kópia u Antal je výber tých najväčších amatérov(fakt pôsobia prevažne smiešne) s veľkou puškou v ruke, lebo chýba im akákoľvek kompaktnosť, zanietenie, bojovnosť, o charaktere nehovoriac, zopár slušných hlášiek to nezachráni, taktiež absencia skutočného napätia je u takýchto filmov až zarážajúca. /videl v kine: 55%/ __po tých pozitívnych ohlasoch som očakával aspoň malý zázrak ale nič také sa nekonalo, opäť sa podával len vývar z toho čo je dnes absolútny kult kultov__ (kto ďalší sa pokúsi niečo dokázať na badateľne neskutočnom obťažnom filmovom sci-fi území Predátorov) ()

movie 

všechny recenze uživatele

Hodně velké překvapení, které se minimálně u mě svezlo na silné nostalgické vlně, ale nejen to. PREDATORS je bezpochyb kvalitní a dobře zvládnutá záležitost, mám za to, že sám Roberto Rodriguez by to takhle dobře nedal a je jen dobře, že z producentské sesle předal režii Antalovi, který natočil hodně svižnou a profesiální akci, která původní film nestahuje do nechutného paskvilu (Av.P), ale naopak s respektem cituje klasiku. Rozšíření původního mýtu bylo samozřejmě nezbytné, ale dojem nekazí, zjevení Laurence Fishburna a pár logických děr se pak snažím přehlížet, třeba i na úkor dobře vybranému teamu, který vede precizní (a hodně hodně překvapivý) Adrien Brody, kterého jsem si v témhle roli nedokázal překvapit, ale klobouk dolů. Minimálně jednu hvězdičku si pak zaslouží hudba Johna Debney, která se nesnaží být inovativní, ale přesně a účinně používá legendární Silvestriho motivy, které už v prvním dílu tvořily polovinu filmu. 80% !!! ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Z jedničky si to vzalo vše (ale opravdu skoro vše) dobré a funguje to. Líp to asi dopadnout nemohlo a Adrien Brody ukázal, že má i na akčního hrdinu. Nimród Antal pod Rodriguezovým vedením prostě jen zrecykloval osvědčené postupy z jedničky a já jsem rád, protože mě na to fakt bavilo koukat. Jenže John McTiernan to tenkrát všechno vymyslel a tomu já říkám režijní mistrovství. ()

Galerie (128)

Zajímavosti (48)

  • Natáčení probíhalo od 28. září do 18. prosince 2009 (3 týdny na Havaji a zbytek v Texasu). (Struhy)
  • Adrien Brody (Royce) nabral kvůli roli přibližně 11 kilogramů svalové hmoty. (wirok)

Související novinky

Režisér Ulice Cloverfield chystá Predátora

Režisér Ulice Cloverfield chystá Predátora

21.11.2020

Režisér Dan Trachtenberg (Ulice Cloverfield 10) je nejnovějším tvůrce, který slavného Predátora vyšle na další lov. Studio 20th Century oznámilo pátý film v populární akční sérii, jenž by měl opět… (více)

Predátora čeká další šance

Predátora čeká další šance

14.08.2015

Legendární scenárista Shane Black (Smrtonosná zbraň, Poslední skaut) předloni natočil miliardového Iron Mana 3, takže záhy přehazoval mnoho režijních nabídek. Nakonec si vybral sedmdesátkový noir The… (více)

Predátora čeká další sequel

Predátora čeká další sequel

26.06.2014

Začalo to Predátorem a Predátorem II, pokračovalo crossovery Vetřelec vs. Predátor a Vetřelci vs. Predátor 2 a nakonec přišli Predátoři. Jakýs takýs sequel jedničky, kterým chtěli Robert Rodriguez … (více)

Rychlý a zběsilý agent 47

Rychlý a zběsilý agent 47

08.02.2013

Populární akční hra Hitman už se jednou na plátna kin podívala. Film Xaviera Gense s rozpočtem 24 milionů dolarů sice utržil téměř stovku, ale recenze byly odmítavé a fanouškům hry se film taky… (více)

Reklama

Reklama