Reklama

Reklama

Predátoři

  • USA Predators (více)
Trailer 1

V novém pokračování série Predátor se Adrien Brody představuje v roli Royce, žoldáka, jenž se neochotně ujímá vedení skupiny elitních bojovníků, kteří se nedobrovolně ocitají na planetě pokryté džunglí. Když se ale tihle chladnokrevní “predátoři” s lidskou tváří ocitnou ve válce s novým druhem skutečných vesmírných Predátorů, začíná rozhodující utkání mezi lovci a jejich kořistí. (Magic Box)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (1 543)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Na Arnoldovu guatemalskou hru na kočku a myš noví Predátoři sice významně (a mnohdy povedeně) pomrkávají, ale u všech žilnatých bicepsů: kde je sakra pořádná akce?? Neodskočil jsem si na wc, neryl jsem nosem v popcornu, ani jsem nepsal smsky, avšak stejně jsem žádnou kvalitní akci neviděl. Největší chyba! Když už něco akčně vypadalo, skolila to nepřehledná kamera a rychlý střih. K sakru, kolikrát jsem poslední větu napsal za uplynulý rok?? Ach jo. První polovina filmu měla slušnou atmosféru, od začátku duní známá hudba (výborná, později pěkně upgradeovaná), no a pak se to trochu připosere, nějak se mi nechce věřit, že koukám na Predátory (lovce s perfektními maskovacími, bojovými a taktickými dovednostmi), stejně tak nevěřím Rolandovi, že byl na planetě 10 sezón, to by Fishburneovi ta druhá brada hodně rychle zmizela. Vůbec postava Fishburnea a celé dění kolem ní příliš zbytečné, plácáme se snad na území jednoho aru, triky skoro žádné, žádná syrovost, velkolepost, arnieovost, vím, že pořád srovnávám, ale počkat: vždyť ono to je v podstatě nesrovnatelné. Za týden si nebudu pamatovat vůbec nic, už teď se mi to slévá v jeden krvavý flek. Sorry, ale zdejší predátoři by Arnoldovi posloužili jako jednoručky pro bicepsové zdvihy, Brody a ostatní se s nima sral 100 minut. Dám 50%, asi to shlédnu ještě jednou a uvidím no, jak jsou tady všichni z toho nadšení, tak já snad ani ne... místo toho už pošilhávám po poličce, kde mám vhsku s ošoupaným nápisem Schwarzík - Predator - super! 40 miliónů dolarů(rozpočet)/115,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově)/18 miliónů dolarů(čistý zisk z kinoprojekcí) ()

choze 

všechny recenze uživatele

Nápad postavit proti predátorům různé zabijáky a to v predátorské oboře na jiné planetě je super, třebaže když si to představíte logisticky (predátoři omamují a unášejí x lidí, navlékají jim padáky a shazují je z letadla), je to legrační. Počáteční prdelení se po lese (který má daleko do dusné džungle jedničky) působí kvůli nevýrazné kameře lacině, až to evokuje fandovský film, ale setkávání a představování postav a jejich rozkrývání toho, co se děje, funguje a baví, byť jsou všechny zvraty z dálky předvídatelné. Taky hudba dělá svoje a minimálně u Trejova předčasného odchodu ze scény člověka příjemně zamrazí. Akční finále jsem ale odzíval a Brody je totální miscast, stejně jako ve dvojce Glover, byť oba nehráli špatně a jejich postavy jsem jim věřil. Ale Braga je fajn, Fishburne charizmatický jako vždy a i zbytek týmu funguje. ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Kdybych chtěl použít silné slovo, asi bych jako první vytáhnul ‚zklamání‘, ale ‚mrhání potenciálem‘ se s denním odstupem jeví jako příhodnější. Antal je talent, popřít to nelze, neboť jsem měl dvě hodiny pocit, že se sleduju nefalšovanou ‚osmdesátkovou‘ řežbu. Napomáhá tomu dobrá kamera, potažmo geniální Debneyho soundtrack (ty domorodé bubínky prostě fungují i po třiadvaceti letech). Horší je to s přítomnou partičkou. Pravda, nemůžu čekat psychologické drobnokresby, ale… sakra, to se to nemohlo natáhnout o pár minut navrch a dozvědět se o nich něco víc? Dá se to omluvit všelijak, třeba tím, že v době vzniku prvního dílu se akční filmy netočili jinak, jenže jak se vypořádat s jedním náhodným přeživším a magorem se skalpelem? A co si víc, těžko přijmout za srdcovku film, u něhož se musím hodně tlouct do hlavy, abych z ní vykřesal vzpomínku na nějakou výraznější akci. V tomhle ohledu budu netrpělivě očekávat Director’s cut na DVD. Do té doby váhavých 3 a ½. PS: První půlka za plnou palbu. ()

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Rozhodně lepší než AvsP a AvsPR, ale nebýt tam Fishburne + Trejo, dopadlo by to ještě hůře. Samotný rozjezd však nebyl vůbec špatný. I když těch 7 mužů a jednu d?vku si mohli autoři odpustit. Nejen, že se v dnešní době už nevyhneme multikulturním filmům a snad všude hraje vedle bělocha i černoch s Asiatem, ale do dalšího predátořího snímku byla nasazena i (drsná) žena. Muž zachraňující kamaráda už jaksi není v módě a tak už na začátku tušíte, že bude muž zachraňovat právě ženu, neboť je to přece správně. Ne, vůbec jste si nespletli film, opravdu to má název Predátoři. Hlavní problém mám však s vůdcem, kterého hraje Adrien Brody. Už z traileru mě vůbec nepřesvědčil, že mu budu roli tvrdého vyvražďovače nepřátelských predátorů věřit a i ve filmu na mě nakonec působil jako hrozný anti-hero. Zpět ale k příběhu. Po vysazení na neznámé místo a prozkoumávání prostředí džungle jsme postupně více a více vtahování do děje. Až potud atmosféra a vývoj ok. Poté se Antal tak trochu ztrácí/tápe, a už se ničeho jiného než prosté vyvražďovačky jedné postavy za druhou, která se navíc zvrhne v obyčejnou akční smršť bez špetky napětí, bohužel nedočkáme. Navíc postava Dannyho Treja, která vnášela do scén alespoň trocha toho dobrého exotického koření, byla pramálo využita. Alespoň Debney potěšil, hudba doprovází obraz v podstatě neustále, a i když je většinou zrecyklovaná, dobře se to poslouchá. Predátoři selhávají hlavně v tom, že nedokáží úspěšně navázat a hlavně potvrdit předešlý odkaz včetně zachycení té pravé esence originálu. Jako parodie to funguje sice obstojně, ale jako sequel a pocta kultu již nikoliv. (5/10) ()

movie 

všechny recenze uživatele

Hodně velké překvapení, které se minimálně u mě svezlo na silné nostalgické vlně, ale nejen to. PREDATORS je bezpochyb kvalitní a dobře zvládnutá záležitost, mám za to, že sám Roberto Rodriguez by to takhle dobře nedal a je jen dobře, že z producentské sesle předal režii Antalovi, který natočil hodně svižnou a profesiální akci, která původní film nestahuje do nechutného paskvilu (Av.P), ale naopak s respektem cituje klasiku. Rozšíření původního mýtu bylo samozřejmě nezbytné, ale dojem nekazí, zjevení Laurence Fishburna a pár logických děr se pak snažím přehlížet, třeba i na úkor dobře vybranému teamu, který vede precizní (a hodně hodně překvapivý) Adrien Brody, kterého jsem si v témhle roli nedokázal překvapit, ale klobouk dolů. Minimálně jednu hvězdičku si pak zaslouží hudba Johna Debney, která se nesnaží být inovativní, ale přesně a účinně používá legendární Silvestriho motivy, které už v prvním dílu tvořily polovinu filmu. 80% !!! ()

Galerie (128)

Zajímavosti (48)

  • Hanzo (Louis Ozawa) používa vo filme okrem katany pištoľ Beretta 92FS Inox s kompenzátorom. (ČSFD)
  • Základní zápletka filmu vznikla již v roce 1994, kdy Robert Rodriguez pracoval na filmu Desperado (1995). Předložil návrh scénáře společnosti 20th Century Fox, ale ta ho odmítla, protože požadovaný rozpočet byl příliš vysoký. O patnáct let později se studio rozhodlo jeho scénář dokončit a zrealizovat. (CrypzzXD)
  • Herec Louis Ozawa (Hanzo) za sebe nenechal zaskakovat kaskadéry. I přes jejich profesionalitu se prý pohybovali příliš ve stylu „kung-fu“, zatímco herec trval na tom, že se bude držet stylu boje „kendó“. (Struhy)

Související novinky

Režisér Ulice Cloverfield chystá Predátora

Režisér Ulice Cloverfield chystá Predátora

21.11.2020

Režisér Dan Trachtenberg (Ulice Cloverfield 10) je nejnovějším tvůrce, který slavného Predátora vyšle na další lov. Studio 20th Century oznámilo pátý film v populární akční sérii, jenž by měl opět… (více)

Predátora čeká další šance

Predátora čeká další šance

14.08.2015

Legendární scenárista Shane Black (Smrtonosná zbraň, Poslední skaut) předloni natočil miliardového Iron Mana 3, takže záhy přehazoval mnoho režijních nabídek. Nakonec si vybral sedmdesátkový noir The… (více)

Predátora čeká další sequel

Predátora čeká další sequel

26.06.2014

Začalo to Predátorem a Predátorem II, pokračovalo crossovery Vetřelec vs. Predátor a Vetřelci vs. Predátor 2 a nakonec přišli Predátoři. Jakýs takýs sequel jedničky, kterým chtěli Robert Rodriguez … (více)

Rychlý a zběsilý agent 47

Rychlý a zběsilý agent 47

08.02.2013

Populární akční hra Hitman už se jednou na plátna kin podívala. Film Xaviera Gense s rozpočtem 24 milionů dolarů sice utržil téměř stovku, ale recenze byly odmítavé a fanouškům hry se film taky… (více)

Reklama

Reklama