Reklama

Reklama

Predátoři

  • USA Predators (více)
Trailer 2

V novém pokračování série Predátor se Adrien Brody představuje v roli Royce, žoldáka, jenž se neochotně ujímá vedení skupiny elitních bojovníků, kteří se nedobrovolně ocitají na planetě pokryté džunglí. Když se ale tihle chladnokrevní “predátoři” s lidskou tváří ocitnou ve válce s novým druhem skutečných vesmírných Predátorů, začíná rozhodující utkání mezi lovci a jejich kořistí. (Magic Box)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (1 543)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Uctívači kinga jménem Alan Silvestri se sešli a sehráli to, co se ve filmových poměrech označuje jako "za málo peněz hodně muziky". Samozřejmě to nebylo dokonalé, ale na každém kroku bylo vidět (a slyšet) velké nadšení z toho, co se vytváří. Jistě, samotné nadšení stálo za spoustou opravdu příšerných a nechtěně zábavných snímků, ale Nimród Antal si s mimozemskými (neplést s nizozemskými, ačkoliv ti také lační po trofeji;)) kolegy nimrody dal dost práce, a jelikož je to řízek nadějný a perspektivní, získal i herce, kteří jsou zárukou pokud už ne kvality, tak alespoň diváckého zážitku. Nemůžu ovšem popřít, že Danny Trejo i Laurence Fishburne mi přišli poněkud nevyužití, ale druhý jmenovaný trousí vynikající narážky, a to že jsem už viděl Pandorum (což snížilo právě ten můj zážitek) byla jednoznačně moje "chyba":) No prostě celkově jsem byl s bandou takových či onakých hrdlořezů spokojen, a skoro se mi i dařilo s nimi cítit, i když to byli globálně vzato pořádné kreatury (kombatant ze Sierry Leone, nájemný řezník mexického kartelu,...) Jednoznačným překvapením pro mě byl příběh, který není čistě o akci ve tradičním stylu béčkových týmovek, ale neustále se do něj vplétá lidská nátura se vším, co k ní patří. Nějakým kouzlem to všechno sedí pohromadě a bitka Predátor vs. Yakuza assassin "na meče" je jednak luxusní sama o sobě a druhak je to jeden z nejvýraznějších mrků na fanouška původního Predátora, protože hned poté následuje útěková scéna hlavního bijce, pohledné dívčiny a zraněného spolubojovníka - ovšem zavariovaná trochu jinak než tehdy. Občas můžete mít pocit, že ve filmu něco schází. Pak si ale uvědomíte, že scénka opevňování a lákání do léčky byla vlastně viděna (opět v jiném gardu než v jakém byste ji čekali) nějakých deset minut zpátky, a opakovat ji "správně" by bylo za a) zbytečné a za b) zbytečně drahé;) Mám zkrátka vcelku silný pocit, že líp to udělat nešlo, a hlavně jsem si to výborně užil. Na Debneyho novátorství na soundtracku jsem taky moc zvědavý, takže bez problémů dávám 80%. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Ač mi mé druhé já klepe na hlavu, nemůžu jinak, než být zase ta hodná. Film mě z jedné části iritoval, z druhé nudil ale z té nejdůležitější dokonce i bavil. A abych řekla pravdu, já jsem od toho nic nečekala. Boj predátor vs. Arnold nic nepřekoná, takže jsem jen počítala, že se občas objeví nějaký ten predátor, který usekne či ustřelí hlavu, vytrhne páteř, zařve si a zase zmizí, lidské osazenstvo bude za debily a závěrečný boj bude respektovat moji milovanou klasiku. Z velké části se mé očekávání naplnilo, ale plno drsných keců od pána s anorexií a s nosem jako Pinocchio a od dámy, která z nepochopitelných důvodů měla pořád mokré vlasy, zastínili to, co na predátorech zbožňuji, zabíjení :o) To že film postrádá nějakou logiku, budiž.. ale predátoři se tak přeci nejmenují pro nic za nic… Stará či nová generace, pořád se budou pyšnit tím, čím jsou,… na to jste ale bohužel pane Antale zapomněl.. škoda.. Pro mě ucházející průměr… ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Antal má neskutečný cit pro vystihnutí toho pravého osmdesátkového feelingu, Brody ve výsledku překvapivě nepůsobí jen jako Arnieho nedomrlé embryo (zvlášť v závěru do půl těla překvapil svou namakaností... a nebo je CGI technologie mnohem dál než jsem si doteď myslel) a tak je na škodu vlastně pouze druhá polovina mimo džungli, která ač není zlá, tak kvalit té první ani zdaleka nedosahuje. V té povedenější části je to dokonce tak dobré, že je to i lepší originálu. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Predátor (1987) si na vojakov vystačil sám a tí vojaci vypadali naozaj drsne. Nepotrebovali tú svoju drsnosť dokazovať kecami o tom kto-kde slúžil, kto koľkým odrezal ich vtáky a tak. Stačilo keď si niektorý z nich odpľuľ a už bolo všetkým jasné - tak toto je frajer. Nový Predátor si na ľudí sám nevystačí. Je ich viac a dnešní vojaci už takí drsní nie su. Najdrsnejšia z nich je baba. Ehm. Inak sa tu jedná viacmenej o kópiu slávnej jednotky. To čo sa kopíruje je síce slabšie ako predchodca, ale je to dobré. To nové čo sa pridáva - stojí za hovno. Či už je to zbytočne prekombinovaný dej (záverečná premena jednej z postáv, pridanie a motivácia postavy dalšej - Fishburne) , pridanie domácich maznáčikov alebo aj chytenie sa za ručičky Predátora a Človeka. Toho čo sa kopíruje je však viac a preto to vystačilo na 5/10 ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Predators není nic jiného, než první díl v novějším balení. KOMPLETNĚ. Jak stylem chování hlavních postav, tak zbraněmi a způsobem smrti. Největším mínusem celého filmu je fakt, že Predátoři nevypadají "strašidelně", spíš jsem měl pocit, že po džungli chodí smrtící roboti, než mimozemšťani oplívající ohromnou inteligencí a odolností. Pokud by se skutečně dodržely všechny charakteristické znaky Predátorů, jejich zbraňový arsenal a všechno okolo. Všichni lidé by byli mrtví během jedné hodiny. Přesto se filmu nedá upřít zábavnost a akčnost, jenže NĚCO chybělo a to z tohoto akčního thrilleru děla lehce zapomenutelnou jednohubku, ke které se nemá smysl znovu vracet. 66% 26.09. 2010 ()

Galerie (128)

Zajímavosti (48)

  • Jedním z důvodů pro obsazení Louise Ozawy do role Hanza byla jeho dlouholetá zkušenost s japonským bojovým uměním kendó. Dalším důležitým aspektem byl fakt, že herec je rodilý Japonec. K ověření jeho původu si studio Fox dokonce vyžádalo písemný důkaz o jeho národnosti i podrobný rodokmen. (Struhy)
  • Velký nůž, který použije Royce (Adrien Brody) ve scéně s "predátorskými psy", se již objevil v prvním filmu o Predátorovi, kde jej použil stopař Billy (Sonny Landham). (Aronther)

Související novinky

Režisér Ulice Cloverfield chystá Predátora

Režisér Ulice Cloverfield chystá Predátora

21.11.2020

Režisér Dan Trachtenberg (Ulice Cloverfield 10) je nejnovějším tvůrce, který slavného Predátora vyšle na další lov. Studio 20th Century oznámilo pátý film v populární akční sérii, jenž by měl opět… (více)

Predátora čeká další šance

Predátora čeká další šance

14.08.2015

Legendární scenárista Shane Black (Smrtonosná zbraň, Poslední skaut) předloni natočil miliardového Iron Mana 3, takže záhy přehazoval mnoho režijních nabídek. Nakonec si vybral sedmdesátkový noir The… (více)

Predátora čeká další sequel

Predátora čeká další sequel

26.06.2014

Začalo to Predátorem a Predátorem II, pokračovalo crossovery Vetřelec vs. Predátor a Vetřelci vs. Predátor 2 a nakonec přišli Predátoři. Jakýs takýs sequel jedničky, kterým chtěli Robert Rodriguez … (více)

Rychlý a zběsilý agent 47

Rychlý a zběsilý agent 47

08.02.2013

Populární akční hra Hitman už se jednou na plátna kin podívala. Film Xaviera Gense s rozpočtem 24 milionů dolarů sice utržil téměř stovku, ale recenze byly odmítavé a fanouškům hry se film taky… (více)

Reklama

Reklama