Reklama

Reklama

Predátoři

  • USA Predators (více)
Trailer 1

V novém pokračování série Predátor se Adrien Brody představuje v roli Royce, žoldáka, jenž se neochotně ujímá vedení skupiny elitních bojovníků, kteří se nedobrovolně ocitají na planetě pokryté džunglí. Když se ale tihle chladnokrevní “predátoři” s lidskou tváří ocitnou ve válce s novým druhem skutečných vesmírných Predátorů, začíná rozhodující utkání mezi lovci a jejich kořistí. (Magic Box)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (1 542)

LihO 

všechny recenze uživatele

Začiatok bol dobrý, to som ešte dúfal, že sa to rozbehne na slušný masaker... žiadny masaker sa však nekonal, strieľanie do prázdna, žiadna poriadna akcia, z Brodyho som mal miestami pocit ako z Bear Gryllsa v Ultimate Survival :D Scenár ma tiež nijak neoslovil, pár dobrých nápadov, ktorými trochu oživili dej, tam síce bolo, no inak žiadna sláva. Tento film mohol byť na tom podstatne lepšie aj napriek tomu ako otrepaní sú už predátori ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Zkrátit o 15 minut expozici (107 minut je strašně moc) a bylo by to na úrovni jedničky. Antalovi totiž neschází absolutně nic. Před kamerou má partičku sympatických drsňáků (Brody by byl s Arniem nejlepší kámoš), ve scénáři dostatek hlášek i příležitostí pro obrovské bouchačky (nasazení Bezbolestné po 3 minutách je jako sen) a sám moc dobře ví, že ukázat Predátory po pěti minutách je cesta do pekel. Od začátku se tedy stupňuje napětí z neznámého, poté dojde i na lekačku a nakonec na ultimátní "ejtýs" masakr, jenž McTiernanovu klasiku variuje a zároveň jí skládá obrovský hold. Obzvlášť si cením přístupu, kdy se střídají kontaktní souboje na pěsti a meče s lovením na dálku, přičemž je vše old-schoolově přehledné způsobem, vedle kterého budou i Expendables působit moderně. Jen obtloustlá "mentoska" Fishburne je tu trochu do počtu... 7/10... a Debneyho soundtrack je "classy". ()

Reklama

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Ač mi mé druhé já klepe na hlavu, nemůžu jinak, než být zase ta hodná. Film mě z jedné části iritoval, z druhé nudil ale z té nejdůležitější dokonce i bavil. A abych řekla pravdu, já jsem od toho nic nečekala. Boj predátor vs. Arnold nic nepřekoná, takže jsem jen počítala, že se občas objeví nějaký ten predátor, který usekne či ustřelí hlavu, vytrhne páteř, zařve si a zase zmizí, lidské osazenstvo bude za debily a závěrečný boj bude respektovat moji milovanou klasiku. Z velké části se mé očekávání naplnilo, ale plno drsných keců od pána s anorexií a s nosem jako Pinocchio a od dámy, která z nepochopitelných důvodů měla pořád mokré vlasy, zastínili to, co na predátorech zbožňuji, zabíjení :o) To že film postrádá nějakou logiku, budiž.. ale predátoři se tak přeci nejmenují pro nic za nic… Stará či nová generace, pořád se budou pyšnit tím, čím jsou,… na to jste ale bohužel pane Antale zapomněl.. škoda.. Pro mě ucházející průměr… ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Je to vlastně celé v pořádku a koncepčně to úspěšně kopíruje osmdesátá léta, ale jenom tenhle fakt už dneska neobstojí. Doba pokročila a byť jediný originální nápad by neškodil, stejně jako míň keců a víc pořádné akce, která by z Predátorů udělala ony nezničitelné motherfuckery, na které se pokaždé musí hlavou. Zcela rutinní dobrodružství vyšumí z hlavy už po pár hodinách (sáhněte si do svědomí), což se s původními Predátory (jedničkou i dvojkou) prostě nedá srovnat. Zhruba stejný "upgrade" jako Smrtonosná past 4.0. P.S. Hudba je od prvních vteřin filmu geniální. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Nimród Antal aspoň sčasti vrátil pôvodnej sérii pôvodnú fazónu a ja som z kina odchádzal celkom spokojný. Realizácia zápletky mohla dopadnúť aj horšie, ale aj tak mi tá jednoduchosť príbehu počas celého diania trošku vadila. Inak bolo všetko zvládnuté slušne, dusnota džungle sálala na celú sálu, akčné scény veľmi slušné, prehľadné a rezké, ale keby nebolo oprášených hudobných kompozícií od Silvestriho, tak nadšenie vyprchá veľmi rýchlo. Ale aj herecké zloženie si celkom slušne sekundovalo, dokonca som postrehol aj pár veľmi vydarených hlášok. 75%. ()

Galerie (128)

Zajímavosti (48)

  • Původně se předpokládalo, že film bude režírovat Robert Rodriguez, ale 1. července 2009 se režie oficiálně ujal Nimród Antal, zatímco Rodriguez se ujal produkce. (StrYke)
  • Rostlina, kterou Topher Grace (Edwin) identifikuje jako „Archaefructus liaoningensis“, je již několik set milionů let vyhynulá. (HellFire)
  • Velký nůž, který použije Royce (Adrien Brody) ve scéně s "predátorskými psy", se již objevil v prvním filmu o Predátorovi, kde jej použil stopař Billy (Sonny Landham). (Aronther)

Související novinky

Režisér Ulice Cloverfield chystá Predátora

Režisér Ulice Cloverfield chystá Predátora

21.11.2020

Režisér Dan Trachtenberg (Ulice Cloverfield 10) je nejnovějším tvůrce, který slavného Predátora vyšle na další lov. Studio 20th Century oznámilo pátý film v populární akční sérii, jenž by měl opět… (více)

Predátora čeká další šance

Predátora čeká další šance

14.08.2015

Legendární scenárista Shane Black (Smrtonosná zbraň, Poslední skaut) předloni natočil miliardového Iron Mana 3, takže záhy přehazoval mnoho režijních nabídek. Nakonec si vybral sedmdesátkový noir The… (více)

Predátora čeká další sequel

Predátora čeká další sequel

26.06.2014

Začalo to Predátorem a Predátorem II, pokračovalo crossovery Vetřelec vs. Predátor a Vetřelci vs. Predátor 2 a nakonec přišli Predátoři. Jakýs takýs sequel jedničky, kterým chtěli Robert Rodriguez … (více)

Rychlý a zběsilý agent 47

Rychlý a zběsilý agent 47

08.02.2013

Populární akční hra Hitman už se jednou na plátna kin podívala. Film Xaviera Gense s rozpočtem 24 milionů dolarů sice utržil téměř stovku, ale recenze byly odmítavé a fanouškům hry se film taky… (více)

Reklama

Reklama