Reklama

Reklama

Predátoři

  • USA Predators (více)
Trailer 2

V novém pokračování série Predátor se Adrien Brody představuje v roli Royce, žoldáka, jenž se neochotně ujímá vedení skupiny elitních bojovníků, kteří se nedobrovolně ocitají na planetě pokryté džunglí. Když se ale tihle chladnokrevní “predátoři” s lidskou tváří ocitnou ve válce s novým druhem skutečných vesmírných Predátorů, začíná rozhodující utkání mezi lovci a jejich kořistí. (Magic Box)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (1 543)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Film, který měl vzniknout místo Predátora 2. Poctivá řežba, která zjevně vznikla jako pocta prvnímu Predátorovi a rozhodně mu nedělá ostudu. Predators obsahují poměrně velké množství scén, které doslova citují některé scény z Predátora. Nechci moc spoilerovat, ale divák znalý originálu si toho nemůže nevšimnout. V podstatě někdo vzal ten film, prvního Predátora, přeházel pořadí scén, ale zachoval strukturu, tzn parta lidí postupně pochopí, že stojí proti mocnému lovci... To schéma je naprosto totožné, jen jsou ty jednotlivé scény pozměněné. (SPOILER Takže je tu bezbolestná, vodopád, místo mlčenlivého Indiána je tu mlčenlivý Japonec...atd. Vždyť i o těch událostech z prvního Predátora mluvěj!) Takže co si z toho vzít? Nedovedu si ani představit, jakým způsobem může na film reagovat divák, který prvního Predátora nezná. Ten zážitek musí být výrazně odlišný. Predators je pocta, nic jiného, pocta filmu, který měl docela velký vliv. A Rodriguez a Antal nestvořili ani tak pokračování (které mimochodem zcela ignoruje druhý díl s Danny Gloverem), jako spíš reimaginaci toho prvního. Oba filmy jsou si až příliš podobné, snad s výjimkou v podobě obtloustlého Laurence Fishburna. PS: Adrien Brody je výborný herec, ale ačkoliv i zde hrál dobře a dokonce ukázal nějaké svaly, vůbec mi sem nesedl. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Ľahko zabudnuteľné béčko na jedno použitie. Málo hlášok, málo krvi, málo nostalgických narážok a hlavne málo bad-ass feelingu (Brodymu som to neveril ani náhodou). Keby tam nabehol Riddick, urobil by z nich všetkých (koristi, lovcov i "psov") za 10 minút tatarák. Nie je to vyložene nuda, ale hodinu po filme si nespomeniem na jedinú naozaj cool scénu. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Po pravde receno, nic moc. Trva desne dlouho, nez se to rozjede, takze je to nejdriv jen samy chozeni po lese a vzdy kdyz uz to vypada, ze mame uvod za sebou a zacne akcni rez, je to vzdy jen moment a pak sup, zas se keca a chodi po lese. S cimz souvisi taky fakt, ze to je napinavy fakt minimalne a o nejaky atmosfere nemuze bejt skoro ani rec. Dalsi problem je vyber hercu, kdyz uz se tu objevi nekdo aspon trochu drsnej jako Trejo nebo Fishburne, nedostane prilezitost neco predvest a zbytek party je jen takova anonymni sebranka, ktera vam je ukradena. Navic dat do hlavni role Brodyho, kterej spis vypada jak podvyzivenej zid moc nechapu. Aspon, ze kdyz uz se konecne Antal rozhodne naservirovat nejakou tu akci a ze ji fakt neni moc, tak je to docela zabavny, misty i solidne krvavy a triky nejsou nijak spatny. Navic se predstavi i jiny potvory nez Predatori a objevi se tu i nejaka nova technika. Nicmene stejnak to je vykradacka jednicky, ktery to nesaha ani po kotniky a kdyby to bylo aspon poradne akcni, ale to ne, takze proste sledovat nezajimavy debily, ktery se motaj po lese, spoustu spis smesnejch nebo nelogickejch scen, to rozhodne vic jak 3* neda a pro me zklamani. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Príjemná pocta klasike a ak rátam aj Alien vs Predator, po dlhšej dobe prírastok do série, za ktorý si všetci zúčastnení zaslúžia aspoň akú-takú pochvalu. Slabšie miesta sú prítomné a mrzia aj výpadky tempa, hlavne v polovici filmu ale aspoň je celý čas cítiť, že tvorcovia obdivujú originál. Či už ide o uvedomelé pohrávanie sa s motívmi prvého dielu s dôrazom na typologickú rôznorodosť postáv, nenápadné odkazy vrátane hudobného podfarbenia a záverečného songu, a poteší aj nenásilné a prirodzené rozšírenie predátorskej mytológie. Nimrod Antal sa každopádne neukázal ako zlá voľba a Brodymu som netypickú rolu bez problémov veril. Snáď táto séria nepovedala posledné slovo, potenciál ktorý skrýva môže neskôr vyústiť ešte v niečo zaujímvejšie. 70% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Nápad postavit proti predátorům různé zabijáky a to v predátorské oboře na jiné planetě je super, třebaže když si to představíte logisticky (predátoři omamují a unášejí x lidí, navlékají jim padáky a shazují je z letadla), je to legrační. Počáteční prdelení se po lese (který má daleko do dusné džungle jedničky) působí kvůli nevýrazné kameře lacině, až to evokuje fandovský film, ale setkávání a představování postav a jejich rozkrývání toho, co se děje, funguje a baví, byť jsou všechny zvraty z dálky předvídatelné. Taky hudba dělá svoje a minimálně u Trejova předčasného odchodu ze scény člověka příjemně zamrazí. Akční finále jsem ale odzíval a Brody je totální miscast, stejně jako ve dvojce Glover, byť oba nehráli špatně a jejich postavy jsem jim věřil. Ale Braga je fajn, Fishburne charizmatický jako vždy a i zbytek týmu funguje. ()

Galerie (128)

Zajímavosti (48)

  • Ve scéně v čase 0:20:57 zahazuje Royce (Adrien Brody) svojí zbraň. Když ji však o chvilku později sbírá ze země, nachází se o něco blíže k němu než předtím. (dc125)
  • V počátečních minutách, když skupinka najde Edwina (Topher Grace) visícího na postroji padáku na větvi, Royce (Adrien Brody) ustřelí větev, na které visí. Edwin poté dopadá do vody s postrojem, ale v momentě, kdy se postaví, už postroj nemá. (Jirka_Globus)
  • Nápis na chrbte Stansovej (Walton Goggins) kombinézy indikuje, že je väzňom z kalifornského San Quentinu. (Nekrofil)

Související novinky

Režisér Ulice Cloverfield chystá Predátora

Režisér Ulice Cloverfield chystá Predátora

21.11.2020

Režisér Dan Trachtenberg (Ulice Cloverfield 10) je nejnovějším tvůrce, který slavného Predátora vyšle na další lov. Studio 20th Century oznámilo pátý film v populární akční sérii, jenž by měl opět… (více)

Predátora čeká další šance

Predátora čeká další šance

14.08.2015

Legendární scenárista Shane Black (Smrtonosná zbraň, Poslední skaut) předloni natočil miliardového Iron Mana 3, takže záhy přehazoval mnoho režijních nabídek. Nakonec si vybral sedmdesátkový noir The… (více)

Predátora čeká další sequel

Predátora čeká další sequel

26.06.2014

Začalo to Predátorem a Predátorem II, pokračovalo crossovery Vetřelec vs. Predátor a Vetřelci vs. Predátor 2 a nakonec přišli Predátoři. Jakýs takýs sequel jedničky, kterým chtěli Robert Rodriguez … (více)

Rychlý a zběsilý agent 47

Rychlý a zběsilý agent 47

08.02.2013

Populární akční hra Hitman už se jednou na plátna kin podívala. Film Xaviera Gense s rozpočtem 24 milionů dolarů sice utržil téměř stovku, ale recenze byly odmítavé a fanouškům hry se film taky… (více)

Reklama

Reklama