Reklama

Reklama

Predátoři

  • USA Predators (více)
Trailer 1

V novém pokračování série Predátor se Adrien Brody představuje v roli Royce, žoldáka, jenž se neochotně ujímá vedení skupiny elitních bojovníků, kteří se nedobrovolně ocitají na planetě pokryté džunglí. Když se ale tihle chladnokrevní “predátoři” s lidskou tváří ocitnou ve válce s novým druhem skutečných vesmírných Predátorů, začíná rozhodující utkání mezi lovci a jejich kořistí. (Magic Box)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (1 542)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tady jde hezky vidět, jakou Rodriguez s Antalem mají úctu k originálu. Ono to vlastně na první pohled (nebo spíše z trailerů) jako jednička vypadá, jen místo zásahového komanda po džungli pobíhá skupina zabijáků a místo jednoho neviditelného predátora dostaneme hned tři. I když některé postavy zemřou dřív, než byste ze začátku tipovali, jejich obsazení určitě potěší. Samozřejmě, Schwarzenegger je jen jeden, ale parta hláškujících a bezcitných grázlů, kteří pomalu zjišťují, do jakých sraček to doslova spadli, mi bohatě stačila. Do toho tu na mě čekala spousta odkazů z originálu, jako bylo střílení naslepo ze samopalů do džungle, souboj na férovku asijce s predátorem, skupinový sešup z vodopádu a podobné kousky. Fanouškům prvního dílu nelze jinak než doporučit, protože z Predátorů dýchá příjemná nostalgie. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Alex Litvak, Michael Finch / Predloha: Predator by Jim Thomas, John Thomas | Hudba: John Debney | Produkcia: Robert Rodriguez, John Davis, Elizabeth Avellan | Distribúcia: 20th Century Fox | Štúdio: Davis Entertainment Company, Troublemaker Studios, Dune Entertainment | Rozpočet: 40 miliónov $ | Tržby: 127,234,389 $ || Fakt podarený kus. Osobne si myslím, že paradoxne tento film pôsobý priemerne jedine preto, že používa motívy legendárneho druhu, Predátora. Vymeniť ich za nové, zatial neznáme tvory, vyhlo by sa dielo nevďačného porovnávania s kultovým dielom, a druhak pri prinieslo ešte to potrebné extra napätie a strach z neznámeho. Scenárovo je to tiež vpohode, najslabšiou pasážou je prekvapivo sekvencia s Fishburnovou postavou, tá tam pôsobí ako nasilu. Obsadenie je snové, možno až nevyužité, postavy nemajú dostatočný priestor na obohatenie svojich charakterov, čo je ale u tohoto počtu a s touto priateľnou metrážou pochopiteľné. Ah, škoda. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Antal má neskutečný cit pro vystihnutí toho pravého osmdesátkového feelingu, Brody ve výsledku překvapivě nepůsobí jen jako Arnieho nedomrlé embryo (zvlášť v závěru do půl těla překvapil svou namakaností... a nebo je CGI technologie mnohem dál než jsem si doteď myslel) a tak je na škodu vlastně pouze druhá polovina mimo džungli, která ač není zlá, tak kvalit té první ani zdaleka nedosahuje. V té povedenější části je to dokonce tak dobré, že je to i lepší originálu. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Nimród Antal aspoň sčasti vrátil pôvodnej sérii pôvodnú fazónu a ja som z kina odchádzal celkom spokojný. Realizácia zápletky mohla dopadnúť aj horšie, ale aj tak mi tá jednoduchosť príbehu počas celého diania trošku vadila. Inak bolo všetko zvládnuté slušne, dusnota džungle sálala na celú sálu, akčné scény veľmi slušné, prehľadné a rezké, ale keby nebolo oprášených hudobných kompozícií od Silvestriho, tak nadšenie vyprchá veľmi rýchlo. Ale aj herecké zloženie si celkom slušne sekundovalo, dokonca som postrehol aj pár veľmi vydarených hlášok. 75%. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, jestli složit tvůrcům poklonu nebo je nenávidět. Celkový dojem z filmu je dobrý, ale když půjdu do hloubky, začnu víc a víc nadávat. Je jasné, že Predátoři z prvního filmu o Predátorovi neparazitovali, jen na něj pořád odkazovali. Až dokonce přespříliš. Na to, že se to má odehrávat na jakési vzdálené exoplanetě si tvůrci vystačili jedním několikavteřinovým záběrem, jinak to celé natočili na zahradě Roberta Rodrigueze a blízkém parku nedaleko Tijuany. Původní podobu Predátora uctili uvězněným jedincem a to opravdu dokonale. To je snad nejvyzdvihovanější záležitost z celého filmu. Trojice hlavních predátorů byla otravně robotická až hrůza. Fishbourne dodal filmu trochu světovosti, jinak to vypadá jako takové smutné béčko na nedělní odpoledne. Bohužel Fishbourne moc akce nepředvede a zmizí tak rychle jak se objevil. Danny Trejo taktéž, tak zůstane už jen Adrian Brody. Toho klidně mohl zastoupit i neherec Bear Grylls a spíš bych mu ty "survival" tendence uvěřil. Takže nezbývá než obdivovat ty odkazy na první film s Arnoldem. A to je trochu málo na to, věnovat filmu víc jak tři hvězdy. ()

Galerie (128)

Zajímavosti (48)

  • Ve scéně v čase 0:20:57 zahazuje Royce (Adrien Brody) svojí zbraň. Když ji však o chvilku později sbírá ze země, nachází se o něco blíže k němu než předtím. (dc125)
  • V závěrečné scéně v predátořím táboře přišpendlí poslední Predátor Isabellu (Alice Braga) vystřelovací čepelí k padlému stromu. Po jeho smrti o pár záběrů později však Isabella sedí v jiné pozici. (Jirka_Globus)
  • Rostlina, kterou Topher Grace (Edwin) identifikuje jako „Archaefructus liaoningensis“, je již několik set milionů let vyhynulá. (HellFire)

Související novinky

Režisér Ulice Cloverfield chystá Predátora

Režisér Ulice Cloverfield chystá Predátora

21.11.2020

Režisér Dan Trachtenberg (Ulice Cloverfield 10) je nejnovějším tvůrce, který slavného Predátora vyšle na další lov. Studio 20th Century oznámilo pátý film v populární akční sérii, jenž by měl opět… (více)

Predátora čeká další šance

Predátora čeká další šance

14.08.2015

Legendární scenárista Shane Black (Smrtonosná zbraň, Poslední skaut) předloni natočil miliardového Iron Mana 3, takže záhy přehazoval mnoho režijních nabídek. Nakonec si vybral sedmdesátkový noir The… (více)

Predátora čeká další sequel

Predátora čeká další sequel

26.06.2014

Začalo to Predátorem a Predátorem II, pokračovalo crossovery Vetřelec vs. Predátor a Vetřelci vs. Predátor 2 a nakonec přišli Predátoři. Jakýs takýs sequel jedničky, kterým chtěli Robert Rodriguez … (více)

Rychlý a zběsilý agent 47

Rychlý a zběsilý agent 47

08.02.2013

Populární akční hra Hitman už se jednou na plátna kin podívala. Film Xaviera Gense s rozpočtem 24 milionů dolarů sice utržil téměř stovku, ale recenze byly odmítavé a fanouškům hry se film taky… (více)

Reklama

Reklama